'Dökülen her kanın sorumlusu sizsiniz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9.muhtarlar buluşmasında Cumhuriyet Gazetesine sert tepki gösterdi.

GİRİŞ 19.08.2015 14:27 GÜNCELLEME 19.08.2015 14:58
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de  9. muhtarlar buluşmasında Cumhuriyet Gazetesi'nin manşetini eleştirdi. Erdoğan "Dökülen her kanın sorumlusu sizin gibi sözde aydınlar" ifadelerini kullandı.

"DÖKÜLEN HER KANIN SORUMLUSU SİZSİNİZ"

"Cumhuriyet gazetesi "halkı şikayet etti" diye yazıyor. Muhtar bunu bilmeyecek mi? Bu kişi terörist mi değil mi? Devlet bunu bilecek. Aksi halde terör şehir merkezinde can alıyor. Buna izin vermeyiz. Çatışmaları yeniden başlatan bölücü örgüt olmuştur. Dökülen her kanın sorumlusu sizin gibi sözde aydınlar.

Teröristlere sırtlarını dayadıklarını söyleyenler ekmeğini yediği vatana ihanet içerisindeler. Ekmeğin peşinde olanları öldürenler alçaklık çukurunun en dibindedir. Bunlara destek veren sözde aydınlar da bunlar gibidir. Vatan ve millet aidiyeti olmayan bu köksüz, ahlaksız güruh elbette hesap verecektir. Sizin kalemlerinizden akan mürekkep kandır."

Bu mesele Hak ile Batıl meselesidir. Terörde ısrar edenler hak ettikleri muamaleyi gördüler, görecekler. Bu Habil ile Kabil meselesidir. Bu mücadele kıyamete kadar sürecek bir meselesidir.

Bölücü örgütün molotofla, zorla yaptıkları eylemleri kafası kuma gömen devekuşu gibiler. 

Seçimde aldıkları oyu terör örgütü lehine kullananlar hem hukuk hem de millete hesap verecektir. 

Çıkmış bunlar uyanık ya " Silahlar sussun" Silahları bölücü örgüt betona gömecek. Ya böyle yapacak ya da bu ülkeden terk. 

"OHAL'İ BİZLER KALDIRDIK"

Demokrasi, işkence, insan hakları ihlalleri yaşadığımızı unutmayalım. Bugünkü toplantı nedeniyle muhtarların tehdit edildiğini biliyorum. Bu yüzden gelemeyenleri de biliyorum. 
Muhtar memur mu? Muhtar seçilmiş kişidir. Elinde silah olan ne yapıyor. Yat, yat, kalk, kalk. 

Ret, inkar ve asimilasyon politikalarını ret ettik. OHAL'i ilk ayda kaldırdık. Televizyon dediler 24 saat yayın. kendi dilimizde propaganda, üniversitede enstitüler kuruldu mu? Al ve üst yapı yatırımı yapıldı mı?

YORUMLAR 16
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Çok başıboş bıraktık bizler ikinci vatandaş olduk onların elektirik paralarımı bile bizler ödedik artık yeter o konuşan aydınlara okumuşsunuz ama boşş okumuş cahiller
    Cevapla
  • Türk'üm 8 yıl önce Şikayet Et
    Say'ın cumhurun başkanı bırak yetkıyı askere ve ayaklanan Butun ıl il ve ilçe dekılerı PKK yandaşı olan hepsı surelım Kurdistan a çok ıstıyolar ama gıdemıyolar bunu yaparsak birde dağların bıttk yerden tekrar Harita cızelım düz yerden askeri bırlık yerleştırelım kı daga Çıkma dan yakalayalım
    Cevapla
  • cahidiye cevap 8 yıl önce Şikayet Et
    Hdp yalakalığı yapmanın anlamı yok pkk yol kesiyor araç yakıyor hükümet uyuyor çözüm süreci ihanet tir diyenler şimdi pkk ya yapılan operasyonlara kızıyor şehit cenazesi gelince hdpyi seloyu cilalamak zorlaşıyor ayrıca hükümetin pkk ya taviz verdiği propagandasını yapamıyorlar canları buna sıkılıyor hdp ye oy verenlerin de eli kana bulaşmıştır
    Cevapla
  • emre 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın cumhurbaşkanımız dinini kitabını çok iyi bilen biri lütfen ona hakaret edici sözlerden uzak durun ülkemiz için elinden geleni yapmaya çalışıyor ve yapıyorda
    Cevapla
  • cahidi 8 yıl önce Şikayet Et
    6 haziranda olmayan ölümler, seçimler istendiği gib olmayınca, 8 haziranda birden ülkeyi ne hale getirdi, 10 ve 12 eylülde olduğu gibi, çıkıp ölümlerin faturasını gazetecilere yüklemek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması
Yargıtay'da seçim! Erdoğan devreye girdi düğüm çözüldü! Bir isim adaylıktan çekildi