Sav'a bir umutla derdini açmış!

Hacca gitmek isteyen Mustafa Ünal, 'Araplara para kaptırma, bakarsın Muhammed seni bırakmaz' diyen CHP Genel Sekreteri Sav'a kurada ismi çıkmadığı için son bir umutla derdini açmış!

Sav'a bir umutla derdini açmış!
Sav'a bir umutla derdini açmış!
GİRİŞ 20.05.2008 13:24 GÜNCELLEME 20.05.2008 13:24
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

80 yaşındaki Mustafa Ünal'ın tek bir arzusu vardı: 'Hacca gitmek.' Her namazında bunun için dua ediyor, 'Öleceksem de orada ölmeliyim.' diyordu. Ancak kutsal yolculuk için müftülüğe yaptığı müracaattan olumlu haber gelmedi. Kuradan adı çıkmamıştı; o an yıkıldı.

BOŞVER ARAPLARA PARA KAPTIRMA!

Yakınları defalarca 'CHP Genel Sekreteri Önder Sav eski bir dostun. Sorununu ona aç!' tavsiyesinde bulundu. Ünal, bu teklifi reddetti. Ankara Elmadağ'daki programda ise 'bir umut' düşüncesiyle Sav'a yüreğini açtı. Ancak beklemediği bir cevap aldı. Sav, 'Boşver, Araplara para kaptırma!' dedi. Ünal, yanlış anlaşıldığını sandı ve bu konuda istekli olduğunu anlatmaya çalıştı. Cevap şoke ediciydi: 'Bakarsın Muhammed seni bırakmaz. Bırak şey yapma...' Hayalleri bir kez daha yıkıldı, sessizce oradan ayrıldı. Ünal'ın eşi Sebahat Ünal, CHP'li Sav'a kızgın. 'Çok üzüldük, çok şaşırdık.' diyor. Sav'la ahbaplıklarının eskilere dayandığını hatırlatırken 'Orada olsaydım sitem ederdim. 'Niye engel oldun?' derdim. Kocam rahatsız, ama ölürse hacda ölsün.' ifadelerini kullanıyor.

ÜNAL, OLAYDAN SONRA EVİNE KAPANDI


Zaman Gazetesi'nin haberine göre, Mustafa Ünal, cumartesi günü yaşanan olayın ardından evine kapandı. Basın mensuplarının sorularına cevap vermedi. Ailenin duygularını eşi Sebahat Ünal anlattı. Sebahat Hanım, eşi ile Önder Sav arasındaki diyaloğu duyduğunda çok şaşırmış. Sav'ın eski bir ahbapları olduğunu belirtirken 'Önder kocamı da beni de üzdü. O sözleri söyledikten sonra yanına gidebilseydim sitem ederdim. 'Niye engel oldun?' derdim. Kocam rahatsız, ama ölürse hacda ölsün.' diyor. Sebahat Hanım, Sav'ın sözlerinin 'yanlış ama iyi niyetle söylenmiş sözler' olduğu düşüncesinde. Eşinin hasta olduğunu bilen Sav'ın 'daha fazla yorulmasın' diye bu ifadeleri kullanmış olabileceğini ileri sürüyor. Sebahat Hanım şöyle devam ediyor: 'Kocam 80 yaşında. Bir süre önce müftülüğe götürdüm, hac başvurusu yaptık. Ancak kabul edilmedi. Çok üzüldük. Yıllardır namazlarında dua ediyor hacca gitmek için. Ama nasip değilmiş, olmadı.' Sebahat Hanım, Diyanet yetkililerinden kendilerine yardımcı olmalarını istiyor. Bu noktada eşine, yardım için 'Önder Sav'ın yanına git' diye baskı yaptıklarını hatırlatıyor. Ancak ısrarlara rağmen bu teklifi kabul etmediğini dile getiriyor. Ünal, şöyle konuşuyor: 'Ben Önder Sav Elmadağ'a geldiği zaman orada değildim. 'Hacca gitme' falan demiş. Daha sonra öğrendim. Üzüldüm. Hac bizim boynumuzun borcu. Kocam ölecekse orada ölsün. Eğer bunları söyledikten sonra orada olsaydım gider Önder'le konuşurdum.' Sebahat Hanım, Sav'ın sözlerine eşinin verdiği tepkiyi de şöyle aktarıyor: 'Allah bana nasip etsin. Yeter ki, gideyim, orada ölürüm.'
Dinî değerleri alaya alan CHP Genel Sekreteri Önder Sav'a yönelik tepkiler sürüyor. BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dan, hac ibadeti ve Hz. Muhammed (sas) hakkında yakışıksız sözler söyleyen Sav'ı görevden almasını istedi. Topçu, yaptığı yazılı açıklamada, 'Sav, Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışmıştır. Sav'dan konumu ve yaşı itibarıyla saygılı bir üslup beklerdik. Üzülerek gördük ki sıradan bir insana bile gösterilmesi gereken saygı ve adap, Hz. Muhammed (sas)'den esirgenmiştir.' dedi. Sav'ın sözlerinin CHP'nin 'halka rağmen siyaset' anlayışının son örneği olduğunu vurgulayan Topçu, şöyle devam etti: 'Hiçbir hürriyet, hiç kimseye, kutsallarımızla alay etme hakkı vermez. Ey Önder Sav, sen Müslüman mısın? Başka bir inanca sahipsen neden bizim kutsallarımızla alay ediyorsun? Bizim dinî değerlerimizle alay etme hakkını nereden buluyorsun? Sav'ın yaptıklarını düzeltme ihtiyacı hissetmediğini de görüyoruz. Öyleyse biz de söylediği sözlerden dolayı BBP olarak, kendisini en ağır şekilde kınıyor, CHP ve Önder Sav'ı büyük Türk milletine ve kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz. BBP olarak, Baykal'a Türk milleti adına soruyoruz: Sayın Baykal, başörtüsü ve Kur'an-ı Kerim'i niye dağıttırdınız? Seçim otobüslerine başörtülü hanım fotoğrafı koydurtmanızın nedeni ne? Genel merkezde ve il teşkilatlarında aşure pişirtip halka dağıtmanıza ne denmeli? Sayın Baykal, grup toplantılarında okuduğunuz ayet ve hadisler, örnek verdiğiniz sünnet ve icmalar ve son olarak bastırdığınız afişlerdeki 'Din de bizim, Devlet de bizim' beyanlarınızda samimi iseniz, derhal Önder Sav'ı görevden almalısınız.'

YORUMLAR 9
  • Taha Eldem 15 yıl önce Şikayet Et
    . Mümkün müdür ki, bir CHP li çıksın ve CHP ideolojisi ile Önder Sav\'ın söyledikleri aynı değildir desin. Varsa çıkabilen, Sav\'ın söylediklerinin parti ideolojisinde yeri olmamasına rağmen neden hala ikinci adam olarak görev yaptığını da söylesin.
    Cevapla
  • ünal baş 15 yıl önce Şikayet Et
    . peygamberimize yapılmış hakaret ehli beyte yapılmış kabul ediyor SAV ı yılın YEZİT i ilan ediyorum.
    Cevapla
  • oturan boğa 15 yıl önce Şikayet Et
    dinsiz ve dindar düşmanı. bu cehapelilere dinsiz ve dindar düşmanı dediğimizdekızıyolardı artık tescillendiler.dede sen git hacca onden sonra gel gene bunlara oy ver aferim sanada
    Cevapla
  • hamza salman 15 yıl önce Şikayet Et
    Allahim yarabbim bu CHP nin 21% i nasil aldigi simdi daha iyi anlasiliyor:). demekki hala bu CHP yi tanimamis hala saf vatandaslariiz var.. be amcacim CHP nin sana yardimci olacagi konulari yazayim.. kizim (torunum basörtlü imam hatip yerine liseye yollamk isterim burs lazim basini acarsa yardimci olurmusunuz?.. kizimi baleye yollicam kuran kursuna gitmk istiyor ikna edermisiniz?.. benim haim 80 e ne dayandi yasi t.özkanin mitinginde basnini acsa kac para verirsiniz?. gibi olaylarda ize yardimci olacaklarindan eminim:)
    Cevapla
  • muhsin kahyaoğlu 15 yıl önce Şikayet Et
    GÜLÜN KIYMETİNİ KARGA DEĞİL BÜLBÜL BİLİR. Gülün kıymetini güzel kokudan hoşlanan anlar.Karga ne yapsın gülü sümbülü,ona eşinilecek çöplük lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü