İşte Murat Kurnaz'ın ilk görüntüleri

ABD'nin Küba'daki Guantanamo üssünde terör zanlısı olarak dört buçuk yıl hapis yattıktan sonra ailesinin yaşadığı Almanya'ya gönderilen Murat Kurnaz, ilk kez kamera karşısına çıktı.

İşte Murat Kurnaz'ın ilk görüntüleri
İşte Murat Kurnaz'ın ilk görüntüleri
GİRİŞ 01.09.2006 15:15 GÜNCELLEME 01.09.2006 15:15

Görüntüleri Bremen kentindeki bir yerel televizyonda ve ARD televizyonunda yayınlanan Murat Kurnaz konuşmaktan kaçınırken, annesi Rabiye Kurnaz, "İlk karşılaşmamızda ailecek sırayla kendisine sarılarak ağladık. Çok zor günler geçirdik" dedi.


Oğlunun Guantanamo'da geçirdiği günler hakkında pek konuşmadığını, durumunun iyi olduğunu, ancak yürümekte güçlük çektiğini ifade eden Rabiye Kurnaz, "Muhtemelen ayağına sürekli kelepçe takıldığı için şimdilik yürümekte güçlük çekiyor. Ellerinde de kelepçe izleri var" diye konuştu. Oğlunun zamanının çoğunu evde hafif karartılmış bir odada geçirdiğini belirten Rabia Kurnaz, "Oğlum bana 'Çocuk sesleri duymak istiyorum. İnsan sesleri duymak istiyorum' diyor" dedi.



Murat Kurnaz'ın avukatı Bernhard Docke de, uzun süre basın karşısına çıkmak istemeyen müvekkilinin normal hayata alışma arzusunda olduğunu, burada kapalı kapılar ardında kalmak istemediğinden televizyon programına çıkmayı kabul ettiğini belirtti.


Docke, uzun saç ve sakalı olduğu dikkati çeken Kurnaz'ın bu haliyle ilgili
olarak da, "Bunu beş yıldan bu yana devam eden esaretin sembolü olarak görebilirsiniz" dedi.


YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Filistin başvuru yapmıştı! FIFA'dan İsrail adımı
Diyanet tasarruf tedbirlerini duyurdu! Audi kararı