Selefi lider Makdisi gözaltına alındı

Ürdün'de selefi liderlerden Şeyh Ebu Muhammed Makdisi, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

Selefi lider Makdisi gözaltına alındı
Selefi lider Makdisi gözaltına alındı
GİRİŞ 29.10.2014 10:43 GÜNCELLEME 29.10.2014 10:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Son 5 yılını hapiste geçiren Makdisi, haziran ayında tahliye edilmişti.

Ürdün emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şeyh Ebu Muhammed Makdisi olarak bilinen İssam Barkavi, internet üzerinden "terör gruplarına destek verdiği" iddiasıyla gözaltına alındı.

Sorgulanan Makdisi'nin 15 gün gözaltında tutulmasına karar verildiği belirtildi. Son 5 yılını hapishanede geçiren Makdisi, haziran ayında tahliye edilmişti. 

Ürdün güvenlik güçleri önceki gün de 4 ay önce serbest bırakılan selefi liderlerden Muhamed Şelbi'yi, IŞİD'in Suriye ve Irak'taki faaliyetlerine destek verdiği iddiasıyla gözaltına almıştı.

Ürdün'de, ABD öncülüğünde IŞİD'e karşı başlatılan hava saldırılarından sonra söz konusu örgüte destek vermek suçundan 100'den fazla kişi göz altına alındı.

'IŞİD'İ ELEŞTİRMİŞTİ'

Şeyh Makdisi ‘cihat ve mücahitlerin’ imajını bozmakla suçladığı IŞİD’di ve izlediği yöntemi benimsemediklerini ilan ederek IŞİD’in’ Allah’ın hükmünün dışına çıktığını’ söylemişti.

IŞİD’in, El Kaide lideri Eymen Zevahiri'ye itaatsizlik yaparak ‘şer’i’ boyutunu kaybettiğini söyleyen Şeyh Makdisi, IŞİD’in ‘mücahitlerin’ liderlerini yalancılıkla suçlayan ve iftira atan bir yapıya dönüştüğünü belirtmişti

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • muvahhid müslüman 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah şeyh makdisi yi esaretten kurtarsın...
    Cevapla
  • Vicdani Ret 9 yıl önce Şikayet Et
    Ürdün dikta krallığı devrilmediği müddetçe müslümanlara rahat yok orada. Allah Şeyh Makdisi'yi esaretten kurtarsın.Bütün bir ömrü neredeyse hapiste geçti. Kafir diktanın dediklerini yapmadığı ve onları meşru görmediği için. Bu dik ve müslümanca duruşun diğer alim müsvettelerine de yansımasını beklerdik.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması