Gazetecilerin ölüm ülkesi

Suriye'de 2011'den bu yana 463 gazeteci ve aktivist öldürüldü, bin 27'si kaçırıldı ya da gözaltına alındı

Gazetecilerin ölüm ülkesi
Gazetecilerin ölüm ülkesi
GİRİŞ 21.04.2015 14:43 GÜNCELLEME 21.04.2015 15:40

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yayınlanan rapora göre, Suriye'de savaşın başlamasından bu yana aralarında yabancıların da bulunduğu 28'i işkenceyle 399 gazeteci ve aktivist rejim güçleri tarafından öldürüldü.

Raporda, 3'ü yabancı 27 gazeteci ve aktivisti DAEŞ, 6 basın mensubunu Nusra Cephesi, 4'ü kadın 31 gazeteci ve aktivisti ise diğer muhalif grupların öldürdüğü belirtildi.

SNHR'nin raporunda, aralarında kadın ve yabancıların da bulunduğu bin 27 gazeteci ve aktivistten 886'sının rejim güçleri, 62'sinin DAEŞ, 13'ünün Nusra Cephesi, 42'sinin diğer muhalif gruplar, 17'sinin ise henüz belirlenemeyen gruplar tarafından kaçırıldığı ya da gözaltına alındığı kaydedildi.

Ülkede 2011'den bu yana gazetecilere yönelik şiddet olaylarının gittikçe arttığı, bu sebeple Suriye'nin basın mensupları için "en tehlikeli ülke" olduğu aktarılan raporda, "Bu durumun en büyük sorumlusu gazetecileri gözaltına alan ve bazı basın mensuplarına ölene kadar en çirkin yöntemlerle işkence yapan Esed rejimine aittir" denildi.

DAEŞ'in ve rejimin yöntemlerinin benzeştiği, örgütün basın mensuplarını kaçırıp öldürdüğü ve bu sebeple gazetecilerin ülkeyi terkettiği ya da işlerini yapamadığı vurgulanan raporda, "DAEŞ, James Foley, Stephen Sutlov ve Kenji Goto gibi yabancı gazetecileri vahşi yöntemlerle öldürdü" ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yargıtay'da seçim! Erdoğan devreye girdi düğüm çözüldü! Bir isim adaylıktan çekildi
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı