Şanlıurfa'da 'tezek gölü balesi'

Hayatlarında ilk kez gördükleri bale gösterisi karşısında 'ahooo!' demekten kendini alamayan şanlıurfalı kadınlar, kümbette bale yapan minikleri ilgi ve hayretle izlediler.

Şanlıurfa'da 'tezek gölü balesi'
Şanlıurfa'da 'tezek gölü balesi'
GİRİŞ 18.05.2005 14:28 GÜNCELLEME 18.05.2005 14:28

Tezek döken kadınlar, tezek dökmeyi bir yana bırakıp, hayatlarında ilk kez gördükleri bale gösterisini ve pembeler giymiş minik balerinleri şaşkınlıkla izlediler. Bir yandan görüntünün garipliğine şaşıran kadınlar, bir yandan da balerinlerin ne anlatmak istediğini çözmek için yoğun gayret sarf ettiler.

* Muhammet TAŞÇILAR'ın haberi

Şanlıurfa'da bulunan özel Şanlı-Ata Koleji'nde ana okulu ve 1. sınıfta okuyan öğrenciler arasından kurulan bale topluluğu eğitimlerini aldıkları sanatı ilk kez Harran'da Harran Evi ve Harran sokaklarında sahnelediler.



Şanlıurfa'nın tarihi 11 bin yıl öncesine dayanan Harran ilçesine gelen bale topluluğu, turistlerin, yöre halkının ve çocukların şaşkın bakışları arasında gösterilerini yaptılar.



Tarihi ilçenin konik kubbeli evleri arasında müzik eşliğinde bale yapan öğrencilerin verdiği mola sırasında ise okulun rock grubu sahneye çıktı. Minik rockçıların gösterileri Harranlı çocuklar tarafından ilgiyle izlendi.



Güneşin kavurduğu Harran ilçesinde gösterilerinin ikinci bölümü için sahneye çıkan minik balet ve balerinleri bu kez kışlık yakacaklarını şimdiden hazırlamaya başlayan kadınlar ilgiyle izledi.




Bir yandan tezek döken kadınlar bir yandan da ilk kez gördükleri bale sanatını anlamaya çalıştı.



Şanlıurfa'dan gelen akranlarının yaptıkları gösterileri izleyen Harranlı çocuklar, balerinlerin yaptığı gösterileri beğendiklerini söylediler. Belerin öğrenciler ise, tarihi ilçede bale gösterisinin çok güzel olduğunu ve büyüdüklerinde balerin olacaklarını söylediler. Balge gösterimi ve Rock konseri sonunda ana sınıfı ve 1.sınıf öğrencileri yine yaşıtları olan Harranlı çocuklar alkışladı.
Şanlı-Ata Kolej müdürü Reşat Kızıltaş, Harran'ın eski bir geçmişi olduğunu belirterek, 'Şanlıurfa eski bir tarihne sahip, 11 bin yıllık geçmişi var. Bin 200 yıl önce bu topraklarda bu çocukların dedeleri ataları dünyaya bilim saçıyordu. Dünyaya bilim kültür ihrac ediliyordu. Bugün o insanların çocukları torunları olarak böyle bir gösteri yaptığımız için mutluyuz. Şanlıurfa'nın kabuğunu kırdığını dünyaya ilan zetmek istyoruz. Bale batıya mahsus değil, insan olan yerde dansın kendisi de vardır. Dans insan ile birlikte var olan bir olay' dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Netanyahu hakkında tutuklama kararı istendi! Şimdi ne olacak?
Akıncı İHA Reisi'nin helikopterini 2 saatte tespit etti: Dakika dakika neler yaşandı?