HDP'nin Mersin hayali istediği gibi çıkmayacak

AK Parti’nin kurucuları arasında olduğu Dengir Mir Mehmet Fırat bu seçimde HDP’nin en büyük kozu oldu.

HDP'nin Mersin hayali istediği gibi çıkmayacak
HDP'nin Mersin hayali istediği gibi çıkmayacak
GİRİŞ 21.05.2015 09:01 GÜNCELLEME 21.05.2015 09:10
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Ferhat Esnek'in haberi

Bir önceki seçimde Mersin’de bağımsız olarak seçilen Ertuğrul Kürkçü’yü Meclis’e sokan BDP’nin devamı olan HDP, 7 Haziran’da vekil sayısını artırmayı planlayarak Mersin’de eski AK Partili Dengir Mehmet Fırat’ı liste başı yaptı. 

Fırat’ın arkasındaki aşiret oylarına güvenen HDP’liler, Mersin’de tüm Fırat ve akrabalarının kendilerine çalıştıklarını dile getiriyor.

Ancak durum hiç de öyle değil. Dengir Mir Mehmet Fırat’ın amcaoğlu ve Mersin kamuoyunun etkili isimlerinden biri olan Mircan Fırat, amcaoğlunun kişisel bir karar verip HDP saflarında siyasete devam ettiğini ancak bu kararın kendi ailelerini kapsamadığını söyledi.

BİZ TÜRKİYE PARTİSİ OLAN AK PARTİ’NİN YANINDAYIZ

7 Haziran’da AK Parti’nin 360 milletvekiliyle tek başına iktidar olacağını iddia eden Mircan Fırat, Türkiye’de vatandaşların 13 yılda hayal bile edilemeyecek hizmetlerle buluştuğunu söyledi. 

AK PARTİ İLE DARBELER TARİH OLDU

Türkiye’nin darbelerden çok çeken ülkelerden biri olduğunu söyleyen Fırat, ‘Ülkemizde artık darbe ortamı kalmamıştır. Darbe yapmaya bile artık kimse teşebbüs edemez. Bu sebep bile tek başına AK Parti’yi desteklememe yeter. Sadece bu konu değil. Sağlıkta inanılmaz işler yaptılar. Bunu burada konuşmaya kalksak 24 saat bile yetmez’ dedi.

EN BÜYÜK DERSİ GÜNEYDOĞU VERECEK

Türklerle Kürtlerin akraba ve kardeş olduklarını da söyleyen Fırat ‘Barışa engel olmak isteyen Kürtçüler var. Bunlara en büyük dersi Güneydoğu halkımız verecek. Önceki gün Mersin’de patlama oldu. Provokasyon olduğu ortada. Ben seçime 1 hafta kala bu tip eylem ve provokasyonların olacağını da tahmin ediyorum. Ben Kürdüm, Kürt olmakla iftihar ederim. Ancak Kürtçülük yapıp Türk kardeşlerimle benim sorunum olmamalı. HDP zaten asla Kürtleri temsil edemez. Kürtçülüğü propaganda malzemesi yapıyorlar. Darbe severlere hizmet ettiklerinin farkında değiller. Darbeciler bu ülkeye ne vermiş. İnönü’nün bu memlekette sırtı Kabe’ye dönük heykellerinden başka ne kaldı’ dedi.

MERSİN’DE SAĞ DUYUSUNU KORUYAN KAZANACAK

İzol aşiretinin tanınmış isimlerinde Mersin’li işadamı Hamit İzol, daha önce  Kürt sorununa yaklaşımı konusundaki tutumu nedeniyle CHP’deki görevlerinden istifa etmişti. İzol, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekledğini açıklamıştı.

Mersin’den barış elçisi olarak bilinen Hamit İzol, Mersin’deki 7 Haziran seçimleri öncesi son durumu Haber7’ye değerlendirdi;

Önceki gün Mersin’de meydana gelen HDP binasındaki patlama sebebi ne olursa olsun bizleri üzdü. Barış yolunda bu kadar mesafe alınmışken, bu tür provokatif eylemler sonuca  etki etmemeli. Katliam bile yapılsa Türk ve Kürt halkları karşı karşıya gelip bir iç savaş yaşamamalı. Seçim sonuçlarını Mersin’den önceden kestirmek biraz zor. Nüfus yapısı Türkiye’nin en karışık şehirlerinden biri olan ilimizde sağduyusunu koruyanın kazanacağını düşünüyorum. Sert söylemlerde bulunanlar kaybedecek. 

Ancak Mersin’de CHP’nin Büyükşehir Belediye’yi de kaybetmesinden sonra oy kaybı söz konusu. 

ferhat.esnek@haber7.com
twitter: twitter.com/fesnek
HABER 7

YORUMLAR 31
  • aynanız oliiim 8 yıl önce Şikayet Et
    Merak ettiğim partilerinde Ermeni bulunduran diger Üç parti hangisi acaba... Neden sadece HDP ye yuklenilmis Bir Ülke bu kadar nasıl sadece kendi halkina dönük düşmanlar yaratır yarabbim. Kimse kimseye, hukuka, polisine güvenmiyor. Simdiki doğanlar büyük dedeleinin konuştukları konuları konuşacaklar aynen bizim yaptığımız gibi. Memleketimin insanları ne vakit bize birbirimizi düşman gördükten zihniyete Güç vermeye sonlandiracak ta kendi gelecekleri evlatları Refaha kavuşsunlar Gelecek Demokrasi sahibi olabilsinler. 80 nilyonu Sömüren yüzde 1 i kendi oylarimizla Ayakta tutuyoruz. UYANALIM ARTIK
    Cevapla
  • erdem 8 yıl önce Şikayet Et
    adamın tipine bakın bence yeter. şer akıyo sanki .
    Cevapla
  • Aslan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam ak partiyi sattı yarın hdp yide satar demedi demeyin güneş nerede doğuyorsa oraya giden bir adam
    Cevapla
  • adem 8 yıl önce Şikayet Et
    şunu bilinki anadoluya kürtler türkler sayesinde geldi. o zamanlar anadoluda hristiyan bizans varken müslüman kürtler bizansın tebaası olması gerekmezmiydi.1071de anadolu kapıları türk ve müslümanlara açılınca o kapıdan kürtlerde geldi...
    Cevapla
  • Zaza Bilo 8 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman Sünni Kürt ler genelde Iran irak birazda Hakkari de vardi...Sunni olduklari icin ugradiklari baskilar ve Türk lerin sünni müslüman olmasi nedeniyle Sii inancina yakin kesimler iran,a Kürt lerde Daha yukarilara gelmistir...Bizde o zamanlar bunda sakinca görmedik sorunda yoktu...Ne olduysa son yillarda dis ülkelerin siyasi manevralari ile oldu araya kin nefret sokmaya calistilar...Ayrica Bizansa kafa tutacak güc olan zamaninda kafa tutardi,Türk lerin galmesi ile birlikte bu korku ortadan kalkmis 300 bin kisilik Romen Diyojen ordusu darma duman edilmistir.
    Cevapla
  • mülayim 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya ha türkler önce geldi ha Kürtler önce geldi ne fark eder. Hz. Adem herkesden önce geldi. Ama dünya onada kalmadı. Önemli olan kimin önce geldiği değil. Kardeş gibi yaşamaktır. Kürt e müslüman Türk te. Allah kürdü Türke türkü kürde kırdırmaya çalışanlara fırsat vermesin.
    Cevapla
  • ademe badem gibi cevap 8 yıl önce Şikayet Et
    tarih bilmiyorsan git oku ,öğren kürtler olmasaydı türkler anadolu ya giremezdi.ikincisi türkler kürtlerden tam 250 yıl sonra islamı seçtiler
    Cevapla
  • yusuf 8 yıl önce Şikayet Et
    oyunları boşa çıkacak avuçlarını yalayacaklar avuçlarını...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye gölge oyununda bir adım öne çıktı! İstihbarat aparatları panikledi
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri