KKTC'de imza skandalı

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun eski Müsteşarı Mustafa Tanju Tokay ve Kamu Hizmeti Komisyonu Sınav Müdürü Emir Hüseyin Emirkanı Başbakan İrsen Küçük'ün imzasını taklit ettikleri gerekçesiyle tutuklandı.

KKTC'de imza skandalı
KKTC'de imza skandalı
GİRİŞ 26.09.2012 13:38 GÜNCELLEME 26.09.2012 14:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yurdagül Beyoğlu'nun haberi

İktidardaki Ulusal Birlik Partisinin 21 Ekim tarihinde gerçekleşeceği kurultay öncesinde bir skandal yaşandı. UBP Başkanlığına yeniden aday olacak İrsen Küçük'ü yıpratmak için İrsen Küçük'ün imzasını taşıyan bir mektup ortaya atıldı. Başbakan İrsen Küçük, “ben böyle bir mektup yazmadım” diyerek yargıya başvurdu. Yapılan araştırma üzerine Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun eski Müsteşarı Mustafa Tanju Tokay ve Kamu Hizmeti Komisyonu Sınav Müdürü Emir Hüseyin Emirkanı “sahte belgeyi tedavüle sürmek” suçundan tutuklandı.

Bir gazetede yayımlanan Başbakan İrsen Küçük'ün kurultay öncesi Bakanlara talimat verdiği iddiasının ardından bir skandal çıktı. Olayın yargıya intikal etmesi üzerine Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun eski Müsteşarı Mustafa Tanju Tokay ve Kamu Hizmeti Komisyonu Sınav Müdürü Emir Hüseyin Emirkanı sahte belgeyi tedavüle sürmek suçuyla tutuklandı.

Basın mensuplarının 'ayakta durmanın yasak olduğu' gerekçesi ile içeri alınmadığı oturumda, zanlıların suçlarını kabul ettikleri ve mahkeme emri ile  3 gün daha tutuklu kalacakları kaydedildi. 

ARAŞTIRMA YAPILACAK

“Başbakan Küçük'ün imzasını sahtelemek” ile ilgili olarak 3 farklı yerde arama yapılacağı da ifade edildi. Zanlıların mahkemede yaptıkları açıklamada 21 Eylül günü Lefkoşa'da Afrika Gazetesi'nde bir belge verildiğini ve verdikleri gönüllü ifadede suçlarını kabul ettikleri belirtildi. 

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN ÇEKİŞMESİ

21 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek Kurultayda Başbakan İrsen Küçük, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun desteklediği Gazimağusa milletvekili Ahmet Kaşif'le yarışacak. UBP içinde ilk kez bu denli gerginlik yaşandığı,  genel başkanlık yarışından daha çok güç yarışının sergilendiği görülüyor. Kirli çamaşırların ortaya döküldüğü süreçte, parti ikiye bölünürken, 21 Ekim sonrası parti içi yaraların sarılıp sarılmayacağı bilinmiyor.

BAŞBAKAN İRSEN KÜÇÜK'ÜN İMZASININ TAKLİT EDİLDİĞİ BELGEDE İNANILMAZ İFADELER VAR

Başbakan İrsen Küçük'ün imzasının taklit edildiği belgede inanılmaz ifadeler yer aldı;

"İlçe kongresinin tamamlanmasıyla kurultay arasındaki sürede aşağıdaki hususların titizlikle uygulanması büyük önem arz etmektedir. TC'den beklediğimiz açık desteğin verilemeyeceğinin bilgimize gelmiş olması, çalışmalarımızın önemini daha da artırmaktadır. Karşı tarafla aramızdaki farkın kapatılması ancak aşağıdaki hususların harfiyen yerine getirilmesiyle mümkün olacaktır.

1. Taraf olan bakan ve Belediye Başkanları, Müdür ve güvenilir kamu görevlileri ile haftada üç kez olmak üzere kurultay gündemli toplantı yapacak ve Kurultay Delegeleri Meclis Üyeleri Listeleri üzerinde tek tek isim bazında çalışma yapacaktır.

2. Kurultay delegeleri ve Meclis üyelerine her türlü istihdam, kredi, çocuklarına ve ailelerine terfi,kırsal kesim arsası, parasal yardım vs gibi söz verilecek ancak istihdam için 21 Ekim sonrası tarih verilecektir.

3. Kurultay delegesi olup, kamuda çalışan kişiler yakın takibe alınacak, karşı tarafa destek vereceği belirlenen veya şüphelenilen kişiler ikna edilmeye çalışılacak, ikna olmayanlar işleri de dahil çeşitli araçlarla tehdit edilecek. Gözdağı vermek amacıyla benim de onayımı almak kaydıyla çok açık karşı tarafa destek veren geçici çalışanların görevlerine son verilecektir.

4. Ailesinde Kurultay delegesi bulunan ve karşı tarafa destek veren kamu çalışanları çağrılıp aile fertlerinin taraflarını değiştirmesi talep edilecek. Bu çalışmaya yardımcı olmayan kamu görevlilerine her türlü baskı yapılacaktır.

5. Kurultay delegesi olup karşı tarafa destek veren kişilerin eğer aile yakınları kamuda çalışıyorsa bu delegeler, aile yakınlarının zarar göreceği yönünde tehdit edilecek ve taraf değiştirmeleri sağlanacaktır.

6.Yukardaki tüm hususlar Kamu Bankalarında çalışanlar içinde uygulanacaktır.

7.Bize destek veren kurultay delegelerinin bankalardaki isteklerini yerine getirmeyen banka görevlilerinin görevine derhal son verilecektir.

8. Gazetelerin her türlü borçları ile ilgili ivedi bir çalışma yapıp, Maliye bakanı ve Müsteşarı'nın gazete yönetimleri ile görüşüp, lehimize yayın yapmaları yönünde her türlü baskı yapılacak, özellikle Kıbrıs Gazetesi üzerine gidilip borçlarının ödenmesi yönünde baskı ve tehdit yapılacak.

9. Tüm örgüt Başkanlarının evlerine gidilip her türlü vaat verilecek. Hazırladığımız örnek atama yazıları yanınızda olacak ve her örgüt başkanına önereceği bir isim için 21 Ekim sonrasında işe başlayacak şekilde bir atama yazısı verilecektir.

10. Buradaki hususlar dışında bir durum ortaya çıkması durumunda.......'ın her türlü talebi yerine getirilecektir. Aksi hareket eden Müsteşar ve Müdürler mecburi izin dahil her türlü görevden uzaklaştırma yapılacak, gerekirse üçlü kararname ile görevden alınacaktır.

HABER 7

YORUMLAR 1
  • MUSTAFA YILDIRIM 11 yıl önce Şikayet Et
    buda habermi. türkiyede neler neler oluyor...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez