Resmi kaynaklardan ilk açıklama

Yalova Valisi Dr. Yusuf Erbay, merkez üssü Çınarcık olan 4.8'lik depremle ilgili olarak, şu ana kadar herhangi bir tahribat haberi almadıklarını belirtti.

Resmi kaynaklardan ilk açıklama
Resmi kaynaklardan ilk açıklama
GİRİŞ 12.03.2008 22:00 GÜNCELLEME 12.03.2008 22:00

Erbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin ardından gerekli birimlerin Kriz Merkezi'nde toplandığını, daha önce kurulan telsiz sistemiyle kente bağlı ilçe ve köylerle iletişime geçtiklerini söyledi.



Depremin merkez üssü olan Çınarcık ve Yalova merkezde herhangi bir sorun olmadığı yönünde bilgi aldıklarını dile getiren Erbay, "Şu ana kadar herhangi bir tahribat haberi almadık. Sadece vatandaşlarımız biraz korktular. Durumu takip etmeye devam ediyoruz" diye konuştu.


"DEPREM, BU BÖLGENİN DOĞAL AKTİVİTESİ OLARAK DEĞERLENDİRİLEBİLİR"

Kandilli Rasathanesi Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Başkanı Doğan Kalafat, Yalova'daki depremin, bu bölgenin doğal aktivitesi olarak değerlendirilebileceğini söyledi.
Kalafat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 20.53'teki depremin, İstanbul'a yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta, Çınarcık'ın 9 kilometre güneybatısında, kara ile denizin birleştiği yerde, ancak karada meydana geldiğini belirtti.


Doğan Kalafat, şunları kaydetti:


"Deprem, Kuzey Anadolu fayının batıya uzanan iki kolundan birinde, üstteki kolda oldu. Bölgedeki bu fay hatları, hemen hemen 2-2.5 yılda bir böyle depremler üretir. 4.8 büyüklüğündeki deprem, bu bölgenin doğal aktivitesi olarak değerlendirilebilir. Halkımız doğal günlük yaşamlarına devam etmeli. Ancak bu bölgenin her zaman depreme hazırlıklı olması gerektiğini de kulak ardı etmemek gerekir. Şu an için artçı deprem yok. Eğer olursa bu doğal süreçtir."


BANDIRMA SAKİN


Marmara'da meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem,
Bandırma kent merkezi ile Kapıdağ Yarımadası çevresindeki köylerde hissedildi.


Merkez üssü Yalova'ya bağlı Çınarcık ilçesinde saat 20.53'te meydana gelen ve Bandırma'da da hissedilen 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşlar sokaklara döküldü. Paşabayır ve Levent mahallesindeki yüksek binalarda oturan vatandaşlar, depremi daha çok hissettiklerini belirtti.


Bandırma Kaymakamı Salih Keser, deprem sırasında herhangi bir mal ve can kaybının olmadığını açıkladı.

İLİŞKİLİ HABERLER



İSTANBUL'DA DEPREM PANİĞİ


 Bursa ve Yalova sokağa döküldü

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gelecek Partisi'nde restleşmeler! Davutoğlu'ndan ilginç çıkış: Şimdiden ilan etti
Bölgeden son dakika haberi geldi! İsrail boşaltmaya başladı...