Yazete.com 3. kuruluş yılını kutladı

Merhum gazeteci Ömer Lütfi Mete'nin girişimi ile Pana Film bünyesinde kurulan haber sitesi Yazete.com'un 3. kuruluş yıldönümü kutlandı.

Yazete.com 3. kuruluş yılını kutladı
Yazete.com 3. kuruluş yılını kutladı
GİRİŞ 24.03.2012 00:11 GÜNCELLEME 24.03.2012 00:11

''Gazete yazar yazete okunur!'' sloganıyla 3 yıl önce yayın hayatına başlayan haber sitesi yazete.com, 3. yaşını ''Kurtlar Vadisi'' ekibinin katıldığı partiyle kutladı.

Haber sitesi yazete.com'un 3. yaşgününün kutlandığı geceye, haber7 yazarları Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Yaşar İliksiz, haber7 editörü Ersin Çelik, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran, Online Medya Derneği ve Samanyoluhaber sitesi genel yayın sorumlusu Engin Sağ, İnternet Medyası Derneği Başkanı ve İnternethaber sitesi sahibi Hadi Özışık, Haberler.com Haber Müdürü Emrah İriç, Sıcakgündem.com sitesi genel yayın yönetmeni Ayhan Kıskaç, Moralhaber.com genel yayın yönetmeni Dursun Kabaktepe, Haber5 genel yayın yönetmeni Gülizar Sönmez, Büyüyen Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bilen, F5haber yöneticisi Sait Birgin, Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Ekici'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci ile Marmara İletişim bölümünde uygulamalı gazetecilik eğitimi alan öğrenciler katıldı.

Gecede ''Kurtlar Vadisi'' dizisinin oyuncuları Seda Yıldız, Görkem Sevindik, Hakan Boyav, Sema Şimşek, Emin Olcay, Kenan Çoban, Erhan Ufuk, Cahit Kayaoğlu, Halil İbrahim Kalaycıoğlu, ''Bir Kadın Tanıdım'' dizisinin oyuncuları Ali Buhara Mete, Savaş Özdemir; ''Kurt Kanunu'' dizisinden Ümit Acar, İlker Kızmaz, Ali Başar ile yazar Ahmet Turgut da hazır bulundu.

Nişantaşı'ndaki Pana Holding binasındaki kutlama, ''Kurtlar Vadisi'' dizisindeki ''Polat Alemdar'' rolüyle ünlenen Necati Şaşmaz'ın salona girmesiyle başladı. Mutfak çalışanları da dahil, geceye katılan herkesle tokalaşan Şaşmaz, misafirleriyle yakından ilgilendi. Bir kameramanın kamerasını omzuna alan Şaşmaz, bir süre çekim yaptıktan sonra kendisine verilen dizüstü bilgisayarla yazete.com'un sitesine ''Yazete.com 3 yaşında'' haberinin başlığını girdi.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şaşmaz, yazete.com'u, merhum gazeteci-yazar Ömer Lütfi Mete'nin tavsiyesi ve vasiyetiyle kurduklarını söyledi.

Sitenin sevileceğini en başından beri bildiklerini kaydeden Şaşmaz, ''Çünkü birçok takipçimiz 'Kurtlar Vadisi' takipçisi. Bizim medyadan yansıtılmış birçok söze cevap veremediğimizi ve cevaplarımızın ancak diziden yansıtılabildiğini söylüyorlardı. Bu şikayetleri bize internetle ulaştırılıyordu. Biz de yazete sesimiz olsun istedik ve yazete sayesinde artık o mutluluğu yaşayan bir izleyici kitlemiz oldu. Artık sesleri var. Bir şey gerçek mi, değil mi bunları net öğrenebiliyorlar'' şeklinde konuştu.

Şaşmaz, fırsat bulursa günde en az yarım saatini internette harcadığını kaydederek, ''Ama bu yazete oluyor genellikle. Hangi eksiklerimiz var, nereyi düzeltebiliriz, genelde yazı işlerinde görevli arkadaşlarıma, 'şurası böyle olabilir mi?' diyorum, çünkü nihayetinde ben yazete'nin tamamen içerisinde değil, sadece bir izleyicisi olarak takip ediyorum. Bir ara işin mutfağındaydım. Köşe yazısı yayınlıyordum, ama baktım ki bana zaman kalmıyor, sadece şiirlerimi yayınlamaya başladım. Onu da bir süre sonra durdurdum'' diye konuştu.

Yazete.com'da röportajlara önem verdiklerini vurgulayan Şaşmaz, ''En son arkadaşlarımızdan biri Mehmet Akif'in torunuyla röportaj yaptı. O sırada dayanamadım ve ben de yakasından, ucundan giriverdim röportaja. Çünkü sormak istediklerim çoktu. Buna katkı diyebileceksek ben de siteye katkı yapıyorum'' dedi.

Bir soru üzerine, twitter hesabı bulunmadığını belirten Şaşmaz, ''İnternet adresi de twitter da kullanmıyorum. Hayranlarımla internet üzerinden iletişime geçmemeyi tercih ediyorum. Bunun birçok sıkıntısı var. Sizin adınıza birçok şey söylenebiliyor, size sataşmalar olabiliyor. İnternet sitelerinde güncel haberlere bakıyorum. İlgi odağım uzay teknolojileri, gökbilim ve müzik dalında araştırmalar'' şeklinde konuştu.

Şaşmaz, başka bir soru üzerine de şunları kaydetti:

''İlerde yapmamız gereken sadece Arap ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri değil, tüm dünyada ne kadar etkin olabildiğimizi göstermek. Elbette bu gücümüzle birilerinin ayağına basıyor olabiliriz. Bunun adı Hollywood, Bollywood ya da başka bir şey olabilir. Birilerinin ayağına bastığımız için bazı nedenlerle geri çekilme durumları yaratılabilir. Bizler de burada elimizden geldiğince mücadelemizi verip, tüm dünyaya inşallah eserlerimizi daha kaliteli sunmak için çaba sarf etmemiz gerektiğini söylüyoruz. Bunun için elimizden ne gelirse yapacağız.''

-''Amacımız, eserimizi kaliteli şekilde ortaya koymaktı''-

''Kurtlar Vadisi Filistin'' filmi gösterimdeyken kendilerine bir baskı yapılmadığını söyleyen Şaşmaz, şöyle devam etti: ''Sanırım özellikle suskun kalındı ki, aşırı seyredilme olmasın diye. O dönemde de hatırlarsanız Arap ülkeleri bir Arap baharı yaşadı. Bizim girebileceğimiz tüm sinema salonları artık belki de korunma ve savunma amaçlı olarak kullanılıyordur. O yüzden pek sinemada seyredilemedik. Yapımcımız İsrail'e sokulmadığı gibi, İsrailli sinema salonu sahipleri de kendi salonlarında filmi yayınlatmadı. Ama önemli değil. Amacımız eserimizi en kaliteli şekilde ortaya koymaktı. Onu da ortaya koyduk.''

Yazete.com Genel Yayın Yönetmeni Adnan Erdoğan da bugün aynı zamanda kendi doğum günü olduğunu söyledi.

Adnan Erdoğan, sitenin merhum gazeteci Ömer Lütfi Mete öncülüğünde ve onun isteği ile kurulduğunu belirterek, onu saygıyla andıklarını ifade etti. Erdoğan, "İnternet dünyasının en genç ve en dinamik gazetesi yazete.com’da 3 yıldır büyük heyecanlara ve yeniliklere, hep birlikte şahit olduk. Ülkemizde ve dünyada olan biten her şeyi dakika dakika sizinle paylaştık. Her şeyden önce insana saygılı, kaliteli, önyargısız ve dürüst habercilik kimliğiyle kurulan, siz değerli okuyucularımız için açtığımız bu genç pencere yazete.com’da her gün yaşanan son dakika gelişmelerini sıcağı sıcağına izlemeye devam edeceksiniz" dedi.

Ömer Lütfi Mete'nin oğlu Ali Buhari Mete ise yazete'nin ilk göz ağrısı olduğunu vurgulayarak, ''Çünkü editöryal anlamda ilk çalışmayı burada yaptım. Necati Bey'e beni buraya aldığı için teşekkür ediyorum. İnsanları yönlendirmeye değil, bilgilendirmeye gayret ettik. Tabii rahmetli babamın Türk medyasındaki özgün duruşu bizim için ilham kaynağı oldu. Onu da tekrar rahmetle anıyorum. Ne mutlu bana ki, bu kadar güzel dostlar bıraktı'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şaşmaz, Ali Buhari Mete ve Adnan Erdoğan, 3. yaş pastasının mumlarını alkışlar eşliğinde üfledi.

Gecede Necati Şaşmaz, ünlü klarnet sanatçısı Serkan Çağrı ile düet yaptı. İkili, klarnetleriyle ''Burası Muştur'', ''Happy Birthday'' ve ''Deli Gibi Sevdim'' şarkılarını çaldı.

Çağrı, Şaşmaz'ın müzik aletlerinde çok yetenekli olduğunu ve sadece klarnet değil, saksafon, keman ve kanun da çaldığını söyledi.

(Haber 7 - AA - Yazete.com)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak