Eski Genelkurmay Başkanı'na suikast girişimi

Mısır eski Genelkurmay Başkanı Sami Anan'a suikast girişiminde bulunulduğu bildirildi.

Eski Genelkurmay Başkanı'na suikast girişimi
Eski Genelkurmay Başkanı'na suikast girişimi
GİRİŞ 11.03.2014 01:47 GÜNCELLEME 11.03.2014 01:47

Anan'ın seçim kampanyası medya koordinatörü İman Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anan'ın seçim ofisinden evine dönerken başkentin batısındaki Dokki bölgesinde iki araç tarafından saldırıya uğradığını ancak Anan'ın şoförünün saldırganları atlatarak suikast girişiminden kurtulmayı başardığını söyledi.

Saldırının içeriğine ilişkin detaylı bilgi vermeyen Ahmed, ellerinde suikaste dair açıklamadıkları bilgilerin olduğunu ve bunları inceleme ekiplerine aktaracaklarını ifade etti.

Öte yandan, İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Hani Abdullatif, Anan'a yönelik suikast girişiminde bulunulduğuna dair kendilerine bir tebligatın ulaşmadığını söyledi.

Abdullatif, medyada çıkan suikast girişimi haberi üzerine ekiplerin derhal ofisin olduğu bölgeye giderek gerekli incelemeleri yapmasının ardından iddianın doğrulukla uzaktan yakından ilişkisinin olmadığının anlaşıldığını dile getirerek, bu tür açıklamaların seçim propagandası olduğunu savundu.

İman Ahmed, İçişleri Bakanlığı sözcüsünün bu yöndeki açıklamalarını şaşkınlıkla karşıladığını ifade ederek, açıklamaların incelemelerin sonucunu beklemeden yapıldığını öne sürdü.

Eski Genelkurmay Başkanı Anan ise suikast girişimine ilişkin yaptığı açıklamada, bu gibi ucuz ve alçak uğraşların kendisini korkutup ısrarından geri çeviremeyeceğini vurguladı.

Darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi döneminde Genelkurmay Başkanlığı görevini yürüten Anan, 13 Ağustos 2012'de Savunma Bakanı Muhammed Tantavi ile görevden alınmıştı.

Siyasi uzmanlar, Anan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmasının dengeleri etkileyeceğini belirtiyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail kendi askerlerini öldürüyor! Filo komutanından dikkat çeken sözler
İzmir'de nikah memurunda çirkin hareket: Burada resmî nikah kıyılıyor, dua edemezsiniz