Mersin Narenciye Festivali'ne hazır

Bu yıl 15-16 Kasım'da 5'incisi düzenlenecek uluslararası festivalin hazırlıkları tamamlandı

Mersin Narenciye Festivali'ne hazır
Mersin Narenciye Festivali'ne hazır
GİRİŞ 14.11.2014 16:21 GÜNCELLEME 14.11.2014 16:21

Mersin'de düzenlenen "Uluslararası Narenciye Festivali"nin hazırlıkları tamamlandı.

Mersin Ticaret Borsası koordinatörlüğünde Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin desteğiyle bu yıl 5'incisi düzenlenecek "Uluslararası Mersin Narenciye Festivali", 15-16 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Narenciye üretiminin önemli merkezlerinden Mersin'de, Adnan Menderes Bulvarı'ndaki yaklaşık 1,5 kilometrelik sahilde limon, portakal ve greyfurt kullanarak yapılan süslemelerde son rötuşlar yapıldı.

Sahil şeridindeki Kızkalesi, Uzuncaburç ve Side harabelerinin imitasyonları, demirden yapılan gemi, vagon, deniz feneri ile ahtapot, kaplumbağa, timsah, fil, zürafa gibi çeşitli hayvan figürleri narenciyelerle süslendi. Semazenler, evler ve çeşitli çizgi film karakterlerinin de narenciye ile süslendiği alanı ziyaret eden kimi vatandaşlar fotoğraf çektirdi.

Çeşitli kurum ve kuruluşların stant açacağı festivalde, Türkiye'nin yanı sıra 26 ülkeden gelecek gruplar çeşitli gösteriler sunacak. Mersin Olgunlaşma Enstitüsü öğretmen ve öğrencilerinin özel tasarımlarla hazırladığı narenciye temalı defile de gerçekleştirilecek.

Festival İcra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, Türkiye'nin narenciye ihracatının yüzde 40'ına yakınının Mersin'den yapıldığını belirterek, kentin narenciye ile özdeşleştiğini belirtti.

Etkinlik için yapılan mobil ve sabit figürleri süslemede 100 ton civarında narenciye kullanıldığına işaret eden Özdemir, yaklaşık 700 kişinin hazırlıklar için günlerce çalışarak, süsleme işlemlerini festivale yetiştirdiğini kaydetti.

Festivalle ilgili bilgilere "www.mersinnarenciyefestivali.com" internet adresinden ulaşılabileceğini vurgulayan Özdemir, vatandaşları iki gün boyunca renkli gösterilere sahne olacak etkinlikleri izlemeye davet etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!