Erdoğan: Muhtar bile olamazsın demişlerdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de muhtarlar toplantısında konuştu. 1998 yılında kendisi hakkında atılan manşetleri hatırlattı.

GİRİŞ 27.01.2015 12:54 GÜNCELLEME 27.01.2015 14:21
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlarla bir araya geldi. Erdoğan, kendisi için Hürriyet gazetesinin attığı manşeti hatırlattı. Kobani için ayağa kalkanlar Somali için sessiz" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"MUHTAR BİLE OLAMAZSIN DEDİLER"

1998'deki mahkumiyet kararımın ertesi günü bir çok gazete 'Artık muhtar bile olamaz' başlığı atmıştı. Muhtar bile olamaz diyerek hem şahsımla hem de muhtarlarla alay ediyorlardı.  O başlığı atarak Türkiye'deki tüm muhtar kardeşlerimi seçilmek kötü bir şeymiş gibi tahkir ediyorlardı. Muhtar bile olamaz diye şahsım ve muhtarlarla alay ediyorlardı, bu millet bu kardeşinizi Cumhurbaşkanı yaptı. Muhtar kardeşlerimiz çok önemli bir görev ifa ediyor. Demokrasinin yerelde başladığını söyledim. Demokrasi önce ailede, mahallede, köyde güçlenir. Orada ne kadar güçlenirse ülkeye de o kadar sirayet eder.

İşte o manşetler:

"MAAŞLARI 880 LİRAYA ÇIKARDIK"

Siyasi rakiplerimiz ellerindeki büyük propaganda araçlarıyla bir şeyler yaparken, biz köy ve mahalleleri, evleri tek tek gezdik. Muhtarlar bu yüzden en fazla yol arkadaşlığı yaptığımız kişiler oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken muhtarlarla çok iyi çalışmalar içerisinde bulunduk.

Muhtarlarımızın en önemli sorunlarından birinin ücret sorunu olduğunu biliyoruz. 2002'de göreve geldiğimizde muhtarların eline geçen 97 liraydı. 2005'te 245 lira yaptık. Son olarak 880 liraya çıkardık.

Muhtarlara belediyelerden ayni yardım desteği getirdik. Türkiye ekonomisi arttıkça sizlerin de maaşları artacak. Hak ve yetkiler konusunda muhtarlıklara daha fazla yetkiler verilecek.

Ekonomik kalkınma yerelde başlar. Büyük devlet olma vizyonu yerelde başlar. Köylerimizin, mahallelerimizin ufkuyla hükümetin ve Cumhurbaşkanının ufkunun aynı yere bakması lazım.

"ORTAK AKIL ŞART"

Bire bir aynı düşünmek zorunda değiliz. Milletimiz ve geleceğimiz için ortak bir akıl oluşturmak zorundayız.

Huzurun ve güvenliğin daha da artmasında sizlerin gayretine ihtiyacımız var.

Sizlerin de yakından takip ettiği gibi: en can alıcı sorun olan terör meselesini çözmeye çalışıyoruz. Yıllardır ret, inkar politikasına maruz kalan Doğu ve Güneydoğu illerini ayağa kaldırmaya çalışıyoruz.

Diğer illerdeki vatandaşlarımızı da rencide etmemeye çalışıyoruz.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ SABOTE ETMEK İSTEYENLER VAR"

Çok sayıda badire atlattık. Milletimizin çözüme inancı daha da arttı. Bu süreci bozmak isteyen içeride ve dışarıda çok sayıda merkez var. Bütün dert güçlenen bir Türkiye'yi istemiyorlar. Biz de inadına yeni Türkiye güçlü Türkiye diyoruz.

Bu süreci sabote etmek isteyenler her zaman olacak. Terör meselesi Türkiye'nin önündeki en güçlü engel. Gezi olayları adı altında sahnelenen oyun büyük Türkiye'yi istemeyenlerin işiydi.

17-25 Aralık darbe operasyonları da büyük Türkiye'yi istemeyenlerin tezgahıydı. Milletimiz bu oyuna gelmedi. Milletin feraseti önünde durulmaz. Önce yerel seçim sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi elhamdüllilah bu kardeşinizi yüzde 52'yle seçildi.

Millet küçümsenmez, milletin feraseti önünde durulmaz. Çeşitli sabotajları sahneye koyacaklar. Sizler de bu oyunlara karşı uyanık olacaksınız.

İNÖNÜ'NÜN SÖZLERİYLE ÖĞÜT VERDİ

Hepimiz bu ülkenin ferdi değil miyiz? Bu kin, öfke niye? Yarın seçimler var. Doğu ve Güneydoğu'da birileri oyunuzu şu partiye verin yoksa buraları yakarım diyenlere karşı dik duracaksınız. Bu ülkede namuslu insanlar namussuzlar kadar cesur olmalı. Evet bu İnönü'nün lafıdır.

Hakkari'de havalimanı yapılıyor gidip yakıyorlar. Yol götüren biz, hizmet götüren biz. Sizi kim daha çok seviyor? Oranın vekilleri mi biz mi?

Bu kirli oyunları bozacak olanlar sizlersiniz.

Siz Kürt partisi diyorsunuz? Onlar üst akıl için çalışıyorlar. Siz cemaat diyorsunuz. Bakıyorsunuz onlar da üst akıl için çalışıyor. Bu üst akıl verdiği akıllarla bunları yönlendiriyor.

"ECDADIN İZİNDE YÜRÜYORUZ"

Türkiye'nin istikametini sadece millet belirleyecek. 2011'de Türkiye'nin yatırımlarıyla Somali'de değişim başladı. Siz değerli muhtarlarımızın nazarında soruyorum: Bu ecdad fakir ülkelere sessiz kalmadı. Ecdadın torunları da Allah'ın izniyle kalmadı kalmayacak.

Fakir ülkelere 2002'de 45 milyon dolar hibe veriyorduk. Şimdi 4.5 milyar dolar.

Osmanlı Cihan Devleti Habeşistan'da yıllarca adaletle hükmetti. Peygamber Efendimiz sahabe efendilerimizi Habeşistan'a gönderdi.

TİKA olarak ecdad yadigarı Cibuti'deki eserleri yeniden restore edilecek.

DÜNYANIN EN BÜYÜK ELÇİLİKLERDEN BİRİ SOMALİ'YE

Osmanlı Devleti buradan çekildikten sonra buraya gelenler sömürgeci zihniyetleriyle orada sadece altın gördüler. Biz bu topraklara insani ve vicdani nazarla bakıyoruz.

Dünyanın en büyük elçiliklerden birini Somali'de inşa ediyoruz. 80 dönüm bir araziye kuruyoruz. Oradaki kardeşlerimizin yanındayız.

KOBANİ İÇİN ÇİFTETELLİ OYUNUYORLAR

Somali dünyanın en yoksul ülkelerinden biri. Somali'deki emniyeti sağlamak için kimsenin kılı kıpırdamıyor. Kobani olduğu zaman dünya ayağa kalkıyor. Ordan gelenler de bize geliyor. 200 bin insanı misafir ettik. Şimdi çiftetelli oyunuyorlar. O bombaladığınız yerleri kim onaracak? 

Kendilerine Halep dediğimiz de kimse yanaşmıyor. Gazze dediğinizde kimse görmüyor. biz 2011 yılında Somali'ye gidip talimatlarımızı verdik. Bu milletin evladı olarak oradaki Türk doktorların, hemşirelerin, sağlık memurlarından Allah razı olsun.

"ADALET ANLAYIŞIMIZ SPESİFİK DEĞİL"

Orada 4 yaşında bir yavrumuzun ayağına bir kurşun isabet etmiş. Dedim ki bu hastane olmasa ne olacaktı? Bizim adalet anlayışımız spesifik değil.

Bize dediler ki, oraya gitmeyin. Orası güvenli değil. Biz dinlemedik tabi. Korkuyu korkutanlara korku hiçbir şey yapamaz.

Biz Somalili kardeşlerimizin yanına koşmasaydık ecdad bizden hesap sorar. Allah bizden hesap sorar. Büyük devlet olma budur. Milletten aldığımız güçle tüm insanlığa hizmet edeceğiz.

Bu ülkenin her bir ferdi bu küresel vizyona sahip olduğu için biz bu yolda ilerliyoruz.

Yeni Türkiye'nin inşasında sizlerle beraber çalışacağız.

Yan tarafta 4 tane daha bina inşa ediyoruz. 2-3 bin kişilik kongre salonu yapılıyor. Bir cuma camii yapılıyor. 1000 - 2000 kişilik yemek salonu da yapılıyor.

Bir de Türkiye'nin en büyük kütaphanesi olacak. 4 milyon kitap olacak. Buraya kaçak falan diyenler, burası milletin evidir. Burası Cuhmurbaşkanlığı Külliyesi olacak. Bu millete ne yakışıyorsa onu yapıyoruz. Küçük düşünenler eriyip yok olmaya mahkumdur." dedi.

YORUMLAR 27
  • Said Bulut 9 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE'NİN MUHTARI 10 Hain paralel yapının 17 ve 25 Aralık darbe girişiminin atlatılması. Erdoğan yattığı yerden Cumhurbaşkanı olmadı. Emek vererek geldi buralara. Cumartesi günü yapılan Konya mitinginde en ön sıradaydım. Müthiş bir kalabalık ve sevgi. Konya yine Erdoğan’ı bağrına bastı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ustaya Konya % 75 Türkiye ise % 52 destek verdi. İşte sevgi ve dava bilinci bu. Vesselam. NOT: BU YAZIYI CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDEN SONRA YAZDIM.
    Cevapla
  • Said Bulut 9 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE'NİN MUHTARI 9 Yargı vesayetini zayıflattı.Bunun yanında ulaşım, ekonomi, sağlık ve sosyal alanda 80 yılda atılamayan adımlar 10 yılda atıldı. 2011’den sonra sadece Türkiye’ye değil artık İslam alemine de umut oldu Erdoğan. Bunun yüzünden Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kara ve rezil olaylarından biri olan 7 Şubat MİT krizi yaşandı. Bunlardan sonra yakıp yıkmaktan zevk alan vandalist ve ülkenin düşmanlarının sergilediği Gezi Parkı darbe girişimi ustanın dik duruşuyla ve millete güvenmesi sayesinde atlatıldı.
    Cevapla
  • Said Bulut 9 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE'NİN MUHTARI 8 Gazete ve internet küpürleriyle açılan kapatma davası rezaleti. Kıl payı kapatılmaktan kurtuldu. AKP hazinesinden yarısı alındı.2007 referandumuyla Cumhur’un millet seçmesinin önünü açtı. 2010 referandumuyla yargı vesayetinin ve partilerin kapatılması zorlaştı. (Bu referandumla bitirdiğimizi zannettiğimiz yargı vesayetini tam tersi olarak paralel yapı denilen vesayetle referandum sayesinde HSYK’nın içinde güçlendi.) Askeri vesayeti bitirip TSK’nın asli görevi savunma sınırları içine çekti.
    Cevapla
  • rizeli 9 yıl önce Şikayet Et
    Seni sevmeyen ölsün
    Cevapla
  • Said Bulut 9 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE'NİN MUHTARI 7 Derin devlet ve askeri vesayetin üzerine gidilmesi adına Ergenekon davası açıldı. (Bu davada haksız yere tutuklanmış paralel yapı kurbanları da var.)Gazete ve internet küpürleriyle açılan kapatma davası rezaleti. Kıl payı kapatılmaktan kurtuldu. AKP hazinesinden yarısı alındı. 2007 referandumuyla Cumhur’un millet seçmesinin önünü açtı. 2010 referandumuyla yargı vesayetinin ve partilerin kapatılması zorlaştı. (Bu referandumla bitirdiğimizi zannettiğimiz yargı vesayetini tam tersi olarak paralel yapı denilen vesayetle referandum sayesinde HSYK’nın içinde güçlendi.)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim