Türkiye'de Araplar için bir ilk

Türkiye ile ilgili Arapça yayın yapan sitesiyle ilke imza atan Gazi Mısırlı, başarılı çalışmalarını anlattı.

Türkiye'de Araplar için bir ilk
Türkiye'de Araplar için bir ilk
GİRİŞ 10.01.2016 13:15 GÜNCELLEME 11.01.2016 13:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Arap dünyasının Türkiye ile ilgili elde edebileceği tüm haber ve bilgilerin yer aldığı turkpress.co'nun başarı hikayesini, sitenin Genel Yayın Yönetmeni Gazi Mısır'lı Kanal7 Muhabiri Fatih Kandemir'e anlattı.

İnternet medyası alanın bir ilke imza atan projenin önde gelen isimlerinden Mısırlı, Türkiye'de gerek politik, gerek kültürel alanda birçok haberi Arap okuyucusuyla paylaşıyor. Kısa sürede okuyucusunu kat kat artıran turkpress.co, hazırladığı kısa belgesellerle de ilgi çekiyor. 

İşte Gazi Mısırlı'nın açıklamaları:

''TÜRKLERE VE ARAPLARA HİZMET OLARAK GÖRÜYORUZ''

Biz bu siteyi Türkiye’ye bir hizmet olarak görüyoruz. Türkiye’de çıkan tüm siyasi, ekonomik, spor vesaire hepsini alıyor, Arapça'ya çeviriyor ve sitemizde yayınlıyoruz. 

''ARAP DÜNYASINDA ÇOK BÜYÜK ETKİSİ OLDU''

Bugüne kadar türkiye çapında 450 üniversitenin tanıtımını yaptık. Bu, Arap dünyasındaki okumak isteyen gençler için çok faydalı bir hizmet. Türkiye’de Uzungöl'den Gaziantep’e kadar bir çok turistik mekanı tanıttık. Özel haber dosyaları hazırlıyoruz. Türkiye’deki köşe yazılarını çevirip yayınlıyoruz. Bu durum Arap dünyasında çok büyük etki gösterdi. Çünkü onlar Türkiye’de böyle güçlü kalemler olduğunun farkında değillerdi. 

Turkpress.co bir site olmaktan çok bir ajans işlevi görmeye başladı. Türkiye’nin dört bir yanında muhabirlerimiz var. Bizim yayınladığımız haberler, Arap dünyasındaki büyük haber kanallarına ve sitelerine konu oluyor.  Ve ayrıca Türkiye’deki kanunları da araplara anlatıyoruz. Yabancılar burada konut alabilir mi? Vize lazım mı? Evlilik nasıl yapılır? Gibi sorular Arapların sık sorduğu sorular ve biz Türk kanunlarını Arapçaya çevirerek bu durumu onlara aktarıyoruz. Sağlık turizmine yönelik dosyalar hazırlıyoruz, nerede hangi hastaneler var, hangileri ne kapsamda çalışıyor bunların hepsini tanıtıyoruz. 

Bizden önce bu alanda başka bir haber sitesi yoktu. Turkpress.co şuanda hala daha bu alandaki ilk ve tek site.  Yaklaşık 2 sene oldu siteyi kuralı ve günlük 1.5 milyon tıklanma sayısına sahibiz.

YORUMLAR 1
  • vdttas@gmail.com 8 yıl önce Şikayet Et
    türkçe ksımı yok herhade olsaydı bizde ne yazıyor okusak arap türk kardeşlerimizle kaynaşsak!!!!!!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adana Demirspor - Galatasaray! CANLI
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır