CHP'li vekil Gökçek'i çok kızdırdı: Yazıklar olsun!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, New York'ta düzenlenen 'Türk Günü' yürüyüşüne katılan heyeti için soru önergesi veren CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan'a cevap verdi.

CHP'li vekil Gökçek'i çok kızdırdı: Yazıklar olsun!
CHP'li vekil Gökçek'i çok kızdırdı: Yazıklar olsun!
GİRİŞ 22.05.2013 13:30 GÜNCELLEME 22.05.2013 13:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

AK Parti, CHP ve MHP'li meclis üyeleri ile gazetecilerin de aralarında bulunduğu heyetin, ABD'nin New York kentinde düzenlenen Türk Günü yürüyüşüne katılmalarını eleştiren ve bir soru önergesi veren Tarhan'ın iddialarının asılsız olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, "Geziye gidenlerin tamamı vizelerini aldılar. Paraları yatırılan arkadaşlarımızın tümü geziye katılmıştır. Emine Ülker Tarhan'ı ise çağdaşlık kriterlerine uymadığı için çağırmadık." dedi.

Gökçek, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması isteğiyle, Emine Ülker Tarhan tarafından, New York'ta düzenlenen 32. Türk Günü yürüyüşünde Türkiye'nin ve Başkent Ankara'nın tanıtımı için yoğun bir faaliyet yürüten heyete ilişkin verilen soru önergesine sert bir dille cevap verdi.

Başkan Gökçek, şunları söyledi: "Böyle bir organizasyona katılarak, Türkiye'nin ve Ankaramızın adını ABD'de tanıtmayı eleştirmek ancak CHP zihniyetindeki bir milletvekiline yakışır. ABD'ye giden arkadaşlarımız New York'ta 'Türk Günü' yürüyüşüne, Los Angeles'ta da 'Anadolu Kültür Festivali'ne katılarak Ankara'yı temsil etmek ve tanıtımını yapmak için yoğun bir faaliyet gösterdiler. Ayrıca geziye gidenlerin tamamı vizelerini aldılar. Paraları yatırılan arkadaşlarımızın da tümü geziye katılmıştır. Tanıtım gezisine gidenlerin içinde AK Parti, CHP ve MHP'li meclis üyeleri olduğu gibi, basın mensupları da yer almıştır. Tüm parti grubu meclis üyelerinin oy birliği ile alınan bir karar doğrultusunda bu tanıtım gezisi düzenlenmiştir. Bu tanıtım gezisinde aradığımız tek kriter, dünyadaki anlayışı kabul etmek. Emine Ülker Tarhan'ı bu çağdaşlık kriterlerine uymadığı için geziye çağırmadık. Bir milletvekili kendi partisinin üyelerinin de katıldığı bir geziyi sırf siyaset olsun diye tenkit ediyorsa ona yazıklar olsun. Bu kafayla CHP nereye gider, vatandaşın takdirine. Türkiye artık büyük bir devlet. Ankara Türkiye'nin Başkenti ve biz de büyük düşünüyoruz. Ama çağ dışı yorumları da CHP'li milletvekiline bırakıyoruz."

YORUMLAR 5
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    istikamet, yarsav.. marş marş... onu gene yarsav'a başkan edelim. burada beceremiyor bu işi..
    Cevapla
  • halil soba 10 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN GÖKÇEK ÖYLE OLUR OLMAZ ŞEYE,HELE HELE CHP LİLERE SİNİRLENİPTE SAĞILIĞINDAN OLMA,SEN ANKARAYA DAHA ÇOK LAZIMSIN.. chp yi ve chp lileri senden iyi bilen yoktur.onların dediklerini dikkate almayacaksın bildiğin doğruları yapacaksın.hele hele senın yanında tüy siklet kalacak e.ülker tarhan gündemde kalmak için bir laf etmiş. sende şeker var olur olmaz şeye sinirlenipte sağlıgından olma.Sen ankaraya daha çok lazımsın.
    Cevapla
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    'ankara ankara güzel ankara 'müntehibleri (mebusları ) olarak kalacaklar. CHP hala 'ankara ankara güzel ankara ' şarkısı ile mest vaziyette 1930larda geziyor.yıl 2030 olacak gene aynı yerdeler..bir türlü ilkeleri aşamıyorlar.ulan rusya 90da,almanya italya 45de aştı,ispanya 80lerde.bir biz kaldık.,aşan da dünya liginde oynamaya başlıyor. biz ise bu CHP sayesinde ne ortadoğu ülkesiyiz,ne batı. cinsiyeti belli olmayanlara hünsa mı denirdi. öyleyiz işte. doğu da kabul etmiyor,batı da..bu hep CHPnin ilkesizliği yüzünden.bir de gider sosyalistlerden fırça yer.merkele de ağlamaya yüzü tutmaz. devleti fehimane zaten silmiş onları.allah kurtarsın ne diyelim.tek gideceğimiz yer kuzey kore ile küba. bir de islam düşmanlıgı ile myanmar..CHP başka yere gidemez.ama şu haline bakarsak,iran suriye baas rejimine de göz kırpar ha. ben demedim,wahsibatılıco dedi.bir paşanın da hayaliydi bu,hatırladınız mı..olacaktı belki ama, işte şu tayyip yok mu,o tayyip..pişmiş aşa su kattı..
    Cevapla
  • FUAT KOCA 10 yıl önce Şikayet Et
    HALA MECLİSTE BOŞ BOŞ DOLAŞIYOR . ne yaptığını bilmeyen işi ğücü laiklik lafı söyleyip ortalıkta dolaşmak.
    Cevapla
  • halil soba 10 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN GÖKÇEK CEVAP VERILMEYE BİLE DEĞMEYECEK KİŞİLERE CEVAP VERİP ONLARI BÜTÜTME.VATANDAŞ HERŞEYI GAYET IYI BILIYOR. Sayın gökçek bu millet senıde tarhanıda,akp yide chp yide gayet iyi biliyor.Cevap verilmeye bile değmeyecek zihniyetteki kişilere cevap veripte onları büyütme.Ha şunuda söyleyeyim belki seninde haberin olmuştur Kılıçtaroğlunun yerine E.ülker tarhanı düşüneneler var onun için sivriltmeye çalışıyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez