TEMA, köylerdeki fidanları çocuklara emanet etti

TEMA Vakfı Muş Şubesi doğa sevgisi ve saygı bilincinin oluşması için köy okullarının bahçelerine fidan dikerek, onları çocuklara emanet etti

TEMA, köylerdeki fidanları çocuklara emanet etti
TEMA, köylerdeki fidanları çocuklara emanet etti
GİRİŞ 03.05.2015 11:37 GÜNCELLEME 03.05.2015 11:37

TEMA Vakfı Muş Şubesi tarafından köy okullarında öğrencilerle birlikte fidan dikimi yapılıyor. TEMA Vakfı Muş Şube Başkanı İhsan Aytemiş ve Muş Alparslan Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği topluluğu üyesi olan vakıf gönüllüleri, merkeze bağlı Üçdere Köyü'ne gitti.

İlkokulun bahçesine öğrencilerle birlikte yapılan fidan dikimine İl Milli Eğitim Müdür Cevdet Arslan, okul yöneticileri ve öğretmenler de katıldı. Çocuklarda doğa sevgisi ve saygı bilincinin oluşması amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, 40 dişbudak ve karaağaç fidanı toprakla buluşturuldu.

TEMA logolu tşörtleri giyen minik öğrenciler, vakıf gönüllüleri ve öğretmenleriyle fidan dikiminde eğlenceli anlar geçirdi. İhsan Aytemiş, 'Ağaç yaş iken eğilir' atasözünden yola çıktıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Çocuklar fidanı toprakla buluşturarak doğaya ve çevreye karşı bilinçli hale geliyor. O çocuk diktiği fidana sahip oluyor, koruyor. Böylece doğa sevgisini kazanmış oluyor. Erozyonla mücadeleyi yaygınlaştırmaya ve verimli topraklarımızı korumaya çalışıyoruz.

Bizim faaliyetlerimiz genellikle öğrenciler ve gençlerle oluyor. Önümüzdeki günlerde başka bir köy okuluna gideceğiz. Yine önümüzdeki hafta Muş Kent Konseyi ile birlikte ‘Barış ve Huzur Ormanı’ oluşturma faaliyetlerimiz olacak." 

MUS MERKEZE BAGLI UCDERE KOYU'NE TEMA VAKFI TARAFINDAN DISBUDAK VE KARAAGAC FIDANLARI DIKILEREK, COCUKLARA EMANET EDILDI. (FOTO: DHA/ ESER AYDIN/ MUS)

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık!
Kylian Mbappe ayrılığı resmen açıkladı