Katliama karışan militanlar yakalandı

Irak'ta IŞİD'in, Tikrit kentindeki Spyker Askeri Üssü'nde yaptığı katliama karışan bazı kişiler yakalandı.

Katliama karışan militanlar yakalandı
Katliama karışan militanlar yakalandı
GİRİŞ 07.09.2014 19:26 GÜNCELLEME 07.09.2014 19:26

Salahaddin Valisi İbrahim el-Cebburi, düzenlediği basın toplantısında, "Ordu ve polis teşkilatına ulaşan istihbaratın ardından, Tikrit'teki Spyker Askeri Üssü'nde bin 700 kişinin öldürüldüğü katliama karışan bazı IŞİD militanları yakalandı" dedi.

Militanların emniyete götürüldüğünü belirten Cebburi, "Bu kişiler, sorgulanmalarının ardından katliamın yapıldığı bölgede infaz edilecek" diye konuştu.

IŞİD ele geçirmişti

Musul'dan sonra 12 Haziran'da Tikrit'teki Spyker Askeri Üssü'nü ele geçiren IŞİD, Twitter hesabında yüzlerce kişinin kurşuna dizildiği bir video paylaşmış, Irak Parlamentosuna yakın kaynaklar da söz konusu olayda arasında öğrencilerin de bulunduğu güvenlik görevlisi, bin 700 kişinin öldürüldüğünü duyurmuştu.

Askeri üs, IŞİD'in kontrolüne geçtikten birkaç gün sonra hava destekli operasyonla Irak ordusunca geri alınmıştı.

Spyker Askeri Hava Üssü'nde eğitim görüp, IŞİD saldırılarının ardından kaybolduğu belirtilen öğrencilerin yakınları, geçen salı başkent Bağdat'ta parlamento binasının kapılarını kırıp içeri girerek, yetkililerden 2 aydan fazla süredir "kayıp olan çocuklarının akibeti" hakkında bilgi istemişti.

Irak'ta hükümeti kurmakla görevlendirilen Haydar el-İbadi de katliamın "cezasız kalmayacağını" bunun için tüm imkanların seferber edileceğini duyurmuş, parlamento bu konuyu görüşmek üzere geçen çarşamba toplantı yapmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan son dakika İsrail ve Hamas açıklaması! Yeni kararı duyurdular
Bu soykırım değil de ne?Sorusunu soran sanatçının klibi dünyada ses getirdi