Cumhurbaşkanı Gül iki kanunu onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dershanelerle ilgili düzenlemeyi de içeren kanun ile kamuoyunda "Demokratikleşme Paketi" olarak bilinen kanunu onayladı.

Cumhurbaşkanı Gül iki kanunu onayladı
Cumhurbaşkanı Gül iki kanunu onayladı
GİRİŞ 12.03.2014 20:06 GÜNCELLEME 12.03.2014 20:53
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Gül, 6528 sayılı "Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile 6529 sayılı "Temel Hak ve Hürriyetlerin Geliştirilmesi Amacıyla Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"u yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.

Gül'ün onayladığı "Temel Hak ve Hürriyetlerin Geliştirilmesi Amacıyla Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"a göre, seçimlerde Türkçe'nin yanı sıra farklı dil ve lehçelerle de propaganda yapılabilecek.

Siyasi partilerin, bir ilçede teşkilatlanmaları için beldelerde teşkilat kurma zorunluluğu kalkacak.

Siyasi partilere devlet yardımı yapılabilmesi için milletvekili seçimlerinde yüzde 7 yerine yüzde 3 oy alması yeterli olacak.

Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının kullanılacağı yer ve güzergahın belirlenmesinde, belediye başkanları, siyasi partiler, meslek örgütleri ve sendikaların görüşü alınacak.

Türk vatandaşlarının günlük yaşamlarında geleneksel olarak kullandıkları farklı dil ve lehçelerle özel okullarda eğitim ve öğretim yapılabilecek.

Eğitim ve öğretim hakkının kullanılmasının engellenmesi, yaptırım altına alınacak ve bu suç için belirlenen ceza artırılacak.

Kişilerin toplu ibadetlerinin yanı sıra bireysel ibadetlerinin engellenmesi de suç olacak.

Dershanelerle ilgili düzenleme

Gül'ün onayladığı "Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile Öğretim Kurumları Kanunu'ndan "dershane" tanımı çıkarılarak, ortaöğretime veya yükseköğretime giriş sınavlarına veya bu sınavlar kapsamındaki derslere hazırlık niteliğinde kurs açılması da engelleniyor.

Dershane ve öğrenci etüt merkezleri, eğitim öğretim faaliyetlerine 1 Eylül 2015'e kadar devam edebilecek, 2018/2019 eğitim öğretim yılı sonuna kadar özel okullara dönüşecek.

Talim ve Terbiye Kurulu üyeleri, müsteşar yardımcısı, genel müdür, inşaat ve emlak grup başkanı ve grup başkanı ile il müdürlerinin görevi, bu düzenlemenin yayımı tarihinde sona erecek.

Dönüşüm sürecinin bitiminde, dönüşme talebinde bulundukları örgün eğitim kurumunun gerekli şartları karşılayamayanların kurum açma izinleri iptal edilerek, faaliyetlerine son verilecek.

YORUMLAR 10
  • Muhafazakâr 10 yıl önce Şikayet Et
    Paralel yapılara son!. Nihayet eğitimdeki paralel yapıda sona eriyor, bir ayıp daha bitiyor. dersaneler yüzünden hayatı sönmüş aileler ve öğrenciler olmayacak, eğitimdeki çift başlılık sona erecek, çocukluğunu hafta sonu dersanelerde tüketenler olmayacak, yarış atı olmaktan kurtulacağız. tüm sevinçler sizin olsun Türkiye, hayırlı bir başlangıca adım atıyoruz hep beraber!
    Cevapla
  • ibrahim yildiz 10 yıl önce Şikayet Et
    son 30 yılın kamburu dersanelerin kapatılması önemli bir adımdır.. dersaneler bir sonuçtu, çünkü geçmiş hükümetler faiz ödemekten ne eğitime ne sağlığa bütçe ayırabiliyorlardı.
    Cevapla
  • Temiz Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    Başka türlü olmayacak Fırtınayı durdurmak için Cemaat çetesinin -. bütün faaliyetlerini ülkemizden yok edin !
    Cevapla
  • AYHAN ALKAÇ 10 yıl önce Şikayet Et
    HANİ DERSHANELERDE ÇALIŞAN HİÇ KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEKTİ ?. DERSHANEDE ÇALIŞAN HERKESİ İŞSİZ BIRAKTINIZ? Milli Eğitim Bakanımız 15.11.2013 tarihinde yapmış olduğu açıklama: “Öğretmenlerimiz endişe etmesinler, öğrencilerimiz, dershane çalışanlarımız endişe etmesinler, hiç kimse mağdur edilmeyecek. Milli Eğitim sisteminin içerisinde bir üst eğitim kurumuna hazırlayan herhangi bir kurum olmayacak. Yabancı dil kursları, sürücü kursları devam edecek. 2014-2015 eğitim öğretim sisteminde dershaneler olmayacak." Böyle açıklamada bulunan bakanımız neden öğretmenler için 6 yıl şartı getirdi ? Dershanelerde çalışan diğer personel için hiçbir çalışma yapılmadı?
    Cevapla
  • elçuk e48serolrol 10 yıl önce Şikayet Et
    abartmayalım. kemal bey uçmuşsunuz 73 bin idareci var.cem beyin de deği gibi idareciler de sonuçta öğretmendir.sonuçta hepsi geri atanacak.yer değişikliği olabilir zaten olmalı aynı yerde çalıştığınız her sene performansınız azalıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez