"IŞİD'in silahı var ama morali yok"

Kürdistan eski Parlamento Başkanı Kemal Kerküki, IŞİD terör örgütünün silahı olmasına rağmen moralsiz olduğunu söyledi.

"IŞİD'in silahı var ama morali yok"
"IŞİD'in silahı var ama morali yok"
GİRİŞ 21.09.2014 17:25 GÜNCELLEME 21.09.2014 17:25
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kerküki, IŞİD militanlarının ABD'den kalan silahlara el koyduğunu dile getirdi.

Kerküki, IŞİD'e karşı son savunma noktası olan Kerkük'ün Dubiz bölgesinin Mama köyündeki peşmergeleri moral vermek için ziyaret etti. Kerküki'ye ziyaretinde Yarbay Necim Kerküki de eşlik etti.

Kemal Kerküki, "IŞİD'i yok etmek için dünya anlaştı. Onlarda hala silah var. ABD'nin bıraktığı silahlar onlara geçti. Silahları var ama morallari yok." dedi. Kerküki, "Tam tersine peşmerge güçlerinin morallari yüksek ve gelen silahlarla da hergün onları işgal ettiği yerden kavuyorlar." diye ekledi.

Pesmerge Muhammed Yunus ise "Kürdistan ve Irak halkı emin olsun onlar için buradayız. Suriye'den, Türkiye'den ve İran'dan savaşa katılmışlar." dedi. Yunus, "Biz de onlara karşı kanımızla bir adım bile atmalarına izin vermeyiz. Halkımız bize güvensin." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 3
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    mert akgün. Mısır’daki darbeye ABD gibi destek veren, ABD’ye göbekten bağlı Suudi kralının söylediğine bakma, Hadis-i Şerife bak: Konuyla ilgili olabilecek hadislerde Siyah Bayraklıları görünce Müslümanlar'ın hareket etmeden, oldukları yerde durmaları isteniyor, onlarla savaşmaları hele hele onların da yaptığından kötü olarak görüldüğü yerde öldürülmeleri değil. Ayrıca bir toplulukta inanan insanların olabileceğini söylemek değil hiçbir inanan olamayacağını iddia etmek sapkınlıktır. Kalplerdekini ancak Allah (C.C.) bilir.
    Cevapla
  • mert akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    nurullah. suudi kıralları açıkladı:peygamber efendimiz sav kaç yüzyıl önve söylemiştir.ahir zamanda orta yaşlı akılları geri ve islam adı aldı altında katliam yapacakları söylenmiş.bu insanların siyah sancak taşıyacağı(sahte s,yah sancak) söylenmiş.bu insanlara katılmayanuz ve onları gördüğünüz yerde öldürün denmiş.bu örgütün içinde nasıl sammi inananlar olur?bu düşünmek bile sapıklıtır. sen hangi vicdanla bunu diyosun?
    Cevapla
  • #Nurullah 9 yıl önce Şikayet Et
    ONLAR DEMİRİN GÜCÜNE ÖYLE İNANDILAR Kİ, MÜCAHİDLERİN İMANI UNUTTULAR.. adamlar ölümü göze alarak savaşıyor neyin derdindesin pkk. ışid ne kadar samimi onu bilemem ama mutlaka içinde samimi mücahidler vardır.41 den fazla ülkeye yalvarıp yakararak onlara kul köle olan kürt yönetimi şimdi kendini kahraman ilan ediyor.ve bizim ahmak medyada onlar destekliyor hatta öyle duruma gelmişlerki müslümanların kanını dökmekte bir numara olan amerikayı ve yıllardır askerlerimizi şehid eden pkk'yı kahraman ilan ediyorlar. zaten bizim medyadaki haberlerede inanmıyorum.yakında pkk'yı müttefik ilan ederlerse şaşmam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı
Yargıtay'da seçim! Erdoğan devreye girdi düğüm çözüldü! Bir isim adaylıktan çekildi