Onbinlerce kişi 'aday olma' diye toplandı

On binlerce İsrailli, başkent Tel Aviv’de toplanarak, Başbakan Netanyahu’ya 17 Mart’taki genel seçimlerde yeniden aday olmama çağrısı yaptı

Onbinlerce kişi 'aday olma' diye toplandı
Onbinlerce kişi 'aday olma' diye toplandı
GİRİŞ 08.03.2015 08:13 GÜNCELLEME 08.03.2015 08:23
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Rabin Meydanı’nda toplanan kalabalık, ellerindeki döviz ve pankartlarla “İsrail değişim istiyor” sloganları attı. Son zamanların en kalabalık etkinliğinde bir araya gelen eylemcileri, sivil toplum kuruluşları örgütledi.

Eylemciler adına konuşan sözcü, İsrail’in önceliklerinin değişmesi gerektiğini ve sağlık, eğitim ve konut ihtiyaçlarına odaklanılması gerektiğini söyledi.

Herhangi bir siyasi parti tarafından örgütlenmese de, eylemcilerin çoğu sol ve merkeze yakın partilerin destekçilerinden oluştu. Sol parti ‘Meretz’ de eylemde stant açtı.

Eylemin ardından kürsüde konuşan İsrail istihbarat teşkilatı MOSSAD’ın eski şefi Meir Dagan, ülkede liderlik krizi yaşandığını söyleyerek Başbakan Netanyahu’yu eleştirdi. Dagan, “İsrail hiç bu kadar kötü duruma düşmemişti” dedi.

YORUMLAR 17
  • arif gören 9 yıl önce Şikayet Et
    Netenyahu aleyhine gösteri yapan kendi vatandaşlarına değil, bizim Paralellere güveniyor. Çok sıkı dost ve sevgililer canım.
    Cevapla
  • Murat Diniz 9 yıl önce Şikayet Et
    Aynı çağrıyı kuruluşundan beri akpartiye oy veren biri olarak OSMAN GÖKÇEK'e de ben yapıyorum. Lütfen aday olmayın. Gerçi babası gerekli ayarlamaları yapmıştır. El mahkum 1. sıradan aday yapacaklar.
    Cevapla
  • selim 9 yıl önce Şikayet Et
    bence chp'de istanbulda yurusun olsun diye sionlara destegini gostersin!
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    amaç halkı masum göstermek ve sadece bizim başkanımız yalnış yapıyor biz iyiyiz tablosu oluşturmak. peki soruyorum başkanı seçenler kim
    Cevapla
  • berk berk. 9 yıl önce Şikayet Et
    aday oluyorsa oy vermesinler, seçemesinler ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...