CHP'li İnce'den hükümete MİT'li iddia

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, demokratikleşme paketinin içeriğinin MİT aracılığıyla terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a götürülüp götürülmediğini öğrenmek istedi.

CHP'li İnce'den hükümete  MİT'li iddia
CHP'li İnce'den hükümete MİT'li iddia
GİRİŞ 12.09.2013 13:50 GÜNCELLEME 12.09.2013 13:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, bugün bir gazetede "MİT, İmralı'ya gidiyor" başlıklı haber yer aldığını anımsattı.

MİT yetkililerinin bugün İmralı Adasına giderek Öcalan ile görüşecekleri iddiasının doğru olup olmadığını soran İnce, bu görüşmeye ilişkin değerlendirmelerin demokratikleşme paketinin görüşüleceği zirvede ele alınıp alınmayacağını öğrenmek istedi. İnce, şu soruları yöneltti:

"Demokratikleşme paketinin içeriği MİT aracılığı ile Öcalan'a mı götürülmektedir? MİT yine Öcalan'ın pakete ilişkin değerlendirmelerine aracılık etmekte midir? Demokratikleşme paketi adı verilen çalışmanın İmralı ile yapılan görüşmeler sonucunda şekillendirilmesi açılım sürecinde İmralı'ya verilen sözlerden birisi midir? TBMM üyelerinin görmediği, bilmediği, sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının, sendikaların görmediği ve görüşlerinin dikkate alınmadığı, muhalefetin itirazlarının yok sayıldığı bir yasama süreci öncesinde, paketin İmralı'nın görüşlerine açıldığı ve İmralı'nın görüşleri doğrultusunda şekillendirileceği yönündeki iddialar doğru mudur? Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından 'Cuma günü tamamlayacağız' dediği paketin tamamlanması, İmralı itiraz ederse ertelenecek midir?"

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    bilsen ne yazar bilmesen ne yazar !. bu kervan yürüyor sana gwerek yok ! hiç cevap verilmesede olur !
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    SORDUĞUN SORUYU SEN KILIÇTARA SOR :!!. SORDUĞUN SORUYU SEN KILIÇTARA SOR O İYİ BİLİR İMRALI YOLLARINI DAHA ÖNCE SEN DEĞİL AMA SENİN PARTİNDEN ÇOK MİLLETVEKİLİ GİTTİ ORAYA APO ÇAYIO İÇMEYE İSPATI=ECEVİT+BAHÇELİ+MESUT APO'yu yakaladık diye azmı hava attlra onlara sor sen.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İlk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptı! Ankara'da 6 kritik konuda imzalar atıldı...
Devlet Bahçeli'den Netanyahu'ya sert tepki: Mazlumların kanında boğulacak!