Rockçı imam ABD konseri için hazırlanıyor

''Rockçı İmam'' olarak tanınan ve ABD'deki bir müzik grubundan aldığı solistlik daveti üzerine New York'a gelen Ahmet Muhsin Tüzer, konser provalarına başladı.

Rockçı imam ABD konseri için hazırlanıyor
Rockçı imam ABD konseri için hazırlanıyor
GİRİŞ 18.04.2014 11:15 GÜNCELLEME 18.04.2014 11:15

Kaş'ın Pınarbaşı Köyü Camisi'nde imamlık yapan ve arkadaşlarıyla "FiRock" adlı müzik grubu kuran Tüzer, Amerika'da faaliyet gösteren "CC Hennix & The Chora(s)san Time-Court Mirage" grubunun daveti üzerine New York'a geldi. Tüzer, konserin yapılacağı Brooklyn Issue Project Room'da, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Besteci Catherine Christer Hennix'in, bir radyo röportajını dinledikten sonra kendisiyle iletişime geçtiğini belirten Tüzer, Kaş'ın Pınarbaşı köyünden başlayıp, New York'a uzanan hikayesini şöyle anlattı:

''Benim için çok ulvi bir yolculuk olarak gördüğüm bir konser olacak. Drone müziğinin öncülerinden olan Catherine Hennix, Amerikan Ulusal Halk Radyosu'nda (ANPR) benimle ilgili çıkan bir haberi dinlemiş ve çok etkilenmiş. Bana kendi grubunda vokallik yapmamı önerdi. Ben de kendisini araştırdım. İstanbul'a geldi. Orada kendisini tanıma fırsatım oldu. Özellikle İslam'ın kazanımları açısından, kendi değerlerimizin ikamesi açısından pozitif değerler katacağıma inandığım için bu teklifi kabul ettim."

Konserde, yeni bir akım olan ve meditatif olarak nitelendirilen ''Drone'' müziğinin icra edileceğini söyleyen Tüzer, bu davet sayesinde kendisinin de bu yeni akımla tanışma fırsatı yakaladığını ve çok etkilendiğini belirtti. Tüzer, şöyle devam etti:

''Provalarda bu müziğin akışıyla, bu müziğin verdiği ilhamla birlikte çok farklı dünyalara yolculuk yaptığımı söyleyebilirim. İşte böyle ilginç bir müziğe kendi değerlerimizi ikame ettiğimiz zaman ortaya bambaşka bir lezzet çıkıyor, bambaşka bir etki, bambaşka bir renk çıkıyor.

Bizim musikimize, dünyamıza, değerlerimize uzak gibi görünen ancak batıni olarak konuya yaklaştığımızda çok benzer yönlerimizin olduğunu bu buluşma neticesinde idrak ettim. Drone, meditatif bir müzik. Aslında çok mistik altyapısı olan müzik tarzı. Dolayısıyla böyle bir müziğin üzerine kendi değerlerimizi eklediğimizde bambaşka bir şey ortaya çıkıyor.''

Konserde ''ezan'' da okuyacak

Amerika'ya ilk kez geldiğini anlatan Tüzer, burada sahne alacak olmasının kendisini çok heyecanlandırdığını da ifade etti. Amerika'nın ilginç bir ülke olduğunu gördüğünü belirten Tüzer, şunları kaydetti:

''Çok ilginç bir ülke. Amerika'da, Allah'ın sonsuz esmalarının sonsuz tecellilerini müşaade ettiğimi söyleyebilirim. Cenab-ı Hakkın o rahmetini burada da çok farklı bir anlamda yaşamış oluyorum. Konserde Saba mekamında 'ezan', Hüseyni makamında 'sela' okuyacağım. 1-2 kaside ve Catherine'nin ısrarı üzerine Kur'an'dan İhlas ve Fatiha surelerini kıraat edeceğim.''

Bu konserin dünyada bir benzerinin daha olmadığını belirten Tüzer, ''Çok seçkin bir kitlenin de konsere geleceğini tahmin ediyoruz. Bu konserin gerçek anlamda çok güzel hikmetlere, rahmete vesile olacağını düşünüyorum. Allah bizi muhaffak etsin inşaallah, etkisini gönüllerde kavi olarak hissettirsin istiyorum'' diye konuştu.

Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Pınarbaşı Köyü Camisi'nde imamlık yapan Ahmet Muhsin Tüzer, Erkin Koray'ın eski gitaristlerinden, aynı zamanda Kramp Grubu'nun kurucularından Doğan Sakin ve baterist İdris Tübcil ile 2013 yılının Mayıs ayında "FiRock" isimli rock grubu kurmuştu. Grup, single parçası "Mevlaya Gel"e klip çekmiş, ilk konserlerini geçen yıl Ramazan Bayramı'nda Kaş Limanı'nda vermişti.

Yaptığı müzik çalışmaları dolayısıyla ''Rockçı İmam'' olarak tanınan Tüzer, 23 Nisan gecesi Brooklyn'deki Issue Project Room'da sahne alacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk ihtimalleri! İşte tüm hesaplar...
Anayasa Hukukçusu uyardı! Bu hata tekrar yapılmamalı