Bahçeli'nin yeni hükümet yorumu: Sipariş

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı devir-teslim töreni ve kurulan 62. hükümetle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Bahçeli'nin yeni hükümet yorumu: Sipariş
Bahçeli'nin yeni hükümet yorumu: Sipariş
GİRİŞ 29.08.2014 16:49 GÜNCELLEME 29.08.2014 17:29
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı devir-teslim töreni ve kurulan 62. hükümet ile ilgili yaptığı açıklamasında, "Sipariş üzerine kurulan hükümet böylelikle göreve başlamıştır."yorumunda bulundu.

"DAVUTOĞLU, ERDOĞAN'IN VASİLİĞİ ALTINDA SİYASİ ÇALIŞMALARINI YÜRÜTECEK"

Bahçeli, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Cumhurbaşkanı devir-teslim töreni dün itibariyle yapılmış, hemen arkasından da perde gerisinde planlandığı gibi, 62.Cumhuriyet Hükümeti'nin kurulma çalışmaları başlatılmıştır. Nihayetinde AKP Genel Başkanı olarak seçilen Ahmet Davutoğlu'nun eline tutuşturulan Bakanlar Kurulu Listesi bizatihi hazırlayan ve bakanları isim isim belirleyen Erdoğan tarafından bugün onaylanmıştır. Sipariş üzerine kurulan hükümet böylelikle göreve başlamıştır. Her şeye rağmen, bu yeni gelişmenin aziz milletimize, Türk siyaset ve demokrasisine hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra Davutoğlu, Erdoğan'ın vasiliği ve himayesi altında siyasi çalışmalarını yürütecektir.

"ABDULLAH GÜL'E BÜYÜK BİR VEFASIZLIK YAPILMIŞTIR"

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya'ya çıkmadan, selefiyle helalleşip şeklen ve usulen görevi devralmadan önemli sayılabilecek sakat ve sorunlu tasarruflara imza atmıştır. Bu demokratik nezaketsizliği, demokratik ayıbı elbette milletimiz ibretle ve hayretle izlemiştir. Ayrıca 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e büyük bir vefasızlık, haksızlık ve saygısızlık alenen yapılmıştır. Önümüzdeki beş yıllık sürede Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal edecek Recep Tayyip Erdoğan, devletin teamül ve geleneklerini hiçe saymak şöyle dursun, hukukun üstünlüğünü de sürekli olarak baltalamaktadır.

"ERDOĞAN KENDİ KAZDIĞI KUYUYA DÜŞMÜŞTÜR"

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Meclis'te yemin eder etmez, 28 Ağustos 2014 tarihli Resmi Gazete'nin 2.Mükerrer Sayısı'nda ilan edildiği gibi, Bakanlar Kurulu'nun görevini sürdürmesini istemiştir. Erdoğan, selefi Gül'den görevi (resmen) devralmadan bu siyasi kararı almış, konuyla ilgili açıklama da Cumhurbaşkanlığının sitesinden duyurulmuştur. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu'nun 15 Ağustos 2014 tarihli ve 19638395-050-S 2014/3719-9744 sayılı yazısını ilgi tutup 10 Ağustos'ta seçilerek göreve başladığını vurgulamış ve aynen şunları söylemiştir: 'Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 101. Maddesinin dördüncü fıkrası ile 6271 Sayılı Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu'nun 4.Maddesi'nin beşinci fıkrası gereğince, TBMM üyeliğim sona ermesi ve Başbakanlık makamının boşalması nedeniyle, yeni Başbakan atanıncaya kadar Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığa vekalet etmesi ve yeni hükümet kuruluncaya kadar mevcut Bakanlar Kurulu'nun görevini sürdürmesini rica ederim.' Erdoğan'ın ifadelerinde yemin edilip devir teslim işlemi yapılarak Cumhurbaşkanı görevine başlandığına dair hiçbir atıf ve gerekçe belirtilmemiştir. Seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan en sonunda kendi kazdığı kuyuya çırpınarak düşmüş ve suçüstü yakalanmıştır."

YORUMLAR 11
  • sami efe 9 yıl önce Şikayet Et
    Mhp gibi VAGON olmasında varsın SİPARİŞ olsun. Sayın Bahçeli Sen Anasol M hükümetinde DSP'nin ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin vagonu olmadınız mı?
    Cevapla
  • ali aydin 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Bahceli Basbakanimiza yetkiyi biz verdik Biz Her iki kisiden birinin oyuylan Biz. Biz sizin gibi dis kuvvetlerin siparis adayina degil Milletin Partisinin Milletin Adayina oy verdik. Eger sende yurek cesaret olsaydi kendin aday olurdun , Her defasinda milleti dislayan CHP nin onune zorla koyulan adayi desteklemez kendin aday cikarirdin.Ama sizde millete cikacak ne yuz var ne haysiyet nede seref. Sizin yaptiginiz konusmalarda Milliyetcilik adina ne var dusunuyorum dusunuyorum ama isin icinden cikamiyorum. Sizin milliyetciliginiz Israili veyahut pensilvanyayi tatmin etmekten baska bir sey degil kanimcada...
    Cevapla
  • kenan güler 9 yıl önce Şikayet Et
    SEN NE İŞE YARARSIN YA... sen bir hiçsin buna inan bahçeli o kadar hiçsinki yıllardır genel başkasnın bu devlete 10 kuruşluk bir faydan olmamıştır olmazda sen osmaniyeye git limon yetiştir
    Cevapla
  • rıdvan türk 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar. hepinizin yüreyine saglık yorumlarınız olagan üstü hepinizi kutluyorum
    Cevapla
  • Hakkı Trabzonlu 9 yıl önce Şikayet Et
    SANA NE. Sipariş yada değil sana ne Sayın Bahçeli, fikirlerini lütfen kendine sakla,çünkü bu durum seni, Senin Fikirlerin de bizi hiç ilgilendirmiyor. Siparişi Seçmenleri olarak biz verdik. O Bizim Siparişimiz Evvel ALLAH
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı