Cezaevinde felçli ağabeyine bakıyor

Cezaevinde felç olan gence bakmak için ağabeyi, işini, eşini ve çocuklarını bırakıp gönüllü olarak hapse girdi. Görülmemiş fedakarlık yapan ağabeyin tek bir isteği var.

Cezaevinde felçli ağabeyine bakıyor
Cezaevinde felçli ağabeyine bakıyor
GİRİŞ 25.01.2012 10:17 GÜNCELLEME 25.01.2012 10:17
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Ferhat Kaya'nın haberi

Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kaldığı sırada merdiven boşluğuna düşmesi sonucu felç olan 24 yaşındaki Özgür Uygun'a ağabeyi Soner Uygun bakıyor.

Büyük ağabey Birol Uygun ise kardeşinin tam teşekküllü bir hastanede tedavi görmesi ve iyileşinceye kadar cezasının ertelenmesini istedi.

İKİ BEYİN AMELİYATI GEÇİRDİ

Manisa Salihli'de işlediği bir suçtan dolayı 17 yıl hapis cezası alan Özgür Uygun cezasının 5 yılını Manisa'da tamamladıktan sonra 2011 yılının Nisan ayında Isparta Cezaevi'ne nakledildi. 14 Haziran gecesi münakaşa ettiği 3 mahkum tarafından merdiven boşluğundan atıldığı iddia edilen Uygun, Isparta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İntihar girişimi raporu verilen Özgür Uygun'un iki beyin ameliyatının ardından vücudunun büyük bölümü felç kaldı.

KÜÇÜK AĞABEYİ KARDEŞİNİN YANINDA CEZAEVİNDE

Özgür Uygun'a, savcılıktan izin alarak cezaevine refakatçi olarak giren ağabey Soner Uygun bakmaya başladı.

Büyük ağabey Birol Uygun da, kardeşi Soner'in hiçbir suçu olmadığı halde kardeşine bakabilmek için yaklaşık 3 aydır cezaevinde kaldığını belirterek "Tek isteğimiz sağlık durumu ile ilgili raporları bulunan kardeşimizin tedavisine devam edilmesi ve iyileşinceye kadar cezasının ertelenmesidir" dedi.

MERDİVEN BOŞLUĞUNA ATTILAR İDDİASI

Kardeşi Özgür Uygun'un Manisa'nın Salihli ilçesinde polise mukavemet ve Ağır Ceza Hakimliğine hakaret suçlarından 17 yıla mahkum olduğunu belirten ağabey Birol Uygun, şöyle konuştu: "Kardeşim Manisa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 5 yıl kaldıktan sonra geçen Nisan ayında Isparta Kapalı Cezaevi'ne sevk edildi. 14 Haziran gecesi aynı koğuşta kaldığı üç mahkum tarafından merdiven boşluğundan atılmış. Aynı gece hastaneye kaldırılan kardeşimin kafatası hasar görmüş. Isparta Devlet Hastanesi'nde iki ayrı ameliyat
geçirdi. Cezaevinden bize söylenen, kardeşimin intihar girişiminde bulunduğu. Biz kardeşimin 3 mahkum tarafından merdiven boşluğundan atıldığını komadan çıktığında işaret ederek anlatması sonucu öğrenebildik."

ONA ŞİMDİ CEZAEVİNDE KARDEŞİ BAKIYOR

Geçirdiği iki beyin ameliyatının ardından iki ay hastanede yoğun bakım servisinde şuuru kapalı olarak makinelere bağlı halde kalan Özgür Uygun'un daha sonra İzmir Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde 2 ay daha tedavi gördüğünü anlatan ağabey Birol Uygun, "Ağız yolu ile beslenmeye başlanan kardeşim tekrar Isparta Cezaevi'ne getirildi. Fakat kardeşim nefes almak dışında hiçbir işini kendi yapamıyor. Vücudunun tamamı felçli" diye konuştu.

SAVCILIKTAN ÖZEL İZİN

Savcılıktan özel izinle refakatçi olarak küçük ağabey Soner Uygun'un cezaevine girdiğini anlatan Birol Uygun, sözlerine şöyle devam etti: "Cezaevi savcısına dilekçe yazarak özel izin aldık. Şimdi kardeşimin yemeğini yedirmek, altını değiştirmek gibi ihtiyaçlarını karşılamak için 26 yaşındaki bir diğer kardeşim Soner Uygun refakatçi olarak cezaevine girdi. Kardeşlerim için ayrı bir koğuş açmışlar orada kalıyorlar. Refakatçi olarak içeri giren kardeşim evli ve iki çocuğu var. Üç aydır çocukları
babalarını görmedi."

TEDAVİSİNİN BİR HASTANEDE SÜRMESİNİ İSTİYORUZ

Kardeşinin cezaevinde kalmaya durumunun müsait olup olmadığına dair İstanbul'dan Adli Tıp raporlarının beklendiğini söyleyen Birol Uygun, sözlerini şöyle tamamladı: "Kardeşimi felçli olarak cezaevinde yatırmak yerine iyileşinceye ve kendi ihtiyaçlarını karşılayabilir hale gelinceye kadar tedavisinin tam teşekküllü bir hastanede devam ettirilmesini ve cezasının bu sürede ertelenmesini rica ediyoruz."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 18
  • okan uzun 12 yıl önce Şikayet Et
    bir bu eksikdi. bence cezaevini mahkemye verse insan haklarina gitseler kesin kazanirlar cunku cezaevinde felc olbirde hapis yat olmayacak is,adam zaten felc olmus daha niye cezaevinde tutuyorlar pkk lilar bile efdan yararlaniyor ceza veren hakimi savciyi ergenekon arastirlmasi yapilsin bence.
    Cevapla
  • hasangulten 12 yıl önce Şikayet Et
    CEZAEVİNDEKİ HASTALAR. Ceavindeki hastaların hapis cezası ev hapsine çevrilmelidir. görünüşe bakarsanız cezayı hasta mahkümlardan çok AİLELERİ ÇEKİYOR. şimdi cezaevinde abisine bakan adamın suçu ne. bazen bunun terside olabiliyor--bakacak hiç kimsesi olmayan,kendine bakamıyacak durumda olan yaşlı ve sakat birinin bakacak kimseside hapse düşebiliyor ve cezayı hapse girenden çok,o bakıma muhtaç yakını çekiyor. böyleleri için bir uygulama yapılıp,cezaları ev hapsine çevrilmeli. insanlık bunu gerektirir.
    Cevapla
  • Hasan Hüseyin 12 yıl önce Şikayet Et
    ya yalansa ya doğruysa. Eğer sözkonusu ceza alan gencin abisinin söylediği doğruysa vay haline bu hakimlerin bu savcıların vay haline bu devletin bu milletin.ama eğer yalansada ayıptır,gerek yok böyle şeylere.doğruları ortaya koyup çözüm için ilgililere başvurmak lazımdır cumhurbaşkanı da buna dahil.
    Cevapla
  • Safak Turkoglu 12 yıl önce Şikayet Et
    Iste insan !!!. Iste size gercek bir insan. Acaba kac kisi kardesi icin bu fedakarligi yapar. Adam sucludur degildir onemli degil.Isterse 57 yil ceza almis olsun.Su andan itibaren o adama her yer cezaevi. Bu yuzden en kisa surede affedilmeli ve hasteneye gonderilmelidir. Sayin Cumhurbaskanimizin bu konudan haberi olursa sanirim geregini yapar.Ben bir birey olarak bunu yapamam ama duyarli Haber7 ekibi bunu yapabilir.Bu na oylesine bir haber olarak bakmayip, insani bir gorev olarak gormek lazimdir.
    Cevapla
  • huseyin erbuşi 12 yıl önce Şikayet Et
    insaf/bu ülkede yaşamaktan utanıyorum. suçu ne ise, cezası verilmiş ve hükme bağlanmış. ama cezaların amacı insanı süründürmek mi yoksa ıslah etmek mi? adam zaten geçirdiği kaza ile en büyük cezayı almış. konuşamuyor bile. bir ülke düşünün ki böyle birisinin cezasını çekmesi için hapiste tutuyor ve yetmiyormuş gibi abisini de bakıcı olarak içeri alıyor ve ayrı bir koğuş veriliyor. el insaf bu insan 20 yıl daha içerde kalsa topluma kazndırma işlevi nasıl olacak. okuyunca bu ülkede yaşamaktan utunıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü