Hidayet Mektebi'nden Barla gezisi

Suffa vakfı bünyesinde faaliyet gösteren 'Hidayet Mektebi Derneği’ tarafından Isparta Barla kültür gezisi düzenlendi.

Hidayet Mektebi'nden Barla gezisi
Hidayet Mektebi'nden Barla gezisi
GİRİŞ 12.08.2015 00:07 GÜNCELLEME 12.08.2015 00:07

Dernek sorumlusu Metin Duymaz ve üyelerle birlikte yapılan program çok renkli ve duygulu anlara sahne oldu.

Bediüzzaman Said Nursi tarihçe-i hayat eserinde dediği gibi ;

Barla, Ehl-i imanın mânevî imdadına gönderilen Risale-i Nur Külliyatının telif edilmeye başlandığı ilk merkezdir. Barla, millet-i İslâmiyenin, hususan Anadolu halkının başına gelen dehşetli bir dalâletve dinsizlik cereyanına karşı, Kur’ân’dan gelen bir hidayet nurunun, bir saadet güneşinin tulû ettiği beldedir. Barla, rahmet-i İlâhiyenin ve ihsan-ı Rabbanînin ve lûtf-u Yezdânînin bu mübarek Anadolu hakkında, bu kahraman İslâm milletinin evlâtları ve âlem-i İslâm hakkında, hayat ve mematlarının, ebedî saadetlerinin medarı olan eserlerin lemean ettiği bahtiyar yerdir. Bediüzzaman'ın bu şekilde tasfir ettiği yer olan barla ve insanları  bu  cümlelere çok uygun ve  sıcak insanları için gerçekten çok doğru sözler. Hidayet Mektebi Derneği gönüllüleri ve üyeleri  gezinin  ilk gününde Bediüzzaman'ın Barla’da kaldığı ve ilk nur dershanesi dediği evi ve  önündeki 1000 yıllık çınar ağacını ziyaret etti.

Ardından Barla’daki Bediüzzaman'ın yaz aylarında yanız başına izdivaya çekildiği ÇAM dağının yüksek yerine çıkarak  Eğridir gölünü seyreden ziyaretçiler İnsana tefekkür ettiren fakat zalimler tarafından kesilen katran ağacının bulunduğu yerden eşsiz manzaraya bakarak o günleri düşünmeye ve anlamaya çalıştı. ardından Barla mezarlığındaki Bediüzzaman'ın dava arkadaşları olan Bayram Yüksel, Ali uçar, Şamlı hafız Tevfik, Muhacir Hafız Ahmet  ve marangoz Mustafa çavuş  ağabeylerin mezarlarını ziyaret etti. 

Ertesi günü Bediüzzaman'ın Isparta'da merkezde kaldığı Bediüzzaman evini ziyaret eden ziyaretçiler: Burada kendi el yazısıyla ve talebeleriyle birlikte  yazdığı risalei nurları inceleme fırsatı buldu. Hayattayken kullandığı chevrolet arabasını, sabahlara kadar ibadet ettiği yatak odasını gören ziyaretçilerimiz daha sonra  Isparta Müftülüğüne bağlı   Mekke erkek Kuran kursunu ziyaret etti. Buradaki İslam ülkelerinin 4 bir yerinden gelen ve hafızlık ilmini tahsil eden genç  temiz yürekli kardeşlerimizle muhabbet eden dernek üyeleri duygu dolu anlar yaşadı ve  böyle güzel bir nesil yetişmesinden dolayı   Türkiye eliyle bir çok İslam ülkesine Kuran hizmetinin gitmesinin gerçekten büyük onur ve guru verici olduğunu dile getirdiler. Gezinin sonunda tüm dernek üyeleri ve Hidayet Mektebi adına açıklama yapan dernek sorumlusu Metin Duymaz daha önce çok kez Isparta barla Çanakkale ve birçok yere dernek olarak kültür gezisi düzenlediklerini ve bu gezilerin sürekli devam edeceğini söyledi.Geziye katılan üyeler ise  Allah Bediüzzaman Said Nursi’den ve hayatını Kuran  ve İslam hizmetine feda eden çok değerli talebe ağabeylerden razı olsun mekanları cennet olsun biz gençler  olarak onların hayatından kendimize örnek almamız gereken çok şey var diyerek tekrardan bu gezilere katılacaklarını dile getirdiler..  

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...