Yine Cumhuriyet mitingi düzenleniyor

22 Temmuz seçimlerinin ardından İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül başkanlığında başlayan parti içi muhalefet, sesini yükseltmeye hazırlanıyor.

Yine Cumhuriyet mitingi düzenleniyor
Yine Cumhuriyet mitingi düzenleniyor
GİRİŞ 16.08.2007 00:21 GÜNCELLEME 16.08.2007 00:21
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

CHP'li muhalifler, CHP'nin yeniden Türkiye'nin genelini kucaklayan ve çözüm partisi haline düşünmesi için çalışmalar başlatacaklarını açıklarken, CHP'nin çözüm üretmesinin önündeki en büyük engel olarak Genel Başkan Deniz Baykal'ı gördüklerini ve önümüzdeki günlerde 'Baykal İstifa' mitingleri düzenleyeceklerini açıkladılar.


Mustafa Sarıgül'ün Ankara'daki bürosunda bir araya gelen aralarında bazı il ve ilçe başkanlarının da bulunduğu CHP'li muhalifler yaklaşık 4 saat süren bir toplantının ardından yazılı açıklama yaptılar. Muhalifler adına CHP Erzurum İl Başkanı Adıgüzel Özgüven yayınladığı açıklamada, Türkiye'nin kutuplara bölünmesinin önündeki en büyük engelin CHP olduğu belirtilerek, 'Fakat çözüm üreten, iktidara alternatif bir CHP yapısı oluşturulamamıştır' ifadesi kullanıldı.

CHP Erzurum İl Başkanı Özgüven, açıklamasında CHP'nin çözüm üretemeyen, umut olamayan ve ülkenin geleceğini düşünmeyen bir yönetiminin olduğunu vurgulayarak, 'CHP yönetimi bir an önce görevini bırakmalıdır' dedi.

Özgüven, bazı basın yayın organlarında CHP'de 100 bin dolar karşılığı milletvekilleri aday listesi hazırlandığına dair çıkan haberler için parti olarak utanç duyduklarını belirterek, 'Bize bu duyguları yaşatan Deniz Baykal ve arkadaşlarının istifa etmesini istiyoruz' dedi. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP'nin hiç bir makamının haraç mezat satılığa çıkarılamayacağının altını çizen Özgüven, partiye 'Simsarlık' ve 'Komisyonculuk' yaftasını yapıştıranların ve tartışmalarda adı geçenlerin Deniz Baykal'la birlikte istifa etmesini istediklerini belirtti.

Özgüven, CHP'nin yeniden Türkiye'nin partisi olabilmesi için Baykal ve yönetiminin istifa etmesini beklediklerini belirterek, partiye emek vermiş tüm partililere, 9 Eylül'de yapacakları 'Deniz Baykal istifa mitingi'ne katılmaları için çağrıda bulundu.


Cİhan

YORUMLAR 70
  • servet mağden 16 yıl önce Şikayet Et
    INADINA GUL CUMHURBAŞKANI OLACAAAAAK. korkmayın arkadaşlar baykal ne ıse sarıgulde aynı al bırını vur otekıne sarıgul un hacca gıdıpte son anda hacı olmaktan vazgeçtığını duyurmak ısterım bakmayın ALLAH KURAN demesıne bıze yalakalık yapıyor adam sıyası geleceğı tehlıkeye gırer dıye son anda hacı olmaktan vazgeçmiş ben bunu gazetenın bırınde okumuştum bılgınıze
    Cevapla
  • Mirza Budarnayev 16 yıl önce Şikayet Et
    Cumhuriyet mitingleri. Altın gününe döndürdüler :)))
    Cevapla
  • mustafa altuntepe 16 yıl önce Şikayet Et
    M.selin polat. Herhalde sen tarihini hiç okumamışsın,bu ülkeye en çok zulümü yaşatan chp zihniyeti olmuştur,halada aynı zülümü yaşatmaktadır,insanların dini,imanı ile uğraşacak kadar aciz bir partidir,geçmişten beri halkımızın maneviyatı ile üğraştıkça halkın maneviyatıda aksine güçlenmektedir.Geçmişte halkı aç,sefil nasıl bıraktıklarını bir araştır,dedelerinize bir sor,TABİ DEDELERİNİZ ELİT TABAKADAN DEĞİLSE.
    Cevapla
  • mustafa altuntepe 16 yıl önce Şikayet Et
    Baykal kalmalı. Biz AKP liler Baykalın chp nin başında kalmasından yanayız,baykal giderse chp güçlenir AKP zayıflar ondan korkuyorum.
    Cevapla
  • berna mahmut 16 yıl önce Şikayet Et
    latif demir. 1923 ten beri partinizin yaşaması marifet değil önemli olan bahsettiğin partinin halka yakın olması ve yararlı,önemli icraatlerde bulunmasıdır. ama bu konuda tık yok tabi.ULU ÖNDER ATATÜRK\'ÜN BIRAKTIĞI PARTİYİ REZİL ETTİ ONUN İZİNDEN DOĞRU DÜZGÜN İLERLEMEYİ BİLEMEDİ SENİN PARTİN ve sürekli ATAMIZIN adını kullanarak biryerlere gelmeye çalıştı!ATATÜRK şuan geri gelse ve bir parti kuracak olsa kesinlikle chp nin yanından geçmezdi...YANİ CHP AĞIR ÇEKİMLİ İNTİHAR MİSALİ YOK OLACAK ÇOK AZ KALDI...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Göktaş: Evlilik kredisinde ilk ödeme 21 Mayıs'ta
Yargıtay'da seçim! Erdoğan devreye girdi düğüm çözüldü! Bir isim adaylıktan çekildi