RTÜK'ten Adnan Oktar'a 'Yavrum' cezası

RTÜK, Adnan Oktar’ın sahibi olduğu A9 TV kanalına ceza yağdırdı.

RTÜK'ten Adnan Oktar'a 'Yavrum' cezası
RTÜK'ten Adnan Oktar'a 'Yavrum' cezası
GİRİŞ 26.06.2014 08:53 GÜNCELLEME 26.06.2014 08:53
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

RTÜK’ün toplantısında kanalda yayınlanan ve bizzat Oktar’ın yer aldığı iki programa ceza verilmesi oy birliğiyle karara bağlandı.

Ceza alan ilk program “Dini sohbetler” adını taşıyor. Ancak RTÜK üyeleri dini sohbet adı altında yapılan bu programda, şarkılar ve danslar yer almasının Adnan Hoca’nın “Kediciklerim” diye hitap ettiği genç kadınlara, “Yavrum, aşkım” şeklinde hitap etmesinin dini duyguları bozduğuna karar verdi.

Ceza alan ikinci programda ise gerekçe, Oktar’ın kendisini eleştiren bir vatandaşın facebooktan bulduğu fotoğrafını yayında kullanması ve vatandaşa yönelik, “Seni kuzu gibi hoplatırım” gibi ifadeler kullanması nedeniyle verildi. RTÜK’ün AK Parti, CHP, MHP ve HDP kontenjanından seçilmiş tüm üyelerinin oy birliğiyle verilen kararlar çerçevesinde kanala para cezası uygulanacak. Ceza miktarı daha sonra televizyonun gelirleri hesaplanarak belirlenecek. 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, daha önce, Oktar’a “Bazen televizyonlardan izliyoruz. Çevresindekilerle haha hihi, İnşallah, maşallah. Başka bir şey yok. Kedicikler bilmem necikler. Bunlarda bir şey yaptıklarını zannediyorlar. İslam adına, iman adına, Kuran, edep, fazilet, namus, ar, haya adına hiçbir şey bulamıyorsunuz” tepkisini göstermişti.

YORUMLAR 10
  • m.yukser 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu günlere hazırlık yeni değil ki...... Bu ve diğer talabaniye Özal zamanında Türk Pasaportu verilmedi mi?... Bu peşmergeyi Saddam vurduğunda bu gün kü suriyeliler gibi gene bize baktırmadılarmı?. Aferin Türk insanı çok misafirperver diye diye... İsrail kendine yeni bir taşeron arıyor. Ama inşallah Belasını da bu peşmergeden bulurlar. Ne yaparsa yapsınlar Allahın da bir hesabı var ve onun kurduğu tuzağı kimse kuramaz. İnşallah Kazananlar Müslümanlar olacak. Ve Müslüman Kürt de bir gün gerçeği görecek. Allahın düşmanlarıyla beraber hareket etmenin ne demek olduğunu öğrenecekler. İşte o zaman Müslümanın kazanmaya başlayacağı gündür.
    Cevapla
  • isim siz 9 yıl önce Şikayet Et
    Yağdırsın önemli değil... ABİLERİ (İSRAİL) bu adama kesenin ipini sonuna kadar açmış
    Cevapla
  • cumali şahin 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu Şahısın Hoca lık la Ne Alakası Var. Bu Şahıs hoca ise ben de alimim
    Cevapla
  • Gökhan GÖKTÜRK 9 yıl önce Şikayet Et
    Cezalar, hepsi için geçerli olmalıdır. Bu tür yayınlar diğer kanallarda da var. Diziler, yarışmalar ve bazı programlar yeni neslimizin ahlakını bozacak türden. Zaten iletişim kanallarıyla neslimiz iyice yozlaştı. Artık bir tedbir alma zamanıdır.
    Cevapla
  • burak şişman 9 yıl önce Şikayet Et
    !!??!!. kediciklerden isteriz bizim mahallede hiç yok kedicik...köpekcik bol ama allah için maşallah..evcil olanları varsa evde besleriz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...