CHP'li Çandar: Beyaz sayfa açma zamanı

CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, "Türk yargısının siyasi davalarla ilgili beyaz sayfa açmasının zamanının geldiğini" söyledi.

CHP'li Çandar: Beyaz sayfa açma zamanı
CHP'li Çandar: Beyaz sayfa açma zamanı
GİRİŞ 16.04.2014 12:52 GÜNCELLEME 16.04.2014 12:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çandar, Meclis'te Türkiye Emekli Subaylar Derneği yönetim kurulu üyeleri, "sessiz çığlık" eylemlerini yürüten emekli subaylar, "vardiye bizde" grubunun üyesi olan Balyoz, Ergenekon, askeri casusluk davalarından tutuklu ve hükümlü subayların eşleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi.

Kürsünün önüne, Balyoz davası hükümlüsü Yalçın Ergül'ün kitabı ile Hava ve Kara Harp okulları 82 devresinin şapkaları konuldu.

TSK aleyhine düzmece siyasi davalar açıldığını, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 40 civarında amiralin görevden uzaklaştırıldığını, komutansız kalan Deniz Kuvvetlerinin Akdeniz'deki egemenliğinin ortadan kaldırıldığını, sonuç olarak da Akdeniz'in altındaki petrol ve doğalğaz yataklarının emperyalist güçlerin eline geçtiğini iddia eden Çandar, davaların Türkiye sınırlarını aştığını, BM ve AİHM'in kapısına dayandığını dile getirdi. Çandar, "Artık silah arkadaşlarımız, aydınlar değil Türk yargısı yargılanmaktadır" iddiasında bulundu.

Tolga Çandar, BM Keyfi Tutuklama Kurulu'nca; haksız, hukuksuz yargılama yapıldığının, adil yargılama kararlarına uyulmadığının, tutuklamaların keyfi olduğunun kararlaştırıldığını, bu kararın da AİHM tarafından teyit edildiğini savunarak, "Artık Türk yargısının siyasi davalarla ilgili beyaz sayfa açmasının zamanı gelmiştir. Yüce Türk milleti, Türk milleti adına karar veren yargıdan bunu beklemektedir" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • adamadam 10 yıl önce Şikayet Et
    adam. Bence siz hergün beyaz bir sayfa açın. Çünkü çok çabuk kirletiyorsunuz. İftiradan başka bir şey bilmediğiniz için.
    Cevapla
  • NAİL ERDOĞAN 10 yıl önce Şikayet Et
    beyaz sayfanız mı kaldı. chp nin bütün sayfaları kirli.siz ne kadar beyaz sayfayı açalım derseniz deyin hükmü yok halk açmaz o sayfayı.önce zihniyetinizi değiytirin yanlış safta durmayın. ÖNCE GAZETENİZİ DEĞİŞTİRİN ŞU 6 OKUDA BİR YERE BIRAKIN ARTIK HALK CUMHURİYET LAİKLİK BAĞIRTILARINI YEMİYOR.Sonra din düşmanlığını bırakın halkı inaçları ve başörtüsünde serbest bırakın. yargıyı etkileme ve herşeyde aym ye gitmeyi bırakın.Gezicilerle darbecilerle çapulcularla cemaatle işbirliğinden vazgeçin halka karşı dürüst olun iktidara saldırmak yerine ülke çıkarları için destek olun kirli siyaset yapmayın insanlara özellikle başbakana hakaretlerden vazgeçin kirli geçmişiniz için halktan özür dileyin. zenginin üst tabakanın değil halkın garibanın sesine kulak verin.sorunları şikayetle değil oturup anlaşarak çözün .anayasa için destek olun köstek olmayın.suyu bulandırmayın.herkes gibi balık tutmayı öğrenin.Camilere düşman olmayın .arasırada olsa girin namaz kılıp tövbe edin .belki o zaman halk size oy verir. ama belki
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber