Gezici Çanakkale Müzesi Konya'da

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla hazırlanan, savaştan kalma harp malzemeleri, kişisel ve askeri objelerle resim ve malzemelerin sergilendiği''Şehitler diyarından Anadolu'ya'' adlı gezici müze, Konya'da ziyarete açıldı.

Gezici Çanakkale Müzesi Konya'da
Gezici Çanakkale Müzesi Konya'da
GİRİŞ 21.04.2014 17:37 GÜNCELLEME 21.04.2014 17:37

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan gezici müzenin Kültürpark'taki açılışına, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Çetinkaya, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Tuncay Karabulut ile öğrenciler katıldı.

Vali Erol, açılışta yaptığı konuşmada, gezici müzenin Konya halkı için iyi bir imkan olduğunu ifade etti.

Öğrencilerin Çanakkale Savaşı adına okulda gördükleri derslerin, hemen hemen tamamının birer örnekle müzede sunulduğunu söyleyen Erol, "Çanakkale ruhunu, o günleri bir nebze de olsa yaşayabilecekleri bir ortam oluşturulmuş. Herkesin bir parçasının bulunduğu, bir şehit, gazi yakının bulunduğu Anadolu'nun her bir tarafında, milletimizin tek tek her bir köyüne, mahallesine anlatılması, tanıtılması adına güzel bir faaliyet. İnşallah bu vesileyle tüm halkımızı, öğrencilerimizi şehrimizin meydanında, halk kütüphanemizin hemen yanındaki bu tırı gezmeye, vakit ayırmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Gezici Çanakkale Müzesi Koordinatörü Ahmet Uslu da Konya'ya, 1915'te omuz omuza savaşıp Çanakkale'de koyun koyuna yatan kahramanların ellerinin değdiği malzemeleri getirdiklerini belirtti.

Proje kapsamında, "Cumhuriyet'in önsözü Çanakkale"yi Anadolu'da anlattıklarını dile getiren Uslu, "Tırın içerisinde Çanakkale Müzemizden getirmiş olduğumuz gerçek savaş malzemeleri yer alıyor. Yaklaşık 4 bin parça malzeme bulunuyor. Bu müzemizde, her şeyden önce mini bir Çanakkale ruhu var, bunu yaşamak önemli" dedi.

Tuncay Karabulutise Konya'da bir hafta açık kalacak gezici müzenin, ücretsiz olarak ziyaret edilebileceğini kaydetti.

Gezici müzede, Çanakkale Savaşları'nı anlatan tabloların ve bal mumu heykellerin yanı sıra, misket bombaları, Türk ve yabancı askerlere ait savaş malzemeleri yer alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bu soykırım değil de ne?Sorusunu soran sanatçının klibi dünyada ses getirdi
İsrail kendi askerlerini öldürüyor! Filo komutanından dikkat çeken sözler