İyilik Melekleri, Soma için harekete geçiyor

İyilik Melekleri Derneği, Maden Şehitleri Çocukları Kütüphanesi Ve Çocuklar İçin Yaşam Atölyesi Projesi'ni hayata geçiriyor.

İyilik Melekleri, Soma için harekete geçiyor
İyilik Melekleri, Soma için harekete geçiyor
GİRİŞ 21.08.2014 17:04 GÜNCELLEME 21.08.2014 17:04

Soma’da gerçekleşen maden faciasının ardından orada yaşayan çocukların eğitimi için kaynak oluşturma, çocukların hoş vakit geçirebilmelerine olanak sağlama, yaşananların çocuklar üzerindeki olumsuz etkisini azaltma amacıyla bölgede bir yaşam atölyesi kuruluyor.

Şehit olan vatandaşlarımızın anısının yaşatılması amaçlanan atölyede,çocukların vizyonunu genişletebilecek, geleceklerini kolaylaştırabilecek temellerin sağlam atılması planlanıyor.  Yapılan analiz, yerine getirilen resmi prosedürler, yer tespiti ve finansman görüşmeleri tamamlanan atölye için gerekli kitap, oyuncak, kıyafet ihtiyaçlarının duyuruları yapıldı ve tüm duyarlı vatandaşlar tarafından büyük destek görmeye devam ediyor. Kırkağaç Belediyesi ve Başkanı’nın Gençlik Merkezi Binalarının giriş katını proje için vermesi üzerine içerisinde sinema odası ,sanat odası ve kütüphanenin bulunacağı yaşam atölyesi bittiğinde tüm haliyle belediye ye çocuklar için bağış edilecek. Ömür boyu yaşatılacağını ve sadece şehit aile çocuklarının değil tüm şehirdeki çocuklara ,yani herkese açık kullanacak bir atölye olacağını belirten yetkililer İyilik Melekleri Derneği’ne enerji ve güç katmaya devam ediyor..

Hızla devam eden projenin öncüsü Nilay ÇETECİ proje ile ilgili olarak “ Birçok kırtasiye firmasından destek alıyoruz, iç malzemeleri konusunda gönüllülerimiz bize fazlasıyla yetiyor. En yakın zamanda gri tonda olan atölye, Soma da kaybettiğimiz maden şehitlerinin ruhları adına biz gönüllülerin dokunuşlarıyla rengârenk olacak. 1 Eylül’de açılışını yapmayı planladığımız atölyemizin bir köşesi için İstiklal Caddesi’ nde 23 -24 Ağustos tarihinde “Soma’ya Sen De Dokun” adlı bir stant çalışmamız olacak. İyilik Melekleri Derneği olarak halkımızın bizlerde varız demelerine öncü olmak adına renkli el boyaları ile atölye de asılacak perdelerin üzerine kendilerinden birer parça bırakarak el izleri ve avuç içinde isimleri ve imzaları olmak üzere hep birlikte bu siyahı gökkuşağına çevirmek için varız dedirteceğiz.” diyerek tüm gönüllüleri ve duyarlı vatandaşları yaşam atölyesini renklendirmeye çağırdı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak