Bahçeli, hükümeti öğretmenle vurdu

MHP lideri yayınladığı Öğretmenler Günü mesajında hükümetin eğitim politikasını eleştirdi, atanamayan öğretmenlere dikkat çekti.

Bahçeli, hükümeti öğretmenle vurdu
Bahçeli, hükümeti öğretmenle vurdu
GİRİŞ 24.11.2011 14:12 GÜNCELLEME 24.11.2011 14:12
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, atanamayan öğretmenlerin dayanma sınırlarını aşan feryatlarına inatla kulak tıkayan iktidar zihniyetinin, başkalarına gelince milletimizin kaynaklarını fütursuzca peşkeş çektiğini öne sürerek, “Ümidim, atanamama çilesiyle kavrulan kardeşlerimizin mahkûm edildikleri sıkıntıdan bir an önce kurtarılmaları ve haklarına kavuşmalarıdır” dedi.

Bahçeli, Öğretmenler Günü mesajında, Ulu Önder Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verilmesinin üzerinden 83 yıl geçtiğini belirtti “Üzerimizde hiçbir şeyle ölçülemeyecek büyüklükte ve cesamette emekleri bulunan öğretmenlerimizin elbette haklarını ödeyebilmemiz mümkün değildir” dedi.
MHP Lideri Bahçeli, bu kutsal mesleğin mensuplarının biriken sorunları çözülemediği sürece gelecek kuşakların iyi yetişmeleri ve donanımlı olmalarının sağlanamayacağını, ortaya çıkacak külfetler maalesef telafi edilemeyeceğini bildirdi. Bahçeli şöyle devam etti:

“Kanayan ve tahammülü kalmayan bir noktaya gelen atanamayan öğretmenlerin beklentilerini karşılamak ve çağrılarını cevapsız bırakmamak çok önemlidir. Öğretmenlerimizi çaresizliğe ve yalnızlığa terk ederek, üstelik göz göre göre sorunlarına gömülmesine sessiz durarak istismarla vakit geçirenler şüphesiz bugünkü karanlık manzaranın bir numaralı müsebbipleridir. Atanamayan öğretmenlerin dayanma sınırlarını aşan feryatlarına inatla kulak tıkayan iktidar zihniyeti, başkalarına gelince milletimizin kaynaklarını fütursuzca peşkeş çekmektedir. Ümidim, atanamama çilesiyle kavrulan kardeşlerimizin mahkûm edildikleri sıkıntıdan bir an önce kurtarılmaları ve haklarına kavuşmalarıdır.”

Öğretmenlerin sosyo-ekonomik sorunlarının da baştan ayağa giderilerek, layık oldukları konuma gelmelerinin kendileri için vazgeçilmez öncelik ve yapılması gereken en acil girişim olduğunu belirten MHP Genel Başkanı Bahçeli, mesajında “Çocuklarımıza bir harf öğretebilmek için yurdumuzun her köşesinde heyecanla görev yapan, fedakârlığın zirve isimleri olan saygıdeğer öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü kutluyor, aileleri ve öğrencileri ile birlikte mutlu, huzurlu ve saadet dolu yıllar temenni ediyorum. Fiilen ve hukuken öğretmenlik mesleğini tamamlayarak emeklilik günlerinin içinde bulunan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Devlet Bahçeli görevlerini yapmak maksadıyla Van’da bulunurken, hayatlarını deprem felaketinde kaybeden öğretmenler başta olmak üzere; terör saldırıları sonucunda şehitlik mertebesine yükselmiş öğretmenlere de Allah’tan rahmet diledi.(ANKA)

YORUMLAR 8
  • besyo_man 12 yıl önce Şikayet Et
    10 yıl Geçti!. 10 yıl geçti ve hala atama bekliyoruz. Sayın Başbakanın, 2002 seçimlerinde verdiği işsiz atanamayan 70 bin öğretmen var bu ülkede ve ecevit hükümetine laf atıyordu! Eğitim çökmüş, 70 bin işsiz öğretmen var diyen sayın başbakan! Şimdi ise 300 bin öğretmen var ve okuyan her öğrencide işsiz adaylardan olacak! O zaman eğitimin ne önemi kalır? Sayın Başbakan biran önce 2002 de verdiği sözü tutsun artık ve atama bekleyen Beden Eğitim Öğretmenlerini atasın!
    Cevapla
  • abdurrahman sAMYÜREK 12 yıl önce Şikayet Et
    neredeyiz. ilk öğretmenliğim yıllarında ucret olarak diğer memurlarla kıyaslayınca sıralamada bayağı iyiydi öğretmenler.şimdi malesef son sıralara kadar geriledi.okuldaki hizmetliden ciddi fark vardı aramızda. şimdi aşağı yukarı aynıyız.yine bir emniyet mensubundan fazlaydı. şimdi az...bir imamdan fazlaydı...şimdi az...
    Cevapla
  • Zannımca 12 yıl önce Şikayet Et
    yığınla atanamayan öğretmenlerden biri olarak. gözlediğim o ki, kitleler bu durumdan rahatsız ve hükümete kan kaybettirecek meselelerden biri....
    Cevapla
  • Yasemin Ekşi 12 yıl önce Şikayet Et
    Başkalarına derken mesela kimler?. ...
    Cevapla
  • yucel oz 12 yıl önce Şikayet Et
    Ek ödemeden belli hükümetin öğretmene deer vermediği. herkese ek ödeme var ama eğitimin bel kemiği öğretmenlere yok.öğretmen maaşı memurların içinde en alta kadar indi. Yıl: 1923 TBMM’de milletvekillerinin maaşları düzenlenecek.Mustafa Kemal’e soruyorlar; “Sayın Başkanım vekil maaşları ne olsun?” M. Kemal şöyle diyor: “Öğretmen maaşlarını geçmesin.” şimdi ise hizmetli maaşı öğretmen maaşını geçmiş durumda,Allah'tan bir kısmımız ek dersle kurtarıyoruz.Tabi ek ders alamayan öğretmenler de var malesef onların durumları hakikaten vahim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptı! Ankara'da 6 kritik konuda imzalar atıldı...
Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi sona erdi: Özel, görüşmenin detaylarını açıkladı