Atatürk Parkı'nda tarih rüzgârı esti

11. Balıkesir Yörük ve Türkmen Şöleni’nin 3 gününde Atatürk parkında yapılan etkinlik tam bir tarihi şölene dönüştü.

Atatürk Parkı'nda tarih rüzgârı esti
Atatürk Parkı'nda tarih rüzgârı esti
GİRİŞ 09.05.2015 16:55 GÜNCELLEME 09.05.2015 16:55

Altıeylül Belediyesi tarafından 5 gün boyunca devam edecek olan 11. Balıkesir Yörük ve Türkmen Şöleni’nin 3. gününde yapılan etkinlikler vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ile izlenirken, gösteriler Atatürk Parkında tarih rüzgârı estirdi.

Parktaki etkinliklere başta Balıkesir Valisi Mustafa Yaman olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Kerim Özdemir, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, protokol eşleri, Balıkesir Yörük ve Türkmen Federasyonu başkan ve mensupları, sivil tolum kuruluşları, meclis üyeleri ve birim müdürlerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı. 

TÜRK DEVLETLERİ DOMBRA EŞLİĞİNDE CANLANDI

Tarihteki Türk Devletleri’nin kurucularını simgeleyen gençler, milli kıyafetler ve Devlet Bayrakları ile tek tek sahneye gelerek Nogay Türk Marşı olarak bilinen Dombra ile protokol ve halkı selamladılar. Milli duyguların kabardığı gecede büyük alkış alan bir diğer gösteri de Türkiye genelindeki 15 olgunlaşma enstitüsünün en başarılısı olan Adana Olgunlaşma Enstitüsü’nün defilesiydi. Tamamının hayranlıkla izlendiği 50 parçadan oluşan defilede dünden bu güne Türk, Osmanlı geleneksel kıyafetlerinin günümüze uyarlanmış el işi tasarımları sunuldu.

Finalde sahneye gelen ön yüzü Türk Bayraklı, Sırt kısmı Türkiye haritası işli kostüm izleyicilerden büyük alkış ve beğeni aldı. Tarihi şölen havasında geçen etkinliklerde ayrıca Kütahya Halk Oyunları ekibi, Bursa Kılıç Kalkan ekibi, Pamukçu Bengi ekibi, Kazakistan Yesevi Sanat Topluluğu ekibi, Kadıköy Trabzon Halk Oyunları ekibi ile Makedonya Akif Yahya Sanat Topluluğu gösterileri ile Atatürk Parkında unutulmaz bir gece yaşattılar. 

Gece sonunda Bigadiç Turfullar’lı gerçek yörük olan ve yörük gelenek ve göreneklerini halen devam ettiren grubun gösterileri sonunda protokol ile gecenin anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk ihtimalleri! İşte tüm hesaplar...
Gelinin duvağını toplarken başından vurulmuştu: 3 aylık hamile kadından acı haber!