Bekir Bozdağ'dan mele açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “molla” ya da “mele” denilen kişilerin kadroya alınması konusunda, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker’in sorusuna cevap verdi.

Bekir Bozdağ'dan mele açıklaması
Bekir Bozdağ'dan mele açıklaması
GİRİŞ 14.02.2012 12:55 GÜNCELLEME 14.02.2012 12:55

Bozdağ, “Yıllarca bila bedel fahri imam-hatiplik yapmak suretiyle bu ülkeye hizmet etmiş kişilerin kadroya alınması ayrıcalık yaratmak olarak telakki edilmemelidir” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker’in “molla” ya da “mele” diye isimlendirilen kişilerin kadroya alınması konusundaki sorularını yanıtladı.

“Mollaların toplumda sözü dinlenen, saygınlığı olan, sözleri insanları durduran veya harekete geçiren insanlar olduğunu yapmış olduğunuz bir analize dayandırmaktasınız. Bu analize hangi bilimsel çalışmayla ulaştınız” sorusuna Bozdağ, şu yanıtı verdi:

“Çeşitli kamu kurumları uzmanlarının, sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerin, üniversitelerin, bağımsız kamuoyu araştırma şirketlerinin, basın kuruluşlarının, yerli ve yabancı analistlerin yapmış oldukları ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaştıkları raporlardan anlaşılmaktadır.”

Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çalışmakta iken son on yılda başka kurum ve kuruluşlara geçmek isteyen tüm personelin yarısının Milli Eğitim Bakanlığı’na Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak geçtiğini belirterek, “Diğer personel de ilahiyat alanı dışında farklı fakülte veya yüksekokulları bitirip Başkanlık’ta terfi imkanı olmayan ve din görevliliğini herhangi bir sağlık problemi sebebiyle ifa edemeyenlerdir” dedi.

-“SINAVA TABİ TUTULARAK İMAM-HATİPLİĞE EHİL OLMADIKLARI TEST EDİLECEK”-

Başbakan Yardımcısı, başka din mensubu din görevlilerinin Başkanlık tarafından kadroya geçirilmesinin söz konusu olmadığını ifade ederek, “Diğer taraftan, Başkanlık kanunların kendisine verdiği yetki çerçevesinde İslam dini ile ilgili çalışmalar yapıp, hizmet sunarken mezhep ayrımı gözetmemektedir” dedi.

Bozdağ, mollalara kamuda istihdam yaratma konusunda da, “Yıllarca bila bedel fahri imam-hatiplik yapmak suretiyle bu ülkeye hizmet etmiş kişilerin kadroya alınması ayrıcalık yaratmak olarak telakki edilmemelidir. Kaldı ki bu kişiler sınava tabi tutularak imam-hatipliğe ehil olup olmadıkları tespit edilecektir” dedi.

ANKA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...