İngiliz SAS komandoları K.Irak'ta!

İngiliz gazeteleri, İngiltere'nin ünlü SAS komandolarının Sincar Dağı'nda istihbarat toplamalarını manşetlerine taşıdı.

İngiliz SAS komandoları K.Irak'ta!
İngiliz SAS komandoları K.Irak'ta!
GİRİŞ 14.08.2014 16:23 GÜNCELLEME 14.08.2014 16:23
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

 

ABD'li bir grup askerin de durumu görmek için Sincar'a gittiği açıklanmıştı.

Bazı gazeteciler, İngiliz hükümetinin "Kuzey Irak'ta asker bulundurmayacağız" açıklamalarına gönderme yaparak "SAS askerlerimiz zaten orada" diye Portekiz'de tatilden dönen İngiltere Başbakanı David Cameron'a karşılık verdiler..
 
Bir ABD askeri timinin Ezidi göçmenlerin kurtarma değerlendirmesi yapmak için Sincar'a inip ayrıldığını yazan İngiliz basını, istihbarat toplamak için SAS komandolarının Sincar Dağı çevresinde faaliyet gösterdiğine dikkat çekti.
 
Daily Mail, "SAS Göçmenleri kurtarma misyonununa katıldı" başlığını atarken, The Daily Telegraph "Irak kurtarma misyonu başlatılırken SAS gönderildi" diyerek ABD'nin kurtarma operasyonuna İngiltere'nin de katıldığını bildirdi.
 
The Times gazetesi bugünkü birinci sayfa "İngiliz Özel Kuvvetleri 30 bin göçmeni kurtarmaya yardım ediyor" manşetli haberinde Sincar'da mahsur kalan Ezidilerin sayısını 30 bin olduğunu; Londra ve Washington'ın riskli bir operasyon planlayarak bu kişileri kurtarmak istediğini yazdı.
 
The Guardian "ABD, göçmen kurtarmayı değerlendirirken SAS askerleri Irak'a gönderildi" başlığını kullandı. ABD yönetimindeki Sincar Dağı'ndaki binlerce Ezidiyi kurtarma operasyonundan önce İngiliz SAS askerlerinin Kuzey Irak'ta kullanıldığını yazan The Guardian, SAS askerlerinin Sincar Dağı yakınlarına konuşlandırıldığını yazdı. Haberde, ABD'nin bölgeye asker göndermeyi de düşünebileceği yazıldı. Haberde İngiliz kuvvetlerinin kurtarma operasyonununda kullanmak üzere 55 asker taşıyabilen 4 personelli saatte 185 mil yapan Chinook helikopterlerini Sincar'a gönderdiği belirtildi.

ABD DE SİNCAR'A ASKER İNDİRDİ

Bir grup Amerikalı askeri personel, Sincar Dağı'ndaki mahsur siviller için olası tahliye operasyonu seçeneklerini araştırmak üzere dağda incelemelerde bulundu. Bakanlık Sözcüsü John Kirby, 20'nin altında personelden oluşan ekibin, muharebeye  girmediğini ve güvenli biçimde Erbil'e geri döndüğünü aktardı. Kirby, Sincar'da durumun sanıldığı kadar kötü olmadığı da aktardı.

 

YORUMLAR 4
  • murat ethem 9 yıl önce Şikayet Et
    MÜSLÜMANLARA MÜSLÜMANLAR ZULMEDİP SAHİP ÇIKMAZSA SAHİP ÇIKANLAR OLUR. ezilen müslümanlara müslümanlar sahip çıkmadığı zaman kirli emelleri olan karanlık güçler sahip çıkar. sonra kürdistanlar, türkistanlar, zazakistanlar kurulur ve fitne alır başını gider. saddamın zulmünden kaçanlara hiç bir islam ülkesi kapısını açmazken avrupa kapısını açıp çoğunu asimile etti. gerçi türkiye de bm nin direktifleriyle kısmen kapısını açmıştı ama her gece trt de besle kargayı oysun gözünü ifadesiyle kinini kusup aşağılıyordu...
    Cevapla
  • sadbinebivakkas 9 yıl önce Şikayet Et
    CEVAT ADIYOK !!. Halifelik 100 yıldır yıkılmış zaten kendi aralarında parçalmaışlar paydaş etmişlerr... Şuan parçaldıkalrını elinde tutmak istyolar!!! Aslı kafiler bunu biliyor DÜNYA bunu biliyor..ben müslümanım diyen bilmiyor...
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Defol İNGİLTER,Ne Araplık ne Türklük kalacak aç gözünü, dinle peygamberi zişanın ilahi sözünü. Ayrılık hissi nasıl girdi sizin beyninize? Fikri kavmiyeti şeytan mı soktu zihninize? Mehmet Akif Ersoy,. Defol KATİL İNGİLTERE, haddini bileceksin,Açın gözünüzü OSMANLININ olduğu yerde huzur,ve barış , İNGİLİZİN olduğu yerde kan ve göz yaşı vardır,Yeni ve Tam Bağımsız bir TÜRKİYE Haçlıların ipini çekti dizini kırdı , ORTA DOĞU iyi bilmeli,ki Dünyanın en büyük fitnesi İNGİLTERE ve müttefikleridir,ORTA DOĞU ve AFRİKANIN güvenliğini ancak ve ancak YENİ ve TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE sağlayabilir, Şimdi birlik zamanı TÜRK,KÜRT,ARAP,kardeşlerim birlik olma zamanı BU SAVAŞ HAK VE BATILIN SAVAŞI,
    Cevapla
  • CEVAT ADIYOK 9 yıl önce Şikayet Et
    zemin hazırlıyorlar !!. ileride paylaşması gereken toprak olursa , çıkar olursa ortak olmak istiyorlar.AKBABALAR
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!