Engelliler için asker kınası merasimi yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Üsküdar Belediyesi ile ortaklaşa engelli gençlerin ve aileleri için “Asker Kınası Merasimi” düzenleyecek.

Engelliler için asker kınası merasimi yapılacak
Engelliler için asker kınası merasimi yapılacak
GİRİŞ 09.05.2016 16:05 GÜNCELLEME 09.05.2016 16:05

İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde tertip edilen Asker Kınası Merasimi geleneğe uygun şekilde davullu zurnalı düzenlenecek ve asker kınası giysileri ile engelli asker adayları merasim boyunca görsel bir şölen sunacak. Temsili şekilde gerçekleştirilecek törende  engelli gençlere, anneleri ve yakınları tarafından kınalar yakılacak, türküler söylenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü’nden hizmet alan 200’e yakın engelli ve ailesinin katılacağı  Asker Kınası Merasimi engelli gençlere;  askere gitme heyecanını tattıracakken, engelli ailelerine de çocuklarını askere gönderme onurunu yaşatacak.

 

12 Mayıs 2016 / İBB ENGELLİLER YAZ KAMPI KAPILARINI 22. KEZ ENGELLİ VE AİLELERİNE AÇIYOR

Program Adı    : Engelliler Yaz Kampı 2016 Yılı Sezon Açılış Töreni 
Tarih            : 12 Mayıs 2016 Perşembe
Saat            : 10.00-17.00
Yer            : Florya Engelliler Yaz Kampı
Adres        : Yeşilköy Mah. Kazım Silivri Sok. No: 36/1 Florya

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Florya Engelliler Yaz Kampını Doğu ve Güneydoğudan gelen ailelerin katılımı ile 22. Kez engelli ve yakınlarının hizmetine açıyor. 

İBB Florya Engelliler Yaz Kampı’nda düzenlenecek olan törende, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş kampın hizmete açılışını gerçekleştirecek. 

Dünyada engelli ve ailelerine hizmet olarak tek olma özelliği taşıyan İBB Florya Engelliler Yaz Kampı, denize karşı 60 bin metrekare alana yayılan doğası, tam donanımlı 55 kamp evi ile engelli ve ailelerine 1 haftalık ücretsiz tatil imkanı sunuyor.  

Engelliler Yaz Kampı 2016 Yılı Sezon Açılış Töreninde, yetenekli engelli müzisyenlerden oluşan İSEM Müzik ve Gösteri Sanatları Toplulukları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müzik Grupları sahne alarak “YETENEK GÖSTERİLERİ ve YETENEK KONSERLERİ” gerçekleştirecekler. Ayrıca 2016 Engelliler Yaz Kampı Açılış Töreni’nde sürpriz animasyon ve özel eğlence gösterileri de yer alacak.

HER TÜRLÜ SOSYAL TESİSE SAHİP KAMP ALANI; Televizyon, klima, 24 saat sıcak su imkânı, telefon, kamelya ve çiçek bahçesine sahip 55 müstakil evin  bulunduğu İBB Florya Engelliler Yaz Kampı; Kafeterya, çocuk bahçesi, internet kafe, süs havuzu, yürüyüş parkurları,  voleybol- basketbol sahası, masa tenisi ve satranç oyun alanları ile engelli ve engelli yakınlarına ücretsiz hizmet veriyor.

9 – 15 Mayıs 2016 tarihleri arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden gelen engelli ve aileleri İBB Florya Engelliler Yaz Kampı’nda bir hafta süresince her gün farklı etkinlikler ile tatillerini gezerek, eğlenerek geçirecek.   

9 Mayıs 2016- Karşılama- Yerleşme
10 Mayıs 2016- Boğaz Turu-Açık Hava Sineması
11 Mayıs 2016- Panorama 1453-Miniatürk Gezisi- Koç Müzesi
12 Mayıs 2016- 22. Geleneksel Kamp Açılış Programı
13 Mayıs 2016- Havacılık Müzesi-Akvaryum
14 Mayıs 2016- Açık Havada Müzik Eşliğinde Mangal -Yarışma Etkinlikleri Canlı
Müzikli Veda Programı-Doğum Günü Pasta Kesimi
15 Mayıs 2016- Kamptan Ayrılış
Not: Her Gün Sabah Sporu Ve Akşam Canlı Müzik Etkinliği Yapılacak

13 MAYIS 1 GÜNLÜK TEMSİLİ ASKERLİK / ENGELLİ ASKERLERİN YEMİN TÖRENLERİ

1 Günlük Temsili Askerlik Uğurlama Programı(Avrupa Yakası)

Tarih        : 13.05.2016, Cuma
Saat        : 08.30 – 09.30
Yer        : Eyüp Meydanı

1 Günlük Temsili Askerlik (Avrupa Yakası)

Tarih     : 13.05.2016, Cuma
Saat        : 10.00 – 17.00
Yer         : Hasdal Kışlası (Eyüp) 

1 Günlük Temsili Askerlik (Anadolu Yakası)

Tarih        : 13.05.2016, Cuma
Yer        : 23. Piyade Alayı (Samandıra –Sancaktepe)
Saat        : 08.00 – 17.00

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gelenekselleşmiş bir şekilde her yıl farklı bir meydanda organize edilen “1 Günlük Temsili Asker Uğurlaması” programı bu yıl Eyüp Meydan’ında gerçekleştirilecek. 

İstanbul’un farklı ilçelerinden “1 Günlük Temsili Askerlik Uğurlaması” için bir araya gelen engelli gençler, Eyüp Meydanı’nda yapılacak özel bir tören ile Eyüp Hasdal Kışlası’na uğurlanacak. Sabah 08.30’da başlayacak “1 Günlük Temsili Asker Uğurlama Töreni” 09.30’a kadar kınalar yakılarak, dualar edilerek gerçekleştirilecek. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü ALO 153-5-3 Ücretsiz Ulaşım Hizmeti Araçları ve İETT otobüsleri ile engelli ve aileleri ücretsiz olarak Eyüp Hasdal Kışlası ve  Sancaktepe Kışlalarına  taşınacak.  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl gelenekselleşmiş bir şekilde gerçekleştirilen “1 Günlük Temsili Askerlik Kına Merasimi” ve “1 Günlük Temsili Asker Uğurlama Programları” engelli ve ailelerinin, yaşadıkları topluma aitlik duygusunun pekişmesine ve engelli bireylerin aileleri ile askerlik coşkusunu yaşamasına katkı sağlıyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan son dakika İsrail ve Hamas açıklaması! Yeni kararı duyurdular
1 ayda yaptıkları tek iş bu!CHP'li belediyeler icraatta değil tabela avcılığında yarışıyor