İsmail Menekşe'nin suluboya tabloları

Sanatçı İsmail Menekşe’nin suluboya resimlerinden oluşan resim sergisi bu akşam açılacak ve 8 Mayıs tarihihe kadar Bahariye Sanat Galerisi’nde açık kalacak. Sergide yer alacak dört özel tabloyu buradan inceleyebilirsiniz..

İsmail Menekşe'nin suluboya tabloları
İsmail Menekşe'nin suluboya tabloları
GİRİŞ 20.04.2007 16:19 GÜNCELLEME 20.04.2007 16:19

Sanat Eleştirmeni Ümit Gezgin İsmail Menekşe’nin eserleri hakkında şunları söylüyor:

“ İsmail Menekşe; İstanbul’u kurgunun, realitenin, şiirin tam orta noktasında yeniden kurmak, yeniden var etmek, yeniden onu, şiirsel bir imgenin bin bir haline dönüştürmek istiyor. Bunda da başarılı oluyor. O Haydarpaşa tarihselliği, bir siluet gerçekliğine, bulutsu bir tekniğin resimselliğine dönüşürken; vapurlarla birlikte yeniden kağıdın beyaz gerçekliği içinde,tülsü bulutsu bir var oluşa dönüşüyor.

Zorlamasız, içten bir tekniği var İsmail Menekşe’nin; severek, hazmedilmiş bir estetik bilincin izinden giderek resmi oluşturduğunu gösteriyor sanatçının bütün çalışmaları. İstanbul bütün pitoresk yapısıyla, suluboyanın değişken, büyülü akışkanlığı içinde, renk-biçim katsayısı olarak yeniden oluşuyor.

Kıpır kıpır bir hareket, yüzeyde gezinen renk dalgalarıyla birleşerek; yaşayan bir kentin, tarihsel bir gerçekliğin, kısacası İstanbul’un bütün hayal ufkunu; vapurla, mekanla, İstanbul’un anlatılmaz, yaşanır siluetiyle var olan o derin espası; resmin yüzeyine taşıyor; resim tekniğinin sıcaklığı, sanatçının samimiyeti içinde yeniden bir İstanbul masalı olarak, bu sefer görsel illuzyon boyutunda ortaya çıkıyor… “


SANATÇININ SERGİDE YER ALACAK DÖRT TABLOSUNA BU LİNKİ TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ...

Bahariye Sanat Galerisi

Caferağa Mah. Kadife Sok. Kızıltunç Apt. No: 1/1 Kadıköy – İstanbul
Tel: 0216 414 55 06 Faks: 0216 349 04 85


www.bahariyesanat.com  
bahariyesanat@superonline.com info@ bahariyesanat.com


Galeri Pazar, Pazartesi hariç hergün saat 11.30- 18.00 saatleri arasında açıktır.


(haber7)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adana Demirspor - Galatasaray! CANLI
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim