'Türkiye 10 Ağustos'da yolunu seçecek'

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu - "Türkiye önemli bir dönüm noktası ile karşı karşıyadır. 10 Ağustos'ta Türkiye yolunu seçecektir." dedi.

'Türkiye 10 Ağustos'da yolunu seçecek'
'Türkiye 10 Ağustos'da yolunu seçecek'
GİRİŞ 26.07.2014 21:18 GÜNCELLEME 27.07.2014 09:27
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Türkiye önemli bir dönüm noktası ile karşı karşıyadır. 10 Ağustos'ta Türkiye yolunu seçecektir. Ya daha çok problem, sıkıntı olacak ya da yurtta huzur, yurt dışında itibar olacaktır" dedi.

İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Antalya'da otobüsüyle şehir turu yaptı. İhsanoğlu, otobüsün ön kısmından vatandaşları selamladı. İhsanoğlu, daha sonra Antalya Valisi Sebahattin Öztürk'ü ziyaret etti.

İhsanoğlu, burada yaptığı konuşmada, seçim çalışmaları sırasında gittiği illerde valilere de nezaket ziyaretinde bulunduğunu ve kendilerine gösterdikleri misafirperverlik için teşekkür ettiğini söyledi.

Valilik ziyaretinin ardından İnsanoğlu'nun halk pazarı gezisinin oruçlu olması ve havanın sıcak olması nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

Konakladığı otele geçerek bir süre dinlenen İhsanoğlu'na Türkmen Basın Konseyi İcra Kurulu üyesi olduğunu söyleyen Kürşat Çavuşoğlu, Türkmen bayrağı hediye etti. İhsanoğlu, Türkmen bayrağını öperek alnına koydu.

Irak'taki, Suriye'deki Türkmenlerin Türkiye'nin kardeşleri olduğunu ifade eden İhsanoğlu, "Türkmenler etimiz, tırnağımız, canımızdır. Biz onlarla beraberiz ve çok üzülüyoruz ki dünyanın dikkati hiçbir zaman Irak ve Suriye Türkmenlerine yönelmedi. Bölgede en çok yalnız kalan grup Türkmenler. Türkiye'nin dışında hiçbir hamisi olmayan Türkmenler bizim istediğimiz gibi, gerektiği gibi bu ilgiyi görmüyor" dedi.

- "50 bin Türkmen sahipsiz"

Kerkük'ten, Telafer'den atılan 50 bin Türkmen'in sahipsiz olduğunu ileri süren İhsanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkmenler bu sıcaklarda gıdasız, susuz, barınaksız, büyük sıkıntı içerisindeler. Halkımız büyük imkanlara sahip. Mübarek ramazan ayının sonunda yardımlarımızı Türkmen kardeşlerimizin hayır cemiyetleriyle Diyanet Vakfı, Kızılay ve yahut diğer insani yardım kurumları vasıtasıyla Iraklı Türkmen kardeşlerimize yapalım. Türkiye onların yanında duracaktır."

İhsanoğlu, daha sonra Konyaaltı ilçesindeki seçim ofisinin açılışına katıldı. Burada kendisini bekleyen vatandaşları selamlayan İhsanoğlu, otobüsten yaptığı konuşmada, bayramın memlekete huzur getirmesini diledi.

Bayramda bütün Türklerin, Müslümanların barış içerisinde olmasını temenni ettiğini kaydeden İhsanoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye önemli bir dönüm noktası ile karşı karşıyadır. 10 Ağustos'ta Türkiye yolunu seçecektir. Ya daha çok problem, sıkıntı olacak ya da yurtta huzur, yurtdışında itibar olacaktır. Vereceğiniz oy ile Atatürk'ün istediği yurtta sulh cihanda sulh ilkesinin gerçekleştiğini göreceksiniz. Bu seçim parti seçimi değil. Bizde sadece bizi destekleyen partilerin üyesi değil, AK Parti'de partinin kuruculuğunu yapmış, bakanlık yapmış isimler de var. Biz bütün Türkiye'nin temsilcisiyiz. Herkesi kucaklıyoruz. Geminin kaptanı kavgalı, öfkeli birisi olmamalı. Memlekete huzur getirecek bir isim olmalı."

- Vatandaşlarla buluştu

İhsanoğlu, buradaki konuşmasının ardından, Kazım Özalp Caddesi'nde yürüyerek vatandaşlarla sohbet etti. 5 yaşlarında bir çocuk, kampanyası için İhsanoğlu'na 10 lira verdi. Parayı gazetecilere gösteren İhsanoğlu, "İşte bu helal para, temiz para" dedi.

İhsanoğlu daha sonra parayı, bayram harçlığı yapması için çocuğa iade etti. Bazı vatandaşlar İhsanoğlu ile fotoğraf çektirdi.

Gezisi sırasında Attalos Heykeli önünde fotoğraf çektiren İhsanoğlu, aynı yerde bulunan Antalya'nın simgesi tarihi Saat Kulesi'ni göstererek, tarihi eserler ve milli parklara sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.

Bu sırada bir vatandaş, "Burası meydan değil, gidin Cumhuriyet Meydanı'nda açıklama yapın" diye seslendi. Gruptaki bazı vatandaşlar da bu kişiye tepki gösterdi.

Yürüyüşü sırasında İhsanoğlu'nun yanına gelen bir üniversite öğrencisi, öğrencilerin oy kullanması için şehirlerarası otobüs kaldırılması gerektiğini söyledi.

İhsanoğlu da öğrencinin önemli bir konuya değindiğini belirterek, yanındakilere bu konuyla ilgilenilmesi talimatını verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Görünen köy kılavuz istemez, Erdoğan ipi göğüsleyecek ! . Eski Türkiyemiz yepyeni bir Türkiye olacak !
    Cevapla
  • musa sacli 9 yıl önce Şikayet Et
    itibar mı dedi. seninle mi gelecek itibar türkiyeye israile arkanımı dayıcan yoksa
    Cevapla
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMİYORUM AMA,CHP NİN DESTEKLEDİĞİ İHSANOĞLU SEÇİLECEK OLSA GARANTİ VERİYORUM.100 SENE GERİ GİDERİZ.. CHP ve mhp erdoğanla siyasi çerçeve içinde baş edemeyeceklerini,koltuktan indiremeyeceklerini gördükleri için,halkı kandırmak için ithal aday buldular.Ne chp tabanında,nede mhp tabanında içe sindirilemeyen Türkiye ve ülke menfaati göz ardı edilerek, sadece siyasi tercihinden dolayı istemeyek ihsanoğluna oy vermek zorunda kaldığını hissetmesi,partisi ile vijdanı arasına sıkıştığı aşikardır.Düşünmek bile istemiyorum ama Türkiyenin 100 sene geri gideceği aşikardır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!