Bursa ve Yalova sokağa döküldü

Yalova merkez, Bursa, İzmit, Adapazarı ve İstanbul'da da ciddi vir şekilde hissedilen deprem halkı sokağa döktü. Çınarcıklılar geceyi sokakte geçirecek..

Bursa ve Yalova sokağa döküldü
Bursa ve Yalova sokağa döküldü
GİRİŞ 12.03.2008 21:41 GÜNCELLEME 12.03.2008 21:41
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde saat 20.55'te meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem, merkez üssü Çınarcık'ın yanı sıra Yalova merkez, Bursa, İzmit, Adapazarı ve İstanbul'da da hissedildi.


Yalova'da halk depremin ardından sokaklara dökülürken, telefon hatları 10 saniye süren depremin ardından kilitlendi.


Depremin ardından Çınarcık ilçesinde vatandaşlar sokaklara döküldü. İnsanlar evlerinin önünde otururken, bazıları ise sahildeki çay bahçelerinde toplandı. 17 Ağustos 1999 depreminin acısını unutamayan Yalova merkezde ana arterler insanlarla doldu.


Özellikle Fatih Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi'nde yoğunluk yaşandığı bildirildi.


Çınarcık'ın yanı sıra Yalova ve Bursa merkezde de GSM hatlarında yüklenme sebebiyle kısa süreli kilitlenme yaşandığı öğrenildi. Çınarcık ilçesinde bir kriz merkezi oluşturularak hasar olup olmadığının araştırıldığı ifade edildi.



Vatandaşların hava sıcaklığının 14-15 derece olması sebebiyle geceyi sokakta geçirecekleri öğrenildi.



YORUMLAR 7
  • aslı yılmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    Depremle yaşamaya alışmak mı?. öyle ansızın ve beklenemdik yakalıyor ki insanı ne kadar alışırsanız alışın çaresiz ve aciz kalmaktan öteye varamıyoruz.bu gece de sarsıldık ve çok korktuk. Rabbim hepimizi korusun...
    Cevapla
  • Gurbet Kanaryası 16 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul\'a geçmiş olsun. Biz uzaktayız duymadık İstanbullulara geçmiş olusn
    Cevapla
  • ekrem uslu 16 yıl önce Şikayet Et
    hep olacak bizde hep korkcaz. deprele yaşamaya alışmış olmak lazım fakat bu yaplarla mı? bataklıkları kuruttık üztüne kaçak kat diktik, denizi doldurduk, betonda deniz kumunu kullandık,üç kuruş ugruna hep malzemeden çaldık... eee mütahitlerede güvenmez olduk sonunda. olan onbinlere oldu işte.. Allah büyük afetlerden bizleri korusun.
    Cevapla
  • Orhan Yaman 16 yıl önce Şikayet Et
    İBRET ALINSA İDİ. Atalarımız:\"Bir musibet kırk nasihattan iyidir\"demişler ama,biz yine de ibret almıyoruz.Başımıza gelen hadiseler karşısında kısa bir sure etkileniyoruz,arkasından hemen unutuveriyoruz. 17 Ağustos depreminde ulus olarak epey acılar yaşadık,Allah o günleri bir daha göstermesin.Ama fazla bir zaman geçmemişti,Çınarcık\'a gitmiştim,gördüğüm manzara hiç deprem olmamış gibi idi.Ne diyelim,Allah isalah etsin.
    Cevapla
  • MURAT SARIHAN 16 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH YARDIMCILARI OLSUN. afet korkusu çok zor bir imtihan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması! Müzakereler sona erdi: Cevabımızı ilettik!
Galatasaray, Sivasspor'u gole boğdu!