Sosyal medya bütün alışkanlıklarımızı değiştirdi

Sosyal Medya Canavarı Olmak İster misin? kitabının yazarı Oğuzhan Saruhan, sosyal medyanın bugünü ve geleceği hakkında bilgi verdi.

GİRİŞ 04.02.2019 16:04 GÜNCELLEME 04.02.2019 16:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 10 sene önce hayatımıza girmesine rağmen bütün iletişim alışkanlıklarımızı değiştiren sosyal medya, yeni dünya insanın en fazla vakit geçirdiği alanlardan biri oldu. Sokakta, mutfakta, otobüste, yatakta kısacası nefes alıp verebildiğimiz her yerde mobil cihazlar sayesinde sosyal medyaya giriyoruz ve ilgi alanımıza göre bir şeyler paylaşıyoruz.

 

 

Görüşlerine başvurduğumuz Sosyal Medya Canavarı Olmak İster misin? kitabının da yazarı olan Sosyal Medya Danışmanı Oğuzhan Saruhan, 'Sosyal medya dijital dünyanın en önemli iletişim araçlarından biri oldu. Katılımcı ve yayımlıcı özelliğinden dolayı bugün internete ulaşabilen herkes neredeyse sosyal medya kullanıyor. Tabii sosyal medyanın bu kadar aktif kullanılması birçok alışkanlığımızı değiştirdi. İşe alım yöntemlerinin değişimini buna örnek olarak gösterebiliriz. İşverenler artık iş başvurusu yapan adayların sosyal medya hesaplarını incelemeden işe alım gerçekleştirmiyor. Bu açıdan bakarsak sosyal medya kullanımının ne kadar önemli olduğunu görebiliriz.

Sosyal medya bir de alışveriş alışkanlıklarımızı da değiştirdi. Yapılan araştırmalara göre insanlar artık reklamlara değil de tanıdıkları ya da güvendikleri insanların yorumlarına inanıyor ve onların yönlendirmeleriyle alışveriş yapıyor. Bu da son dönemde adını çokça duyduğumuz 'Influencer Marketing' kavramını hayatımıza soktu. Türkçe'ye 'Etkili İnsan Pazarlaması' ya da 'Fenomen Pazarlama'şeklinde çevirebileceğimiz bu pazarlama yöntemiyle, sosyal medyada etkili içerik üreterek büyük kitlelere ulaşan sosyal medya fenomenleri markalarla, takipçilerini bir araya getirerek, yeni bir iletişim şekli geliştirdiler.' dedi.

 

 

YORUMLAR 2
  • Yakup 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya o tip nedir öyle yakışmış mı sanıyor nesile bak
    Cevapla
  • Osman 5 yıl önce Şikayet Et
    Sapkayi cikarsa sakali biyigi duzeltse olacak. Ama bu sekilde dedigin gibi bi tuhaf.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yargıtay'da seçim! Erdoğan devreye girdi düğüm çözüldü! Bir isim adaylıktan çekildi
Dünyada ilk 10'a girdiler! En güçlü ordu sıralamasında Türkiye sıralama atladı...