Kişisel Gelişimde Dini ve Tasavvufi Yöntemler

Engin Dinç, yıllarca kendi blogunda yazdığı makalelerini bir araya getirerek ortaya bir tasavvufi kişisel gelişim kitabı çıkardı.

Kişisel Gelişimde Dini ve Tasavvufi Yöntemler
Kişisel Gelişimde Dini ve Tasavvufi Yöntemler
GİRİŞ 28.10.2015 11:15 GÜNCELLEME 28.10.2015 11:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul da Zabıt Kâtibi olarak görev yapan Engin Dinç, asırlar öncesinden kaleme alınmış olan tasavvuf kitaplarında aslında günümüzün sorunlarına değinilmiş olduğunu tespit ettiğini belirterek bu konuda özel bir çalışma yaptı. 

Kişisel gelişim kitaplarına farklı bir bakış açısı getirerek dini ve tasavvufi yöntemlerle kişisel gelişimin sağlanmasını amaçladığını ifade eden Engin Dinç, "Kişisel Gelişimde Dini ve Tasavvufi Yöntemler"i anlattığı Hiç (AŞK’ın Tarifi) isimli kitabı kaleme aldı.  

Mesai saatleri dışındaki zamanını büyük İslam âlimlerinin kitaplarını okumakla geçirdiğini anlatan Zabıt Kâtibi Engin Dinç, "Okuduğum eserlerde gördüm ki asırlar öncesinden kaleme alınmış olan tasavvuf kitaplarında aslında günümüzün sorunlarına değinilmiş. Bunun kişisel gelişime farklı bir bakış açışı getireceğini fark ederek bir kitap yazdım. 
Bu kitap ile aslında biz kim olduğumuzu yani HEP olan Allah (c.c.) karşısında bir HİÇ olduğumuzu anlıyoruz.” dedi.

Sadece tasavvuf ile ilgilenmekle kalmayan Engin Dinç, aynı zamanda bilişim teknolojileri ile yakında ilgili. Dijital Gelecek Hareketi Platformunun da İstanbul temsilcisi olan Engin Dinç tasavvuf hakkındaki düşüncelerini şöyle anlatıyor:

“Tasavvuf denildiği zaman insanlar bilimden uzak kendini bir odaya kilitleyip hayattan soyutlayan, düşünmeyen, ilim ve irfanla uğraşmayan kişisel akla gelse de öyle değil. Büyük İslam âlimlerinin yazdıklarını okuduğunuz zaman aslında ne kadar köklü bir bilime de sahip olduğumuzu görüyoruz.” 

Engin Dinç kitap hakkında ise şöyle konuştu:

"Siz HİÇ âşık oldunuz mu? O’nun için ağlamak bile sevimlidir. Kalbiniz ağrır, nefesiniz kesilir, düşüp bayılırsınız yine de sevimlidir. Herkes size böyle yapmamanız gerektiğini, abarttığınızı söyler siz ise; Az bile! Dersiniz. Düşer yollara ararsınız, yürür dağlara çıkarsınız, çöllerde yanarsınız yine de sevimlidir. Size Boş ver derler, Dünya dönüyor, hayat sürüyor derler. Siz; Hayy’dan geldim, Hû’ya gideyim dersiniz. İşte böyle başlar AŞK! ..." 

Engin Dinç, Yakın Plan Yayınları’ndan çıkan Hiç (AŞK’ın Tarifi) isimli kitabını 34. TÜYAP Uluslararası Kitap Fuarı’nda da okurları için imzalayacak.

YORUMLAR 1
  • Metin Tetik 8 yıl önce Şikayet Et
    Sizin HİÇ olduğunuz yazdıklarınızdan ve söylemlerinizden kolaylıkla ve birebir anlaşıldığı için ayrıca kanıt gerektirmiyor. HEP için ise "büyük islam âlimlerinin" söylemlerinden başka bir MADDİ KANIT'ınız var mı? Maddi kanıt istemem çok doğaldır. Zira "maddi âlemi" yarattığına inandığınız bir şeyden ciddi bahsediyorsunuz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!