Erdoğan'ın çağrıda bulunduğu Bakan konuştu

Başbakan Erdoğan'ın Arenamega isimli merkezin açılışında yaptığı konuşmadan sonra açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, ''Milli hafıza olmazsa, milli kültür olmazsa millet de olmaz, devlet de olmaz'' dedi.

Erdoğan'ın çağrıda bulunduğu Bakan konuştu
Erdoğan'ın çağrıda bulunduğu Bakan konuştu
GİRİŞ 03.08.2013 22:46 GÜNCELLEME 03.08.2013 22:46

Çelik, Küçükçekmece Belediyesi'nin Halkalı'da yaptırdığı "Arenamega" adlı gösteri ve sanat merkezinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, kültür denilince bazılarının aklına yakıp, yıkma ve vandalizm gelirken, AK Parti'nin aklına bu tür tesislerin geldiğini söyledi.

Dünyanın her yerinde büyük bir tehlike ve savaş durumunda öncelikli olarak Milli Kütüphane'nin korunması emrinin verildiğini anlatan Çelik, ''Milli hafıza olmazsa, milli kültür olmazsa millet de olmaz, devlet de olmaz'' dedi.

Devletin ve milletin başına zaman zaman sıkıntılar ve badireler gelebileceğini kaydeden Çelik, ''O milleti ve devleti ayakta tutan milli ruh, milli hafıza, milli kültür ayaktaysa, mutlak surette o badireyi aşar ve geleceğe güçlü bir şekilde yürürler'' diye konuştu.

Kültür, sanat ve gösteri merkezlerinin, milli kültürün aktarılmasında hizmet veren mekanlar olduğunu belirten Çelik, ''Kültür yoksa siyaset de yok, demokrasi de yok'' ifadesini kullandı.

Mısır'da darbe karşısında susulmasını eleştiren Çelik, oryantalist kültürün baskısından kurtulamadığı için Batılıların, demokrasiyi Mısır için bir hak olarak görmediğini bildirdi.

Çelik, Dünya İslam Alimleri Birliği'nin, demokrasiyi korumak üzere yayınladığı ''Rabiatül Adeviyye Meydanı, Adeviyye Camisi'nin bir parçasıdır ve o meydan 10 gün boyunca itikaf alanıdır, kimse o meydandan ayrılmasın, bu ibadettir'' şeklindeki kararını aktardı.

Kültür merkezlerinde şarkiyatçılığın, garbiyatçılığın ve diğer her türlü ön yargının aşılacağı eğitimin verilmesini önemsediklerini kaydeden Çelik, bunun gibi eserlerin hizmete açılmasını devrim olarak niteledi.

Türkiye olarak sadece dünyadan almadıklarını, dünyaya vereceklerinin de olduğunu vurgulayan Çelik, hem milli kültüre sahip çıkılacağını hem de evrensel kültürün içinde yer alınacağını söyledi.

Çelik, ''Milli kültüre dayanarak bütün dünyaya söz söyleyecek güce ve kuvvete sahibiz'' ifadesini kullandı.

Dünyanın bazı yerlerindeki kültürel mirasların korunması için de çalıştıklarını anlatan Çelik, bazı yerlerde de müze yaptıklarını bildirdi.

Çelik, "Arenamega" gösteri ve sanat merkezini halkın hizmetine sunan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'ı da kutladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptı!
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı