Topçu: Tekrar söylüyorum şarap içtirtmem

Kültür Bakanı Yalçın Topçu, '' Sultan Fatih’in emanetidir. Evet, tekrar söylüyorum. O mekânda ben şarap içilmesine müsaade etmem'' dedi.

Topçu: Tekrar söylüyorum şarap içtirtmem
Topçu: Tekrar söylüyorum şarap içtirtmem
GİRİŞ 12.09.2015 10:50 GÜNCELLEME 12.09.2015 10:55
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Topçu, Ayasofya’nın ibadete açılmasını gönülden arzu ettiğini belirterek “Kişisel olarak Ayasofya’nın ibadete açılması benim hayalimdir, emelimdir, kızıl elmamdır” dedi.

‘Bu işlerden anlarım’

“Adli yılın açılışında, ‘Piyanist İdil Biret’in konserine yönelik Alperen Ocakları mensuplarının eylemine’ yönelik soru üzerine ‘Ben, senfoni orkestrasında bir eser icra edilirken, minder atılıp, şarap içilip, ayak uzatarak dinlenmeyeceğini bilecek kadar bu işlerden anlarım’ ifadelerini kullanmıştınız. Bu konuyla ilgili değerlendirmeniz nedir?” sorusuna Topçu, şöyle yanıt verdi:

‘Fatih’in emaneti’

“Sanat yapıyorum, diyerek insanların kutsallarını rencide etmek provokatörlük gibi geliyor bana. Bilmeyen de zanneder ki Topkapı Sarayı zevk ve sefa mekânıdır. Aksine Osmanlı’nın idare merkezi, eğitim yuvasıdır, Sultan Fatih’in emanetidir. Evet, tekrar söylüyorum. O mekânda ben şarap içilmesine müsaade etmem. Bunu o mekâna da, tarihe de, inanca da saygısızlık olarak görürüm. Batı ülkelerinde de tarihi birçok yapı ve mekân var. Hangisinde size gayri ciddi davranma hakkını veriyorlar?”
 

YORUMLAR 23
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    helal sana! AKPye bekleriz ! seni tenkid eden sapıklar var biliyoruz !
    Cevapla
  • Veli.k 8 yıl önce Şikayet Et
    Topcu sen neymişsin be"ya" Bakan olur olmaz *zaten "o" mekanlarda,,olmayan ve dolayisiyla"da, içilmeyen *şarap"ları kaldırdın....... **bravo sana** Sen yakinda marmarayida ben yaptim dersin....
    Cevapla
  • Evet 8 yıl önce Şikayet Et
    İçimizden en objektif tespiti alperen kardeşim yapmiş...... Bizler hemen ***helal tebrikler falan filan demeye başladik ** Neyi tebrik ediyorsun """ olmayan bir şey getirmedi"ya""""
    Cevapla
  • Alperen 8 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim bu ne diyor kendi kendine....... Oralarda sanki yillardır içki içiliyormuşta bu adam , ben izin vermem diyor, Be"adam zaten içki içilmiyordu oralarda.....!!!!! Ne senin derdin.....
    Cevapla
  • Alperen. 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya kardeşim bilmeyende sanacak"ki"akp"oralarda 13.yildir "şarap festivali yapiyor.... Ne diyor bu adam...!!!! İçten içten " akp"lilerin kuyusunumu kazıyor.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...