İstanbul'a kademeli mesai çözümü

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin İstanbul Sanayi Odası ile yürüttüğü 'kademeli mesai' projesi uygulamasına göre İstanbullular trafiğe belirlenen gruplar halinde çıkacak.

İstanbul'a kademeli mesai çözümü
İstanbul'a kademeli mesai çözümü
GİRİŞ 25.09.2007 16:30 GÜNCELLEME 25.09.2007 16:30
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İstanbul trafiğine çözüm için 'kademeli mesai' uygulamasının önerildiği projeye göre, İstanbul'da işe başlama saatlerinin 06.00-10.30, iş bırakma saatlerinin ise 15.00-19.00 arasına yayılması öngörülüyor.

Bu kapsamda her gün trafiğe çıkanlar, 'işçi, memur, özel sektör çalışanları ve öğrenciler' olarak 4 grupta toplanıyor. Bu grupların bir saat arayla trafiğe çıkmaları halinde 08.00-09.00 ile akşam iş çıkış saatlerinde trafiğin rahatlaması bekleniyor.

Buna göre, fabrikalar ve imalathaneler saat 06.00'da, resmi daireler, adliyeler, hastaneler ve diğer sağlık kuruluşları 07.00'de, bankalar, finans kuruluşları, odalar ve borsaların saat 09.00'da işe başlaması planlanıyor.

İlk ve orta dereceli okulların 08.00'de, üniversitelerin saat 10.00'da eğitime başlaması önerilirken, çöp toplama saatlerine de yeni düzenleme getirilerek, özel durumlar haricinde çöplerin saat 10.00-12.00 ile 22.00-24.00 saatleri arasında toplanması öngörülüyor.

Kademeli mesai uygulamasının hayata geçirilmesi ile 'toplu taşımanın daha fazla tercih edilmesi, ulaşım yoğunluğunun zamana yayılması, böylece trafik akış hızının artması, trafik yoğunluğunun azalması' hedefleniyor.




İSPARK Yönetim Kurulu üyesi


Çalışmayla ilgili bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret A.Ş (İSPARK) Yönetim Kurulu üyesi Dr. İhsan Erbaş, sivil toplum kuruluşları ile beraber bu çalışmayı hazırladıklarını belirterek, 'Çalışmayı Valimiz Muammer Güler'e teslim ettik. Birkaç haftaya kadar devreye girmesini bekliyoruz' dedi.

Üniversitelerin eğitime başlama saatlerini rektörlerin kararı ile 10.00'a aldıklarını, büyük iş merkezlerini belli saatlere dağıttıklarını ifade eden Erbaş, bu uygulama ile trafikte güzel bir akışın yakalanacağını bildirdi.

'Bu uygulama ile vasıtada yüzde 20 rahatlama olabilir' diye konuşan Erbaş, yeni uygulama ile işe başlama ve dönüş saatlerinin geniş bir zaman aralığına yayılacağını vurguladı.

YORUMLAR 8
  • hasan ersoy 16 yıl önce Şikayet Et
    Metro şart. Bir mail gelmişti yakın zamanda. Mailde 3 resim vardı resimlerde sırasıyla Paris Londra ve İstanbul metrolarının krokileri verilmişti. Paris metrosu ve Londra metrosu örümcek ağı misali kentin her noktasına ulaşıyorken diğer taraftan İstanbul metrosu üç beş çizikle simgeleniyordu. Hızlı olması, daha rahat olması ve gürültüsüz olması nedeniyle metro bence en ideal ulaşım aracı. İstanbul\'un trafik sorununu da metro(lar)dan başka birşey çözeceğe benzemiyor.
    Cevapla
  • Tahsin ONAR 16 yıl önce Şikayet Et
    Müco Baba ileri saat uygulaması nedir?. Bütün dünyada bu uygulama var.Sen farklı bir takvim ve saat kullanırsan bu senin bileceğin iştir ama küresel dünyada eşgüdüm önemlidir.Buraya sığmayacak kadar çok yararı var yaz-kış saati uygulamasının.
    Cevapla
  • fazlı bekmezci 16 yıl önce Şikayet Et
    bitermı bu cıle. ah ah bıtmez bu ıstanbullunun çilesı tamam cok guzel bır sehır heryerı cok guzel ama bu trafık bu kalabalık bu pahalılık acaba o guzellıklerı göruyormu ınsanlarımız buda ayrı bır konu
    Cevapla
  • mehmet ali 16 yıl önce Şikayet Et
    . zor dostum zor
    Cevapla
  • Haydar yILMAZ 16 yıl önce Şikayet Et
    trafik . 20 yıldır istanbul trafiğnde ticari araç kullanmaktayım. o kadar başı boş dolaşan ve gereksiz yere trafiği işgal eden vadandaşlarımız varki, sırf araç kullanıyorum diye, tek tek araçlara binip trafiği işgal gereksiz yere işgal ediyorlar. bir araba bir vatandaş, toplu ulaşım araçlarını kullanmayı nezaman öğrenecekler. aracını brakmalarını tavsiye ederim metroyu tranvayı otobüsü kullanalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!