Çift başlı oğlak şok etti

Adıyaman’ın Besni ilçesinde dünyaya gelen çift başlı bir oğlak görenleri hayrete düşürüyor.

Çift başlı oğlak şok etti
Çift başlı oğlak şok etti
GİRİŞ 02.03.2015 10:34 GÜNCELLEME 02.03.2015 10:34

Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Yayıklı (Zirce) köyünde çift başlı oğlak dünyaya geldi. İdris Aslanhan’ın gebe olan koyunu çift başlı oğlak doğurdu.

Tek beyinli, çift başlı oğlağın, çift ağzı, dört gözü bulunuyor. Evde biberonla beslenilen oğlak ev sakinlerinin neşe kaynağı oldu. Dokuz gün önce doğan oğlağın genel sağlık durumu iyi ancak yaşamasının güç olduğu belirtiliyor.

Oğlağın tek beyinli ve çift çene yapısına sahip olduğunu belirten Veteriner Hekim Mehmet Şahin, bu tür vakaların çok ender görüldüğünü belirterek; “Diprossus adı verilen bir hastalık, çok nadir görülen bir anamolidir. Aynı beyin içerisinde, farklı iki ağız yapısı oluşmakta. Bunların nedenleri arasında viral hastalıklar, bakteriyel hastalıklar, parazitsel hastalıklar ve genetik kökenli olabilir. Nedeni tam olarak bilinmemektedir. Yaşama şansı olarak çok düşük. Bebek gibi sütle besleniyor. Boyun çift başı taşıyamadığı için dengeyi sağlayamıyor; ayakta duramıyor” dedi.

Oğlağın sahibi İdris Aslanhan da, geçimini hayvancılıkla sağladığını belirterek şöyle konuştu: "Böyle bir şeyle daha önce hiç karşılaşmadım ve duymadım. Veteriner çok yaşamaz diyor ama biz ona evin bir bireyi gibi bakıp yaşatmaya çalışacağız. Evimizin ve çocuklarımızın neşe kaynağı oldu. Bu bize Allah’ın bir nimetidir."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak