Abdullah Öcalan bugün açıklıyor

HDP’nin İmralı görüşmelerini yürüten heyette yer alan Pervin Buldan, “Öcalan’ın, 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne ilişkin mesajı olacak dedi.

Abdullah Öcalan bugün açıklıyor
Abdullah Öcalan bugün açıklıyor
GİRİŞ 01.09.2014 09:52 GÜNCELLEME 01.09.2014 09:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Grup Başkanvekili Puldan, 22 Ağustos'ta kendisinin son görüşmede olası içeriğine ilişkin bilgi vermediği mesaj, önümüzdeki günlerde Adalet Bakanlığı aracılığıyla bize ulaştırılacak” demişti.

Öcalan’ın ‘1 Eylül’ mesajının son görüşme sonrası adına yapılan, “30 yıllık savaş büyük bir demokratik müzakereyle sonuçlanma aşamasına gelmiştir” açıklamasının detaylarından oluşacağı belirtiliyor. HDP çevreleri, Öcalan’ın “Tarafların mutabakatına bağlı olarak, PKK’nın tüm unsurlarıyla sınır dışına çekilmesi, Türkiye’ye karşı silah kullanmaktan vazgeçmesi, eve dönüş ve demokratik siyaset dönemine geçilmesi” başlıklarını da içeren geniş çaplı bir değerlendirmeyi kamuoyuyla paylaşmasını bekliyor.

YORUMLAR 1
  • Imran Demir 9 yıl önce Şikayet Et
    baris hemen simdi. bu sürec en kisa zamanda noktalanmali. Kürtlerle baris demek türkiye halklarinin özgürlügü, maddi manevi yükselmesi demektir. Öcalan ve Erdogan yasiyorken bu is bitmeli. yani basimizda kazan kayniyor türkiyeyi Allah korusun suriyeden beter yapmak isteyenler var ,irak ortada. Ortadogu kuzey afrika projesi 22 islam devletini timar etme, bölüp parcalamak ve ardindan ortadoguda büyük satanist israil devletini kurma projesidir. siyonlar türkiye kolu gecmiste kürtleri katlederek,dillerini yasaklarak vahsice köylerini yakarak bu fitili burda atesledi. simdi hala bunlar mecliste. sebatayci parti hala fitne pesinde. Onun icin acele etmek lazim bu liderler olmazsa onlarin suikastlara kurban giderlerse cocuklarimizin gelecegi mahvolur, siyonist ceteler cocuklarimizin kanini icmeye yeminli.Filistinde oldugu gibi... Allah yardimcimiz ,dostumuz ve rehberimiz olsun.Selametle kalin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!