IŞİD'den Kürt çocuklara işkence

IŞİD militanları 14 yaş ve üstündeki Suriyeli Kürt çocuklara kafa kesme videoları izletip kablolarla dövdü.

IŞİD'den Kürt çocuklara işkence
IŞİD'den Kürt çocuklara işkence
GİRİŞ 04.11.2014 12:04 GÜNCELLEME 04.11.2014 12:04

29 Mayıs'ta Halep'te okullarının bitmesinden sonra Kobani'ye dönen çocukları, IŞİD militanları kaçırdı. İnsan Hakları Örgütü, 6 aydır işkence gören çocuklardan son 25'inin 29 Ekim'de salındığını belirtti.

150'den fazla çocuğa 6 ay boyunca işkence yapıldı

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün IŞİD'in serbest bıraktığı çocuklardan dördüyle yaptığı röportajlara dayanan raporunda, 150'den fazla çocuğa 6 ay işkence yapıldığı açıklandı. Çocuklar, günde 5 vakit namaza zorlandıkları, ağır ve şiddetli dini eğitimin olduğunu ve IŞİD'in çatışma ve hatta tutsakların kafa kesmelerinin görüntülerinin izletildiğini anlattı.

Bir çocuk, "Programa uyum sağlamayanlar dövülüyordu. Bizi yeşil hortum veya kalın kablolar ile dövüyorlardı. Bizi ayrıca ayaklarımızın altından da dövdüler" diye konuştu.

Tutsak çocuklardan biri de, "Bizi bazen nedensiz dövüyorlardı. Bize zorla Kur'an ayetleri ezberletip, ezberleyemeyenleri dövüyorlardı" açıklamasında bulundu.

SERBEST BIRAKILMA NEDENLERİ AÇIKLANMADI

Çocuklar serbest bırakılırken kendilerine bir açıklama yapılmadığını söyledi. Çocuklar, kendilerine sadece dini eğitimlerinin sona ermiş olduğunun söylediğini belirtti.

Çocuklar, Suriye, Ürdün, Libya, Tunus ve Suudi Arabistan'dan gelen militanların kendilerine, "Ailelerinin, amcalarınızın, kuzenlerinizin adreslerini verin bize. Kobani'yei gideceğiz ve onları keseceğiz." dediklerini anlattı.

15 yaşındaki bir çocuk, IŞİD militanlarının YPG'yi kafir olarak gördüğünü ifade etti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, serbest bırakılan son çocukların Türkiye'ye sığındığını açıkladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü