Türk asıllı Alman futbolcu bombayla parçalandı

Bild Gazetesi, Türk asıllı Alman futbolcu Burak Karan'ın Suriye'de öldüğünü belirtti.

Türk asıllı Alman futbolcu bombayla parçalandı
Türk asıllı Alman futbolcu bombayla parçalandı
GİRİŞ 18.11.2013 12:04 GÜNCELLEME 18.11.2013 14:44
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Bild Gazetesi, Sami Khedira, Kevin-Prince Boateng ve Dennis Aogo gibi Alman futbolcularla U-17 milli takımında oynayan Burak Karan'ın (26), selefilere katıldığını ve Suriye'de Esed güçlerinin bombalı saldırısında parçalanarak öldüğünü yazdı.

Alman gazete , bugün manşetine Burak Karan'ı taşıdı. Burak Karan, Leverkusen, Hertha Berlin, Hamburg ve Hannover genç takımlarında oynadıktan sonra Alemannia Aachen'e transfer olmuş ve 1 Temmuz 2008 yılında daha 20 yaşındayken futbolu bırakmıştı.

Haberde, kız kardeşi Zuhal'in anlattıklarına göre, Burak futbolu bıraktıktan sonra sadece cihattan bahseder olmuş. Burak, El Kaide ile ilgisi olduğu şüphesi ile Federal Başsavcılık tarafından takibe alınmış ancak tutuklanmasına gerek görülmemiş.

Haberde ayrıca, "Burak, Suriye'deki militanlara yardım için başta ilaç olmak üzere bağış toplamış ve yollamış. Ancak yardımların yerine ulaştırılamadığını öğrenince 7 ay önce karısını ve iki çocuğunu alarak Türkiye sınırına gidiyor 11 Ekim'de, Türkiye sınırına 2 kilometre mesafedeki Aziz kasabasına bağlı bir köyde, hükümet güçlerinin hava saldırısında ölmüş" ifadelerine yer verildi.

Bild Gazetesi, Burak'ın kardeşi Mustafa'nın şimdi Burak'ın 23 yaşındaki karısı Gülsüm ile 3 yaşındaki oğlu Abdullah ile 10 aylık Abdurrahman'ı mülteci kamplarında aradığı belirtti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 34
  • Sabit Kal 10 yıl önce Şikayet Et
    Bir diktatör her zaman kötüdür...hele her seçimde hep diktatörlük oranı % 99,8 oy ile seçilmişse . ve babasının tahtına miras konmuşsa, isterse evliyanın oğlu olsun yinede kötüdür. Saddam Hüseyyin'de % 99,8 ile seçilihyordu, Kaddafi'de, Mübarek'te, Bin Ali'de ve tüm dünyanın diktatör kabul ettiği diğerleri. Esad isterse Şii veya Sünni müslüman olsun, isterse senede 4 defa Hac'ca gitsin, günde 40 rekat namaz kılsın, yine diktatördür ve bir diktatör her zaman kötüdür. Çünkü diktatör dikte ettirir, yani emreder. Bırakalım İslam itikadına göre Hz. Ali'ye ilahlık vehmedenlerin kafir olduğunu bir kenara, isterse Ehli Sünnet ve Elcemaat'ın bir mezhebinden olsun, yinede kötüdür, yinede zalimdir, yinede katildir. Onu sevenler, beğenenler, takdir edenler belli bölgelerimizdeki aynı mezhepten kardeşleridir. Türkiye'de demokrasi isterken, CHP'yi desteklerken, Alevilere özgürlük isterken, 40 senedir sünnilerin sırtında poza pişiriyorlar. Eğer Esad iyi ise, dünyada iyi bir şey yoktur artık.
    Cevapla
  • eda nalan 10 yıl önce Şikayet Et
    müslüna kurtulduya. ya MÜSLÜMAN KURTUL DU sen niye gidip kurtulmuyorsunda başkası adına seviniyorsun kılavye mucahitliğimi
    Cevapla
  • Defne Kahraman 10 yıl önce Şikayet Et
    Burak Karan'ın ölmesi acaba kime fayda sağladı? . Burak Karan'ın ölmesi acaba kime fayda sağladı? Burak 20 yaşındayken futbolu bırakarak tekrar İslam’ı anlamaya ve yaşamaya başlamış. Eğer Suriye’de olan olayların bir iç savaş olduğunu farketmiş olsaydı, acaba 2 çocuğunu bırakıp gidermiydi? Burak’ın ölümüyle hem 2 çocuk babasız büyüyecek, eşi dul kalacak ve yardıma muhtaç mücahidler yardım alamayacak. Yazık! El Kaide ve diğer grupların yalan ve propagandalarına gelmeyelim.
    Cevapla
  • cafer mutlu 10 yıl önce Şikayet Et
    HANEFI MEZHEBIMIZE GORE FUTBOL KISA PANTALON UYGUN DEGIL. burak da mezhebsız olmalı. hem soyleyın selefıye/wahabıcıler hangı savası kazandı ?soyleyemezsınız cunkı hıcbır savası kazanamadılar . sadece harabeler bırakanlarla ortak dırlar. necdılı suudılerın hızmetcılerıdır. sunnıyız hanbelıyız vs dıye yalan atarlar. dın bılgılerı kıt dır.
    Cevapla
  • müslüman kurtuldu 10 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim adına sevindim.. çünkü kazandı. Sizde azıcık adam olun etiket yapıştırmayın. Bir müslüman şehit oldu. MÜSLÜMAN KURTULDU İNŞAALLAH işte. bu dünyada daha fazla yaşasa ne olacak. çocukların kolayca katledildiği dünyada yaşasak ne kazanacağız. Burası imanın ayrım noktası. Kafirler bu kardeşimizi kınıyor. müslümanlar ise hayranlıkla bakıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti