Kılıçdaroğlu: Fatih fethetti Erdoğan soydu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu'nun hedefinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vardı.

Kılıçdaroğlu: Fatih fethetti Erdoğan soydu
Kılıçdaroğlu: Fatih fethetti Erdoğan soydu
GİRİŞ 17.04.2012 13:59 GÜNCELLEME 17.04.2012 13:59
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti hükümetinin yolsuzluk yaptığını ileri sürerek, “Bir de yolsuzluk marşları var. ‘Beraber yürüttük biz bu yollardan’. Gözünüz doysun, yeter artık.” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 'Konya’da camiyi ahır yaptılar' yönünde açıklamalarda bulunduğunu hatırlattı. Kılıçdaroğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılan İslam Ansiklopedisi’nden 'Alaaddin Camii, 2. Abdülhamit tarafından yaptırılan tamir ve bazı değişikliklerden sonra, 1914-1918, 1920-1923, 1940-1945 savaş yıllarında askeri işlere tahsis edilerek kapatılmıştır.’ şeklindeki bir bölümü okuyan Kılıçdaroğlu, “Cami bir toplumsal buluşma yeridir. Askerlere savaş yıllarında tanzim edilmesi kadar doğal ne olabilir? Osmanlı da tahsis etmiş, Cumhuriyet de tahsis etmiş. Askere tahsis edilen camiyi, milletin gözüne baka baka ‘bu camiyi ahır yaptılar’ diye yalan söyleyeceksin. Bu yalanı ifşa ediyorum. Bunu ben değil, Diyanet’in yayını söylüyor.” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nı da göreve çağırdığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Hiçbir zaman, hiçbir dönemde hiçbir cami ahır yapılmamıştır. Başbakan söyledi diye sesinizi kesmeyeceksiniz. Onurlu bir din adamı olarak doğruları söyleyeceksiniz. Sizin kitabınız söylüyor bunu. Neden sesinizi çıkartmıyorsunuz?” diye sordu.

AK Parti’nin, kendi genel müdürlük dönemini inceletmek üzere müfettiş görevlendirdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, ardından müfettiş raporlarının özetini göstererek, şunları dile getirdi: “27 yılı aşkın devlette görev yaptım. Benim dönemimde bir şey bulabilir miyiz, diye bir müfettiş ordusu görevlendirdiler. Genel müdürlük yaptığım dönemde tüm ihaleleri incelediler. O müfettişlerin hazırladıkları raporun özetinde, ‘yapılan genel incelemeler sonucunda konu hakkında yapılacak bir işlem bulunmadığı sonucuna varılmıştır’ deniyor. Bunlar benim müfettişlerim değil.”

Fatih Projesi ile yolsuzluk yapıldığı iddiasını yineleyen Kılıçdaroğlu, “Recep Tayyip Erdoğan’a soruyorum. Bu ihaleleri Kamu İhale Yasası dışına neden çıkarıyorsun? Cevap var mı? Tık yok. Partisinin yolsuzluklarını üst üste koysak, samimi söylüyorum Recep Tayyip Erdoğan’ın boyunu aşar.” ifadesini kullandı.

"FATİH SULTAN MEHMET İSTANBUL’U KURTARDI, SEN SOYDUN"

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Adına da Fatih diyorlar. Yahu, Fatih Sultan Mehmet’i neden karıştırıyorsun. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u kurtardı. Sen de İstanbul’u soydun. Aranızda fark var. İstanbul’u öyle bir ranta teslim ettin ki, siluetini bozdun. Fatih Sultan Mehmet bugünkü İstanbul’u görse ağlardı... Ne Allah’tan korkuları var ne kuldan utanıyorlar. Yolsuzluk konusunda hiç kimse, hiçbir siyasi parti, AKP’nin eline su dökemez. Yaptıkları yolsuzlukları Türk Patent Enstitüsü’ne tescil ettirmeye kalksalar, samimi söylüyorum, enstitü günde 24 saat de çalışsa başka işlere ayıracak zamanı kalmaz.”

Kamu İhale Kurumu’nun içine yolsuzluk çetesi kurulduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, “Kimin aklına gelir. Yolsuzlukla mücadele kurumunun içinde, düşünün, yolsuzluk yapanlar var.” iddiasını dile getirdi.

“BUNLARIN YOLSUZLUK MARŞI BERABER YÜRÜTTÜK BİZ BU YOLLARDAN”

Kendi mal varlığını CHP’nin internet sitesinden açıkladığını belirten Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın da aynı şeyi yapması gerektiğini söyledi. Erdoğan, “Ama koyamaz. Kul hakkı yiyenlerden korkun. Bunlardan bu memlekete hayır gelmez. Dini siyasete alet edenlerden hayır gelmez. Recep Tayyip Erdoğan ve kırk haramiler. Aynen devam. Sır küpü de var, para küpü de var. Kervan yürüyor. Bunların bir de yolsuzluk marşı var. Recep Tayyip Erdoğan, mikrofonu görünce dayanamaz. ‘Beraber yürüttük biz yollardan’. Gözünüz doysun, yeter artık.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR 26
  • anti darbeci 12 yıl önce Şikayet Et
    kemal den neden bir cacık olmaz işte bundan. hala soydunuz edebiyatı yaparak demirelvari bir siyaset taklidi yapıyor.bu siyasetin artık bir paçavra olduğunu bu cehape nezaman görecek.iktidar olma yolunun birilerini asılsız karalamak dan değilde ben daha iyisini yaparım algısını oluşturmak dan geçtiğini ne zaman öğrenecekler bunlar.aman öğrenmesinler.de zaten böyle iyi.
    Cevapla
  • mubinkoçal 12 yıl önce Şikayet Et
    soymak. soymaktan bahsediyor ama kendisi ssk dayken hastalara ilaç veremiyordu,parası olmayan hastaları rehin tutuyordu,cenazelere el koyuyordu,şimdi bunların hiçbiri olmuyor herkes her istediği hastaaneye gidebiliyor ilacını alabiliyor hiçbir hasta ve cenaze rehin tutulmuyor ayrıca evinde hizmeti yapılan hastaya ucret bakanada ayrıca ucret odeniyor ozurlulere ozrune gore ucret odeniyor cenazeler memleketlerıne ucretsız goturuluyor sızın zamanınızda bunları yapmadığınız halde yonettiğiniz ssk iflastaydı burda bir çelişki yokmu ulkede yatırım desen 70 senede yapılan dan çok yatırım yapıldı şimdi siz bu hukumetı soymakla suçluyorsunuz bu hizmetler nasıl yapıldı siz soymadığınız halde oyle soyluyorsunuz neden iflas ettirdiniz de bunların hiçbirini yapamadınız acaba gemiyi batıranmı kaptandır kurtaranmı kaptandır.bizde gemiyi kurtarana kaptan derler
    Cevapla
  • İsmail Akyol 12 yıl önce Şikayet Et
    ayinesi iştir, kişinin lafa bakılmaz. ayinesi iştir, kişinin lafa bakılmaz şahsın görünür rütbe - i aklı eserinde.. kişinin aklı, nitelikleri eserlerinden anlaşılır; ne kadar da kendini övse beyhudedir.Bu girizgahtan yola çıkarsak by,ke-mal bey bu millet İSKİ-ASKİ ve S.S.K yı unutmadı daha dün 06-04-2012 tarihinde çıkan karar Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2007 yılı kesin hesaplarını inceleyen Anayasa Mahkemesi kararını verdi. Yüksek Mahkeme 3 milyon 372 bin liranın usulsüz harcandığı gerekçesiyle, partiden alınarak hazineye gelir kaydedilmesine hükmetti.ahanda bu da kapak olsun by ke mal ve ce - ha -pe yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış ya tam eh tamda sana uydu valla
    Cevapla
  • turan şahin 12 yıl önce Şikayet Et
    ?????. nurettin sözen,ergun göknel,,,,bunlar kim acaba...??????????...
    Cevapla
  • ibrahim çiftçioğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    bu adam şaşırmışş :)). yok bole birşey :)) günün yorgunluğunu bu adama gülmekle atıyorum:) saol by ke,mAL
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü