Malatya'ya kadın sığınma evi

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Malatya Belediyesi ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü arasındaki kadın sığınma evi protokolünü imzaladı.

Malatya'ya kadın sığınma evi
Malatya'ya kadın sığınma evi
GİRİŞ 04.07.2009 14:21 GÜNCELLEME 04.07.2009 14:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çeşitli açılış ve ziyaretler için Malatya'ya gelen Kavaf, Malatya Belediyle Başkanı Ahmet Çakır'ı makamında ziyaret ederek, bir ay içinde Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde açılması planlanan kadın sığınma evinin protokolünü imzaladı.

Bakan Kavaf, kadın konuk evlerinin önemine değinerek, Malatya'da da böyle bir çalışmanın mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Kavaf, ''Malatya bir çok alanda gurur duyduğumuz illerimizden biri. İnşallah başkanımızdan bunun devamını diliyoruz'' dedi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da Malatya Belediyesi olarak sosyal belediyecilik açısından bir çok projelerinin olduğunu belirterek, ''Yaşlılarımız, engellilerimiz ve risk altındaki çocuklarımız için bir çok projemiz var. Bu projelerimizi sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hayata geçireceğiz.

Sizlerin de desteğiyle Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüyle kadın konuk evi açacağız bunun da protokolünü sizlerle imzalamaktan mutluluk duyuyoruz'' diye konuştu.

Protokol, Bakan Kavaf, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından imzalandı.

18 kişi kapasiteli olan ve çocuklarıyla birlikte gelen kadınların kalabileceği bir konuk evi olarak hayata geçirilecek projenin Malatya Belediyesi ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce gerçekleştirilecek.

Bakan Kavaf, daha sonra AK Parti İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

KAYNAK: (AA)
YORUMLAR 1
  • tahir mutlu 14 yıl önce Şikayet Et
    Güzel... Pek çok ilde kadın sıgınma evlerine ihtiyaç var artık...Boşanmaya korkuyor kadınlar...Yazık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!