Türkiye Mevlana'yı konuşuyor

Hz. Mevlana' nın Belh' den yola çıkarak piştiği, eserlerini kaleme aldığı ve Şems-i Tebrizi ile karşılaştığı Konya topraklarına gelişinin 785. yıl dönümüne özel hazırlanan “Benim İçin Mevlana” projesi gerek Konya' da gerekse Türkiye' de yoğun ilgi görüyor.

Türkiye Mevlana'yı konuşuyor
Türkiye Mevlana'yı konuşuyor
GİRİŞ 29.04.2013 11:05 GÜNCELLEME 29.04.2013 11:05

Mevlana' nın Konya' ya geliş tarihi olan 3 Mayıs' dan yaklaşık 2 hafta önce başlayan bu projede Türkiye' nin siyasileri, aydınları, yazarları, sanatçıları ile birlikte vatandaşlar da yer alıyor. Bu kapsamda projenin birinci haftasında Zülfü Livaneli, Kenan Işık, Kıraç, Ferhat Göçer, Ahmet Ümit gibi kanaat önderleri yer aldı. Bu ünlülerin kendileri için Mevlanalarını anlattıkları TV reklamları, açık hava reklamları, basın ilanları ile proje bir anda ilgiyi üzerine çekti. Bunların yanı sıra Bedirhan Gökçe Kral Fm' de yayınlanan programında projeyi anlatırken Okan Bayülgen gibi ünlü isimler sosyal medyada projeye destek oldu. Ayrıca kampanyaya önemli yerel ve ulusal yayınlarda, köşe yazılarında da yer verildi.

Şeb-i Arus gibi Mevlana' nın Konya' ya geliş yıldönümünün de şehir için yeni bir değer yaratması amaçlanan projede sadece popüler isimlerden yararlanılmadı. Benim İçin Mevlana projesinin ilk gününden itibaren açılan www.benimicinmevlana.com sayfasına, projenin resmi facebook ve @bnmicinmevlana twitter adreslerine binlerce insan kendi Mevlana' sını yazdı. 26 Nisan tarihinde sosyal medyada yapılan çalışmanın neticesinde #benimicinmevlana tagine 13.661 adet twit atılırken çalışma on binlerce retweet aldı. Ayrıca #benimicinmevlana tagi NTV' de yayınlanan Sosyal TV isimli programda günün en fazla twit atılan tagi olarak programda ilk sıraya oturdu. Böylelikle proje Türkiye' de bir kamu kuruluşunun yaptığı en büyük sosyal medya organizasyonuna da dönüşmüş oldu.

Halkın Mevlana' sı Konya Caddelerinde

Projenin ikinci haftasında, sosyal medya ve www.benimicinmevlana.com adreslerine Türkiye' nin dört bir yanından; Hakkari' den, Osmaniye' den, Erzurum'dan, İstanbul' dan, Kayseri' den, Adıyaman' dan, Paris' den, Lefkoşa' dan, Bulgaristan' dan gelen ve halkın kendi Mevlana' sını anlattığı sözler, açık hava reklamlarında Konya' nın caddelerini süsledi. Böylelikle hem halk hem de ünlü isimler kendi Mevlana'sını anlatarak birliktelik oluşturdular. 3 Mayıs' da Hepimizin Mevlana' sı Yeniden Konya' da

Projenin etkinlik duyuruları da ulusal ve yerel gazetelerde, Konya açık hava reklamlarında yerini aldı. Bu kapsamda 3 Mayıs' da “Temsili Karşılama Töreni'' ile başlayacak olan etkinlikler, 5 gün boyunca sema programları, Mesnevi sohbetleri, tiyatro gösterileri, tasavvuf konserleri ile devam edecek. Temsili karşılama töreni dışında Mevlana Kültür Merkezinde yapılacak olan etkinliklere Konya halkının bu sene, önceki yıllara göre daha fazla ilgi göstermesi bekleniyor. Bunun nedeni olarak ise gerek sosyal medyada gerekse diğer mecralarda halkın projeye son derece profesyonel bir şekilde dahil edilmesi ve Türkiye' nin önemli isimlerinin projede yer alması gösteriliyor.

Konya Yeni Bir Değere Daha Kavuştu

Benim İçin Mevlana kampanyasının etkisi, Büyükşehir Belediyesi' nin Mevlana karşılama törenlerine verdiği önemle birleşti ve Türkiye genelinde önemli ölçüde ses getirdi. Bu projeyle Konya Büyükşehir Belediyesi Şeb-i Arus törenleri gibi yepyeni bir değerini de bu yıl kitlelere mal etmeyi başardı. Yapılan çalışmalarla Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşların katılımı sağlanırken, farklı görüşten aydınlar, yazarlar, sanatçılar Mevlana ismi üzerinde birleştiler. Yani herkesin kendine ait bir Mevlana' sı olduğu ve Mevlana' nın ülkemiz için birleştirici unsur olduğu bir kez daha görüldü. Proje kapsamda kullanılan Benim İçin Mevlana sloganının da böyle bir gün için ne kadar uygun bir isim olduğu da anlaşıldı. Etkinlik boyunca önümüzdeki günlerde projenin fikir sahipleri ve yöneticileri daha ne gibi farklı sürprizlerle insanların karşısına çıkacağı da merak konusu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor